Læs tirsdagens Business-kalender

Her er nogle af dagens begivenheder.

Østre Landsret afsiger i dag dom i sagen mod ledelsen og revisionen i Roskilde Bank. Niels Valentin Hansen, tidligere adm. direktør for den krakkede Roskilde Bank ankommer til Østre Landsrets afdeling i Søborg mandag d. 19 juni 2017. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

ERHVERV

08:00 A.P. Møller-Mærsk med regnskab for tredje kvartal

A.P. Møller-Mærsk kommer i dag med regnskab for månederne juli, august og september 2017.

Sted: København
Region: Hovedstaden

08:00 Pandora med regnskab for tredje kvartal

Smykkeselskabet Pandora kommer i dag med regnskab for tredje kvartal. Selskabet har lidt under et faldende salg i USA, men vokser til gengæld hastigt i Asien.

Sted: København
Region: Hovedstaden

11:00 SAS med nye trafiktal

Flyselskabet SAS kommer i dag med trafiktal for oktober. De ventes offentliggjort klokken 11.00. I går kom tallene for samme måned fra Norwegian, som er en af SAS' konkurrenter.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

3. kvartal: A.P. Møller - Mærsk (kl. 08.00), BioPorto, G4S (Kvartalsopdatering), Hvidbjerg Bank, Pandora (kl. 08.00), Totalbanken, AaB
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Yang Ming Marine, Q3), Genmab (kl. 07.00, MorphoSys AG, Q3), NKT Holding (Prysmian SPA, Q3), NKT Holding (Nexans, Q3), Scandinavian Tobacco (Imperial Brands, FY 17), Ørsted (kl. 09.00, Iberdrola SA, Q3)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 8.00:
- Nationalregnskab (år), 2016 november-version
- Finansielle konti, 2016 november-version
- Industriens produktion og omsætning, september 2017
Udland:
- 8.00: Tyskland: Industriproduktion, sep
- 11.00: Eurozonen: Detailsalg, m/m, sep
Øvrigt:
- 11.00: SAS: Trafiktal, okt

POLITIK

10:00 Åbent samråd om lærernes arbejdstidsregler

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) er i dag kaldt i samråd om overenskomstforhandlingerne 2018 om lærernes arbejdstidsregler. Ministeren skal blandt andet redegøre for, om hun mener, der skal være frie og fair forhandlinger om lærernes arbejdstidsregler ved overenskomstforhandlingerne i 2018, når hun på forhånd har meldt ud, at det er afgørende, at lærernes nuværende arbejdstidsregler fastholdes. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Jacob Mark (SF).

Sted: København, Christiansborg, lokale 2-080
Region: Hovedstaden

14:30 Åbent samråd om gæld i udlandet

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag kaldt i samråd om gæld i udlandet. Ministeren skal blandt andet gøre status for, hvilke initiativer regeringen har igangsat i forhold til lande, der ikke ønsker at samarbejde med de danske myndigheder om at inddrive udlandsdanskeres gæld til Danmark. Desuden skal han svare specifikt om pres på Schweiz, så de vil samarbejde med de danske myndigheder om at inddrive skattegæld til Danmark. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S).

16:00 Åbent samråd om SU-gæld hos udenlandske studerende

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag kaldt i samråd om SU-gæld hos udenlandske studerende. Ministrene skal blandt andet svare på, hvilke initiativer regeringen de sidste to år har igangsat for at sikre, at danske myndigheder kan inddrive gæld som følge af misligholdte SU-lån optaget af udenlandske studerende, som efter uddannelse har bosat sig uden for Danmark. Desuden skal ministrene også svare på, hvad regeringen gør for at sikre SU-systemet i europæisk sammenhæng. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Mette Reissmann (S).

Sted: København, Christiansborg, lokale 1-133

Region: Hovedstaden

16:30 Åbent samråd om arbejdsmiljø på danske sygehuse

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er i dag indkaldt i samråd i forlængelse af en række tilsynsrapporter fra Arbejdstilsynet om stress på danske sygehuse. Ministeren er blevet bedt om at redegøre for, om ministeren mener, at der er en sammenhæng mellem godt arbejdsmiljø på sygehusene og god patientbehandling, herunder om Sundhedsstyrelsen i samarbejde med regionerne har undersøgt, om arbejdsmiljøproblemerne på nogen måde har påvirket kvaliteten i behandlingen over tid for eksempel over de sidste par år, hvor der har været kritik af arbejdsmiljøet på en række sygehusafdelinger.

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Kirsten Normann Andersen (SF).

KRIMINAL

09:30 Straffesag mod ejendomsmæglere

Københavns Byret ventes i dag at indlede Bagmandspolitiets sag mod Dansk Ejendomsmæglerforening og EDC-Gruppen, som beskyldes for at ville presse den uafhængig hjemmeside Boliga ud af markedet. Sagen ventes at fortsætte 9., 13. og 17. november, mens der er mulig dom 5. december.

09:30 Retsopgør om kortgebyr for millioner

Østre Landsret ventes denne dag at afsige dom i sagen om Nets, der har stævnet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det handler om gebyret, som forbrugere skal betale, når de handler i netbutikker. I juli 2013 bestemte styrelsen, at det skulle ned fra 1,90 til 1,20 kroner. Mange penge står på spil.

Sted: København
Region: Hovedstaden

10:00 Dom i sagen om Roskilde Bank

Østre Landsret afsiger i dag dom i sagen mod ledelsen og revisionen i Roskilde Bank. Det statslige selskab Finansiel Stabilitet har rejst krav om betaling af en milliard kroner. Dommen afsiges i retslokalet på Fremtidsvej i Søborg.

Sted: Søborg
Region: Hovedstaden

UDLAND

10:00 EU's landbrugs- og fiskeriministre mødes

EU’s landbrugs- og fiskeriministre holder i dag møde i Bruxelles. Mødet begyndte i går.

Sted: Bruxelles

Region: Belgien

10:00 EU's økonomi- og finansministre

EU’s økonomi- og finansministre holder i dag møde i Bruxelles.

Sted: Bruxelles

Region: Belgien

11:00 Pressekonference med Natos generalsekretær

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg holder i dag pressekonference forud for det kommende forsvarsministermøde i Nato. Pressekonferencen finder sted klokken 11.00 i Natos hovedkvarter i Bruxelles. Forsvarsministermødet begynder i morgen og slutter torsdag.

Nato skal drøfte cyberangreb og terrortrusler på næste topmøde

Sted: Bruxelles
Region: Belgien

Trump besøger Sydkorea

USA's præsident, Donald Trump, fortsætter i dag en ti dage lang rejse i Asien. I dag og i morgen er Trump i Sydkorea, hvor han blandt andet skal mødes med landets præsident, Moon Jae In. Det ventes ikke, at Donald Trump skal besøge den demilitariserede zone, men derimod en amerikansk base uden for Seoul.
På rejsen skal Trump også besøge Kina, Vietnam og Filippinerne. Turen blev indledt i Japan. Der er flere store emner på dagsordenen, herunder konflikten med Nordkorea og handelsaftaler.

Sted: Seoul
Region: Sydkorea