Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens vigtigste begivenheder i erhvervslivet.

Tirsdag er det den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

ERHVERV

08:00 SAS med regnskab for tredje kvartal
Flyselskabet SAS kommer i dag med regnskab for tredje kvartal.

10:30 Lego præsenterer halvårsregnskab
Den danske legetøjsgigant Lego kommer i dag med regnskab for årets første seks måneder.

Økonomi/statistik
Udland:
- 9.45: Italien: PMI Service, aug
- 9.50: Frankrig: PMI Service (endelig), aug
- 9.55: Tyskland: PMI Service (endelig), aug
- 9.55: Tyskland: PMI Samlet (endelig), aug
- 10.00: Eurozonen: PMI Samlet (endelig), aug
- 10.00: Eurozonen: PMI Service (endelig), aug
- 10.30: Storbritannien: PMI Service, aug
- 11.00: Eurozonen: Detailsalg, jul
- 11.00: Eurozonen: BNP-vækst (endelig), Q2
- 15.45: USA: PMI samlet (endelig), aug
- 16.00: USA: Fabriksordrer, jul
- 16.00: USA: Ordreindgang af varige goder (endelig), jul

13:30 Åbent samråd om ophugning af danske skibe i udlandet
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er i dag kaldt i samråd om ophugning af danske skibe uden for Danmarks grænser. Ministeren skal blandt andet svare på, om han mener ophugning af blandt andet Mærsks skibe i Bangladesh finder sted under forsvarlige forhold, samt om han mener, det bør have konsekvenser for danske rederier, at de lader skibe ophugge i strid med internationale konventioner. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Christian Juhl (EL) og Ulla Sandbæk (ALT).

09:00 Flygtninges beskæftigelse i andet kvartal
Danmarks Statistik kommer med et tema om flygtninges beskæftigelse. Tallene dækker andet kvartal 2017.

Kopenhagen Fur åbner dørene til årets sidste auktion
Kopenhagen Furs sidste auktion i denne salgssæson begynder og det forventes, at op mod 450 kunder, primært fra Asien, besøger auktionshuset i Glostrup under auktionen. Auktionen er en såkaldt end of season collection. Salget afsluttes onsdag d. 13. september

KRIMINAL

09:30 Sag om overvågning af medarbejder ved europæisk domstol
Den europæiske menneskerettighedsdomstol afgør i dag en sag, om hvorvidt det er tilladt for en arbejdsgiver at overvåge en medarbejders aktivitet på internettet. I sagen blev en mand fyret, efter arbejdsgiveren havde fået adgang til mandens private kommunikation på internettet. Efterfølgende har Rumæniens retssystem ifølge anklagerne ikke beskyttet mandens ret til privatliv, og derfor er sagen endt ved denne domstol. Der ventes en afgørelse klokken 9.30.

14:00 Dom i sag om internet-overvågning
Den europæiske menneskerettighedsdomstol afsiger dom i en sag om en arbejdsgivers ret til at overvåge sine medarbejderes færden på internettet.

Dom i fotosag om topløs Kate
Der afsiges i dag dom i en sag, hvor prins William og Kate i Storbritannien kræver 1,5 millioner euro i erstatning af det franske magasin Closer, der har bragt et foto af en topløs Kate i 2012.

UDLAND

Trumps nærmest advokat skal vidne i undersøgelse af russisk valgfusk
I dag ventes den amerikanske præsident Donald Trumps nærmeste advokat Michael Cohen at vidne foran den komité, der skal undersøge russisk indblanding i præsidentvalget i 2016.

45 år siden massakren i München
Tirsdag er det 45 år siden, at israelske deltagere blev angrebet af terror-organisationen "Sorte september" under OL i München i 1972. I morgen mødes den tyske præsident Frank-Walter Steinermeier og den israelske præsident Reuven Rivlin for at markere årsdagen. I alt mistede 17 mennesker livet under terrorangrebet - 11 israelere otte terrorister og en tysk betjent. Tre terrorister endte efterfølgende i tysk fængsel. Ifølge det norske nyhedsbureau NTB kommer morgendagens mindehøjtidelighed til at foregå i Olympia-parken i München.

INDLAND

09:00 Nationalbanken giver baggrundsbriefing om statistik
Nationalbanken præsenterer i dag bankens arbejde med statistik. Baggrundsbriefingen er for journalister og er den fjerde i en række af præsentationer, hvor banken fortæller om sine forskellige lovbestemte opgaver. Briefingen kommer blandt andet til at omhandle de statistikker, som banken offentliggør.

International teknologifestival indtager København
Den stort anlagte "Techfestival 2017" indtager de næste fem dage Vesterbro og slynger sig ud over København. Under en hel række paraplybetegnelser, herunder ego, kunst, leg, byer og samfund, vil festivalen sætte fokus på teknologi. Blandt andet afholdes der en stor konference under betegnelsen TechBBQ der samler over 3.500 deltagere i Øknsnehallen hvor nogen af verdens førende iværksættere samt investorer indenfor IT og innovation vil tale.

Flagdag for Danmarks udsendte markeres i hele landet
Tirsdag er det den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Dagen omfatter alle, der er eller har været sendt ud fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi og Sundhedsvæsenet. Flagdagen blev holdt for første gang i 2009 og markeres normalt med en kransenedlæggelse ved monumentet på Kastellet, en mindegudstjeneste for Danmarks faldne i Holmens Kirke og en parade for årets udsendte på Christiansborg Slotsplads. Folketinget slutter det officielle program med en reception for årets udsendte.
Også rundt i landet markeres dagen. I Varde, som er landets største garnisonskommune, indledes dagen i Oksbøllejren klokken 8.00 med blandt andet parade og kransenedlægning, mens der senere på dagen er parade i Varde centrum og til slut middag for veteraner og pårørende på byens rådhus.