Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens begivenheder i erhvervslivet.

Foto: JOSH EDELSON. Apple holder tirsdag et stort lanceringsevent, hvor de blandt andet præsenterer den nye telefon iPhone 8.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

12:00 Flügger kommer med regnskab

Flügger kommer i dag med regnskab for første kvartal 2017/18.

12:30 Københavns Lufthavn med trafik i august

Københavns Lufthavn kommer i dag med trafiktal for august.

12:55 Event om fordele ved brintbusser

Ballard Europe, Nel Hydrogen, Solaris, Brintbranchen og Hydrogen Valley står i dag bag brintbus-arrangementet FCB CPH17. Her vil de sætte fokus på brintbusser og muligheden for at benytte disse til grøn omstilling af transportsektoren. Arrangementet åbnes af Thomas Gyldal Petersen, som er Herlevs borgmester og formand for Movias bestyrelse. Programmet byder på oplæg fra arrangørerne om gevinsterne ved brintbusser. Det finder sted på Den Blå Planet fra klokken 12.55 og slutter af med en prøvetur i en brintbus.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Flügger
3. kvartal: Roblon

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Kontanthjælp, 2. kvt. 2017
- Arbejdsløsheden, juli 2017
Udland:
- 9.30: Sverige: Forbrugerpriser, aug
- 10.30: Storbritannien: Forbrugerpriser, aug
Øvrigt:
- 12.30: KBHL: Trafikstatistik

KRIMINAL

09:30 Nyt retsmøde om kuldsejlet stor straffesag

Københavns Byret holder i dag igen retsmøde om svindelsagen om entreprenørfirmaet FH Byg Aps. Sagen har været udsat i to år og seks måneder på grund af talrige sygemeldinger fra en af de fem tiltalte. Anklagemyndigheden mener dog ikke, at han er så syg, at han ikke kan deltage i retsmøder. Derfor har man indbragt byrettens afgørelser om at skille sagen i to og om, at den sygemeldte har lovligt forfald, for landsretten.
Sygemeldinger har forsinket svindelsag i 31 måneder

09:30 Advokat anklaget for brud på tavshedspligt

Retten i Næstved behandler klokken 9.30 sag mod en advokat, der er anklaget for at have brudt sin tavshedspligt og videregivet oplysninger fra lukkede retsmøder.

12:00 Swaplån til bedømmelse i Højesteret

Højesteret afsiger dom i en retssag mellem den aarhusianske andelsboligforening Engskoven og Jyske Bank. Striden er en aftale om swaplån. Spørgsmålet er blandt andet, om bankens rådgivning har været mangelfuld. I Vestre Landsret blev banken frifundet.

UDLAND

19:00 Apple præsenterer iPhone 8 ved event

Apple holder i dag en stor lanceringsevent, hvor de blandt andet præsenterer den nye telefon iPhone 8. Telefonen er ventet at have en skærm, der fylder næste hele den ene side af telefonen, samt en fingeraftrykslæser på bagsiden. Ud over iPhone 8 ventes selskabet også at præsentere nye udgaver af iPhone 7 og 7s Plus. Eventen begynder klokken 10.00 lokal tid (19:00 dansk tid)

FN's generalforsamling begynder

I dag begynder FN's 72. generalforsamling i FN's hovedkontor. Den generelle debat, hvor alle statsledere kan tage ordet fra FN's talerstol, begynder 19. september.

Strejke i Frankrig

Den franske fagforening CGT har i dag varslet strejke og demonstrationer som reaktion på præsidentens arbejdsmarkedsreform. Frankrigs præsident Emmanuel Macron har siden valgkampen planlagt en reform af det franske arbejdsmarked, hvor han blandt andet har hentet inspiration fra Danmark, da han ønsker et mere fleksibelt arbejdsmarked.

INDLAND

11:00 OECD offentliggør statistik på undervisning

OECD offentliggør dette års udgave af publikationen Education at a Glance. Den årlige statistiske opgørelse over undervisning og uddannelse i OECD, indeholder en række indikatorer vedrørende uddannelse i OECD- og partnerlande. Tidligere rapporter har blandt andet vist at Danmark er blandt de dårligste til at bryde social arv i uddannelse samt vi er det land hvor skoleelever går længst tid i skole af alle i OECD-landene.

12:00 Konference plast i danske farvande

Plast i Verdenshavene ender også på strande i Nordjylland. Frederikshavn Kommune har iværksat flere programmer, der skal hjælpe til at beskytte strandene. Et af dem er projektet Ren Kystlinje. På "Midtvejskonference Ren Kystlinje" præsenteres resultater af indsatsen. Ren Kystlinje er et grænseoverskridende samarbejde om den fælles udfordring med affald i området Øresund-Kattegat-Skagerrak.