Læs torsdagens business-kalender

Her er nogle af torsdagens store begivenheder

På et pressemøde i dag torsdag præsenterer Billund Lufthavn en ny rejsearrangør, som fra 2017 rykker ind i den midtjyske lufthavn. Billund Lufthavn forventer, at rejsearrangøren vil kunne sende yderligere 40.000 passagerer gennem terminalen næste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Business

På et pressemøde i dag torsdag præsenterer Billund Lufthavn en ny rejsearrangør, som fra 2017 rykker ind i den midtjyske lufthavn. Billund Lufthavn forventer, at rejsearrangøren vil kunne sende yderligere 40.000 passagerer gennem terminalen næste år.

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
ChemoMetec

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Beskæftigede ved bygge og anlæg 3. kvartal 2016
Udland:
- 8.00: Tyskland: Forbrugerpriser (endelig), sep
- 14.30: USA: Importpriser, sep
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 40
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 39
- Kina: Handelsbalance, sep
- Kina: Eksport, sep
- Kina: Import, sep

EU

EU-landenes socialministre mødes i dag til et rådsmøde i rådet for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerbeskyttelse, i dag altså med fokus på de sociale emner.

EU's justits- og indenrigsministre mødes i dag i Luxembourg til et rådsmøde om retlige og indre anliggender.

Landspolitik

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skal i dag i åbent samråd og redegøre for økonomisk ulighed i 2025-planen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) skal i dag i åbent samråd om børnechecken. Ministeren skal redegøre for ændringerne i børnechecken, som regeringens helhedsplan medfører.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) er i dag kaldt i samråd om indkøb af nye kampfly. Ministeren skal blandt andet redegøre for forsvarets fremtidige budget og eventuelle konsekvenser for budgettet, hvis kampflyene bliver dyrere end ventet.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) skal i dag i åbent samråd om arbejdsmiljø for ansatte i sundhedssektoren. Ministeren skal blandt andet svare på, hvad regeringen vil gøre ved det dårlige psykiske arbejdsmiljø på flere sygehuse.

Politi/Ret

Østre Landsrets 3. afdeling ventes i dag at fortsætte straffesag om hashhandel i Christiania. Den har været afbrudt på grund af anklagers inhabilitet.

Østre Landsret i Nykøbing Falster ventes i løbet af dagen at afsige dom i en straffesag, hvor et syrisk ægtepar og en iransk mand anklages for at have smuglet 43 udlændinge, især syrere, til Danmark.

Navne

Amerikansk sanger Paul Simon, 75 år og tidl. koncernchef Hans Munk Nielsen, 70 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.