Læs tirsdagens finanskalender

Her er nogle af tirsdagens erhvervsbegivenheder.

Arkivfoto. USA's vicepræsident Mike Pence besøger tirsdag Georgien. Fold sammen
Læs mere
Foto: RAIGO PAJULA

Erhverv

23:00 Apples kvartalsregnskab kan indeholde nyt om næste iPhone
Tirsdag aften dansk tid offentliggør Apple regnskab for sit tredje kvartal. Analytikere vil ifølge Financial Times især granske Apples forventninger til regnskabsårets sidste kvartal. På Wall Street er der bekymring for, at lancering af ny iPhone muligvis bliver forsinket på grund af produktionsproblemer.

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Victoria Properties (kl. 11.00, Sundkrogsgade 5, København)

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
Peers: FLSmidth (Heidelbergcement, Q2), Novozymes (Archer Daniels Midland, Q2 før børsåbning), Novozymes (kl. 07.00, DSM, H1)

Økonomi/statistik
Udland:
- 9.45: Italien: PMI industri, jul
- 9.50: Frankrig: PMI industri (endelig), jul
- 10.00: Eurozonen: PMI industri (endelig), jul
- 10.30: UK: PMI industri, jul
- 11.00: Eurozonen: BNP-vækst (2. opgørelse)
- 14.30: USA: Personlig indkomst, jun
- 14.30: USA: Privatforbrug, jun
- 14.30: USA: PCE-prisdeflator, y/y, jun
- 15.45: USA: PMI industri (endelig), jul
- 16.00: USA: ISM industri, jul
- 16.00: USA: Anlægsinvesteringer, m/m, jun

Indland

09:30 Kvinde for retten for betleri ved Nørreport Station
Københavns Byret behandler i dag sagen mod en 63-årig rumænsk kvinde, der kræves dømt for at tigge ved Nørreport Station. Sagen kører efter de nye, skærpede bestemmelser. Kvinden blev 21. juli frihedsberøvet og skal sidde fængslet i 11 dage, indtil hendes sag kommer for retten. Her vil anklagemyndigheden kræve hende udvist.

13:00 Bilforhandler fra Sydøstjylland står til bøde
Retten i Horsens skal behandle en sag, som Bagmandspolitiet har rejst mod et firma, der sælger brugte biler. Firmaet har modtaget kontantbetalinger på over 50.000 kroner og har dermed overtrådt regler, der skal hindre hvidvask, hævdes det.

Shakespeare Festival på Kronborg
Shakespeare Festival 2017 på Kronborg Slot har i år tre meget forskellige oplevelser på programmet. Frem til og med den 19 august vises Hamlet. Forestillingen der har verdenspremiere i dag har Cyron Melville i titelrollen og Natalie Madueño i rollen som Ofelia. I rollen som Hamlets mor Gertrud ses Vivienne McKee, og Mike Sheridan står for musikken til forestillingen. Den 20 august vises filmen Rosenkrans og Gryldenstjerne er døde inden der den 22 august er verdenspremiere på Ophelia- Noh med det anerkendte KOH LO SHA Noh kompagni fra Tokyo.

Udland

USA's vicepræsident besøger Georgien
USA's vicepræsident Mike Pence besøger tirsdag Georgien. Besøget er et stop på en tur rundt til flere østeuropæiske lande. Pence besøger landets hovedstad Tbilisi, hvor han skal mødes med Georgiens præsident, Giorgi Margvelashvili. Desuden ventes Pence at besøge amerikanske tropper, som deltager i en øvelse i området.