Læs torsdagens business-kalender

Her er nogle af torsdagens erhvervsnyheder

Bang & Olufsen offentliggøre torsdag deres årsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: jeppe sørensen

Erhverv


Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: Bang & Olufsen (Forventes udgivet i løbet af morgenen.)
Peers: Danske Bank (kl. 07.30, DNB Q2), SAS (kl. 07.00, Norwegian Q2)

Bang & Olufsen med årsregnskab
Bang & Olufsen A/S kommer i dag med årsregnskab.

Norwegian-regnskab for 2. kvartal
Det norske luftfartsselskab Norwegian kommer med regnskab for årets 2. kvartal. Selskabet har det seneste halve år været centrum for forskellige forlydender om snarligt opkøb. Både selskabet IAG, der ejer British Airways, og det tyske Lufthansa har meldt interesse for Norwegian.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Sygehusbenyttelse, 2017
Udland:
- 6.30: Japan: Industriproduktion, endelig, m/m, maj
- 8.00: Tyskland: Forbrugerpriser (endelig), y/y
- 11.00: Eurozonen: Industriproduktion, m/m
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 27
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 26
- 14.30: USA: Forbrugerpriser, y/y, jun
- 14.30: USA: Kerneforbrugerpriser, jun

Udland


May offentliggør plan for brexit
Storbritanniens premierminister, Theresa May, præsenterer i dag sin plan - et såkaldt white paper - for, hvordan hendes regering vil gennemføre brexit, altså Storbritanniens udmeldelse af EU. Planen skal være fundamentet for forhandlingerne om forholdet mellem Storbritannien og EU, når brexit er gennemført.
Mandag valgte både brexitminister David Davis og udenrigsminister Boris Johnson at forlade den britiske regering, fordi de var utilfredse med den aftale, som regeringen blev enige om i fredags, da May holdt regeringsmøde.

07:00 Brussel Nato-topmøde
Forsvarsalliancen Nato afslutter i dag topmødet i Bruxelles, som begyndte i går. Topmødet skal blandt andet styrke båndet mellem Europa og Nordamerika i kampen mod cyberangreb, hybride trusler og terror.
Styrkelsen af forsvaret kommer, efter at landene på et topmøde i Wales i 2014 blev enige om, at alle medlemmer skulle sigte mod at bruge to procent af sit samlede bruttonationalprodukt på forsvar. USA's præsident, Donald Trump, har gentagne gange kritiseret en stor del af Natos medlemslande for ikke at leve op til den målsætning.
I dag begynder deltagerne allerede at ankomme fra klokken 07.00. Stats- og regeringscheferne mødes klokken 08.45 med præsidenterne for Georgien og Ukraine. Klokken 10.30 er der møde om indsatsen i Afghanistan, mens Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, klokken 12.45 holder den afsluttende pressekonference.

11:00 Karlsruhe Dom om retten til Facebook-info i Tyskland
Den tyske forfatningsdomstol i Karlsruhe afsiger i dag dom i en sag om "digital arv". Sagen omhandler et forældrepars ret til adgang til deres afdøde datters Facebook-profil og beskeder. De ønsker adgang til det sociale medie for at finde ud af, om deres datter var udsat for mobning inden hendes død, og i så fald om dødsfaldet kunne have været selvmord. Den 15-årige pige afgik ved døden, da hun faldt ud foran en metro i den tyske by. Efter dødsfaldet omlagde Facebook pigens profil til en mindeside, hvilket gør, at man ikke kan logge ind på siden efterfølgende. Retten i Berlin afslog forældrenes ønske om adgang tidligere i år ud fra tysk lovgivning om telekommunikation, og forældrene tog sagen videre til forfatningsdomstolen, som nu skal afgøre sagen

Personalia

Amerikansk fitnessinstruktør og skuespiller Richard Simmons, 70 år.