Læs tirsdagens Business-kalender

Her finder du nogle af tirsdagens begivenheder.

Foto: Fra Bygningsstyrelsen. Visualisering af Vismo. . Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) er i dag indkaldt i et samråd om forsinkelsen af byggeriet på Københavns Universitet. Uddannelses- og forskningsudvalget har bedt ministeren redegøre for, hvem der skal afholde flytteomkostningerne, som er en konsekvens af forsinkelsen af byggeriet på KU. Her ses Niels Bohr Bygningen set fra Jagtvej.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

14:00 - Pressebriefing efter sættemøde i overenskomstforhandlinger

OK18's første sættemøde mellem Centralorganisationernes Fællesudvalg og Moderniseringsstyrelsen finder i dag sted i Finansministeriet. Mødet begynder klokken 14.00, og der er pressebriefing klokken 14.30. Kravene mellem parterne blev udvekslet den 15. december. Til pressebriefingen deltager formand for Centralorganisationernes Fællesudvalg Flemming Vinther og innovationsminister Sophie Løhde (V).

Sted: København, Finansministeriets trappe
Region: Hovedstaden
Kontakt: Flemming Vinther, politiske spørgsmål og kommentarer
tlf: 20419361

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

4. kvartal: InterMail, Roblon
Peers: DSV (kl. 22.15, Fedex, Q2)

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

Københavns Lufthavne (kl. 15.00)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:

  • Idræt, 2016

Statistisk Efterretning:

  • Arbejdstidsregnskabet, 3. kvt. 2017
  • Betalingsbalancen over for udlandet, 3. kvt. 2017

Udland:

  • 10.00: Tyskland: IFO-indikator, dec
  • 11.00: Eurozonen: Produktion i bygge og anlæg, m/m, okt
  • 14.30: USA: Påbegyndt boligbyggeri, nov
  • 14.30: USA: Byggetilladelser, nov

POLITIK

10:00 - Møde i salen med kvoteflygtninge og militære bidrag

I dag er der møde i Folketingssalen. En stribe lovforslag bliver behandlet på dagens møde. Det gælder blandt andet sidste behandling af en ordning for borgerforslag med henblik på behandling i Folketinget, et forslag om ophævelse af forældelsesfrister i sager om seksuelt misbrug af børn og danske militære bidrag til både Nato i Middelhavet og kampen mod Islamisk Stat i Irak.
Desuden er der en forespørgsel til udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om Danmarks stop for kvoteflygtninge stillet af Josephine Fock (ALT), Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Holger K. Nielsen (SF).

Se Folketingets ugeplan her
Sted: København, Christiansborg
Region: Hovedstaden

15:00 - Åbent samråd om følger af de forkerte opgørelsesmetoder for overbelægning

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er i dag kaldt i samråd om følger af de forkerte opgørelsesmetoder for overbelægning. Ministrene skal blandt andet redegøre for, om fejlen i opgørelserne har været et bevidst valg eller en beklagelig fejl. De skal også forklare om de negative effekter, overbelægningen har haft på patientbehandlingen og arbejdsmiljøbelastningen. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Kirsten Normann Andersen (SF).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 1-133
Region: Hovedstaden

16:00 Åbent samråd om byggeriet på Københavns Universitet

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) er i dag indkaldt i et samråd om forsinkelsen af byggeriet på Københavns Universitet. Uddannelses- og forskningsudvalget har bedt ministeren redegøre for, hvem der skal afholde flytteomkostningerne, som er en konsekvens af forsinkelsen af byggeriet på KU, og hvordan Niels Bohr Instituttet og Center for Is og Klima skal opretholde kvalitet i forskning og undervisning, hvis KU skal afholde de ekstra omkostninger fra deres eget budget som følge af forsinkelserne i byggeriet. Endelig skal ministeren redegøre for, hvad han vil gøre for at afhjælpe de negative afledte konsekvenser af forsinkelsen på universitetsbyggeriet på KU. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Mette Reissmann (S)

Læs om samrådet og tilmeld dig her:
KU's byggeri bliver endnu en gang forsinket
Sted: København K, Lokale S-092
Region: Hovedstaden

INDLAND

08:00 - Statsråd på Christiansborg Slot

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødes i dag med dronning Margrethe og de øvrige ministre i regeringen. På statsrådet underskriver dronningen sammen med en minister de love, som Folketinget har vedtaget. Regeringen orienterer også dronningen om nye lovforslag, som regeringen vil fremsætte i Folketinget.

Læs om statsråd her:
Sted: København K
Region: Hovedstaden

11:00 - Forsvarets Efterretningstjeneste udgiver risikovurdering

Forsvarets Efterretningstjeneste offentliggør i dag sin årlige rapport 'Efterretningsmæssig Risikovurdering' og holder i den anledning pressebriefing på Kastellet i København.

Læs de seneste års risikovurderinger her
Sted: København, Kastellet
Region: Hovedstaden