Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Business

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Feriehusudlejning (år) 2015
Udland:
- 8.00: Tyskland: Fabriksordrer, feb
- 8.00: Tyskland: PMI Samlet endelig, mar
- 9.30: Sverige: Industriproduktionen, feb
- 9.30: Sverige: Industriordrer, feb
- 9.45: Italien: PMI Service
- 9.50: Frankrig: PMI Service endelig, mar
- 9.55: Tyskland: PMI Service endelig, mar
- 10.00: Eurozonen: PMI Service endelig, mar
- 10.00: Eurozonen: PMI samlet endelig, mar
- 10.30: Storbritannien: PMI Service, apr
- 11.00: Eurozonen: Detailsalg, feb
- 14.30: USA: Handelsbalance
- 15.45: USA: PMI Service endelig, mar
- 15.45: USA: PMI samlet endelig, mar
- 16.00: USA: ISM Service, mar

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
FLSmidth, ISS (kl. 16.00, Søborg)

Landspolitik

I dag er der møde i Folketingssalen, hvor der blandt andet vil være 1. behandling af forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) er i dag kaldt i samråd om den danske PSO-model. Ministeren skal redegøre for løsningsmodeller efter Europa-Kommissionens erklæring om at den nuværende model er traktatstridig.

Politi/ret

Vestre Landsret i Viborg behandler i dag en straffesag mod en tidligere plejehjemsleder fra Aalborg. Byretten idømte hende 10 dagbøder á 500 kroner i august sidste år, fordi hun forsømte sin tjeneste i forbindelse med en dement 85-årig kvindes død.

Københavns Byret indleder i dag en stor straffesag, hvor 14 er tiltalt for handel med hash fra det område, som kaldes Gaza-striben i Christiania.

Retten i Sønderborg afsiger i dag dom i en straffesag mod advokat Hans Boserup. Han nægter sig skyldig i anklager om falsk forklaring, misbrug af stilling og påkørsel af en bil.

Udland

I dag afholdes der høring i sagen om den tunesiske cyberjihadist Nabil Amdouni, der tidligere er blevet dømt otte års fængsel for blandt andet at have opfordret til terror.

Der er i dag endnu en høring i korruptionssagen mod den tidligere rumænske premierminister Victor Ponta. Ponta erklærer sig uskyldig og har tidligere udtalt, at han mener, at beviserne mod ham er fabrikerede og konstruerede.

Navne

Fhv. socialminister, fhv. folketingsmedlem Else Winther Andersen, 75 år, fhv. folketingsmedlem Flemming Oppfeldt, 60 år, danser og Solodanser Lis Jeppesen, 60 år. og musiker Uffe Savery, 50 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.