Læs torsdagens business-kalender

Her er nogle af torsdagens store begivenheder

Foto: RODRIGO ARANGUA. Medlemmerne af Europaparlamentets særlige undersøgelsesudvalg, der skal granske skandalen om Panama-papirerne, bliver udpeget i dag. Jeppe Kofod (S) bliver et af medlemmerne.
Læs mere
Fold sammen

Business

I dag og i morgen afholder Energi-, Forsynings og Klimaministeriet 'Energiunionens Energiinfrastrukturforum'. Målet med konferencen er at komme med konkrete bud på, hvordan EU udvikler en europæisk energiinfrastruktur og skaber et åbent marked for handel med energi.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber): 4. kvartal: BoConcept

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Offentligt forsørgede, 16-64-årige (kvt.) 1. kvt. 2016
- Energiregnskab for Danmark 2015
- Generel firmastatistik 2014
Statistiske efterretninger:
- Betalingsbalancen over for udlandet (kvt.) 1. kvt. 2016
Udland:
- 9.00: Frankrig: PMI industri (foreløbig), jun
- 9.00: Frankrig: PMI service (foreløbig), jun
- 9.30: Tyskland: PMI samlet (foreløbig), jun
- 9.30: Tyskland: PMI industri (foreløbig), jun
- 9.30: Tyskland: PMI service (foreløbig), jun
- 10.00: Eurozonen: PMI samlet (foreløbig), jun
- 10.00: Eurozonen: PMI industri (foreløbig), jun
- 10.00: Eurozonen: PMI service, jun
- 10.00: Norge: Rentemeddelelse, jun
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 24
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 23
- 15.45: USA: PMI Industri (foreløbig), jun
- 16.00: USA: Salg af nye boliger, maj
- 16.00: USA: Ledende indikatorer, maj

EU

Medlemmerne af Europaparlamentets særlige undersøgelsesudvalg, der skal granske skandalen om Panama-papirerne, bliver udpeget i dag. Jeppe Kofod (S) bliver et af medlemmerne.

Landspolitik

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er i dag kaldt i samråd om en rapport om pesticidrester i børn og deres mødres urin. Rapporten hedder 'Organophoshate metabolites in urine samples from Danish children and women', og ministeren skal redegøre for, hvilke tiltag han vil tage på baggrund af rapporten.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er i dag kaldt i åbent samråd om arbejdsmiljøet på Siemens Wind Power og Vestas og om substitution på arbejdsmiljøområdet.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er i dag kaldt i samråd om om milliard-regningen for bankpakkerne efter finanskrisen og renteudgiften til de 30-årige obligationer, der blev udstedt som led i statens redning af danske banker under finanskrisen.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) er i dag kaldt i samråd om ytringsfrihed for Forsvarets ansatte. Ministeren skal svare på, om det hæmmer den demokratiske debat, hvis der udøves direkte eller indirekte censur overfor fagpersoner i Forsvaret, som udtaler sig offentligt.

Politi/Ret

Retten i Hillerød ventes i dag at indlede en nævningesag mod en 68-årig mand, der anklages for at have dræbt sin hustru i Stenløse med talrige slag. Sagen ventes at fortsætte i morgen.

I Københavns Byret ventes anklagemyndigheden i dag dag at indlede procedure i sag, hvor en russisk mand er tiltalt for bedrageri for 90 millioner kroner.

Københavns Byret ventes i dag at afsige dom mod en ansat i Post Danmark, der er tiltalt for bedrageri. Ifølge tiltalen bestilte han frimærker til "tests", men i stedet solgte han ifølge tiltalen næsten 100.000 mærker til en værdi af over en million kroner.

Østre Landsrets afsiger i dag dom i en af de store sager om organiseret hashhandel i boderne i Pusher Street i Christiania.