Læs tirsdagens Business-kalender

Her er nogle af tirsdagens begivenheder i erhvervslivet.

Foto: Thomas Lekfeldt. Tirsdag skal de kongelige overvære åbningen af Folketinget.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

06:00 Nye tal for udbuddet på boligmarkedet

Boligsiden.dk offentliggør i dag nye tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. oktober. Tallene viser udviklingen i udbuddet fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger.

09:00 Volvo præsenterer ny miljølastbil

Den svenske lastbilproducent Volvo Lastvagner præsenterer sit bud på en ny miljølastbil. Det sker på et pressemøde i koncernens hovedkvarter i Göteborg.

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- It-anvendelse i befolkningen (tema), 2017 netdating
Udland:
- 11.00: Eurozonen: Producentpriser, aug
Øvrigt:
- 16.00: Danmark: Valutareserve, sep
12:00 Folketingets åbning

POLITIK

I dag åbner Folketinget. Åbningen, der samtidig er begyndelsen på et nyt folketingsår, skal ifølge Grundloven altid finde sted første tirsdag i oktober. Klokken 10.00 indledes dagen med gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke, mens det første møde for Folketinget begynder præcis klokken 12.00. Omkring klokken 11.40 ventes de kongelige, som skal overvære åbningen. Det er dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte. Statsministeren giver i dag åbningstalen.

UDLAND

11:45 Nobelprisen i fysik uddeles

Modtageren af Nobelprisen i fysik udpeges i dag. Det sker på Kungl. Vetenskapsakademien i Stockholm, hvor offentliggørelsen af modtageren finder sted tidligst klokken 11.45. I den forbindelse bliver det muligt at følge pressekonferencen på Nobelprisens hjemmeside samtidig med at materiale om modtageren udsendes som pressemeddelelse.
Tidligere modtagere af prisen er blandt andre Niels Bohr, Albert Einstein, Marie Curie og Wilhelm Conrad Röntgen.

Thailands premierminister møder Trump

Junta-leder og premierminister i Thailand, Prayuth Chan-ocha, besøger i dag USA's hovedstad, Washington, hvor han skal mødes med USA's præsident, Donald Trump, i Det Hvide Hus. USA brød de diplomatiske forbindelser med Thailand i 2014 som følge af militærkuppet ledet af netop den nuværende premierminister. Mødet ventes at omhandle forholdet mellem de to lande og øget samarbejde i regionen.