Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens begivenheder.

Foto: TOBIAS SCHWARZ. En model præsenterer en kreation af den tyske designer Ewa Herzog til Berlin Fashion Week i januar 2017.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Familiernes bilrådighed, 1. januar 2017
Udland:
- 9.30: Sverige: Rentemeddelelse
- 11.00: Eurozonen: Producentpriser, y/y, maj
Øvrigt:
USA: Helligdag - Børsen holder lukket

 

UDLAND

09:30 Ung syrer mistænkes for plan om bombeterror i København
Retten i den sydtyske by Ravensburg (Landgericht Ravensburg) ventes i dag at fortsætte straffesagen mod en ung syrisk flygtning, som ifølge anklagemyndigheden delvist har tilstået planer om at sprænge en bombe i København. Manden blev i november anholdt med 17.000 tændstikker, fyrværkeri, 17 batterier, seks walkie-talkier og to køkkenknive i rygsækken. Sagen begyndte 19. juni og ventes at fortsætte 11. og 12. juli.

10:00 Europa-Parlamentets samling i Strasbourg
Europa-Parlamentet holder sin månedlige samling i Strasbourg fra mandag den 3. juli til torsdag den 6. juli. I dag diskuteres blandt andet lovforslag, der vil pålægge multinationale selskaber at offentliggøre, hvor de betaler skat, og hvor meget de betaler. Desuden diskuterer parlamentet EU-Kommissionens overvejelser om fremtidens EU-budget, når Storbritannien har forladt EU.

Forslag til EU-dom i fransk strid om Uber
EU-Domstolens generaladvokat kommer i dag med forslag til dom i en strid, der handler om, hvorvidt et fransk lovindgreb mod Uber er ugyldigt, fordi EU-Kommissionen ikke er blevet notificeret.

Berlin Fashion Week begynder
Modeugen i Berlin begynder i dag og strækker sig frem til den 7. juli.

 

INDLAND

Amerikansk nationaldag markeres i Rebild
Rebildbakker er i dag igen rammen for den danske fejring af USA's nationaldag, Independence Day. Fejringen sker for at markere Danmarks og danskere med amerikansk baggrunds tilhørsforhold til USA. Siden 1912, hvor den første Rebildfest blev afholdt, har mange tusinde mennesker hvert år fejret den amerikanske uafhængighedsdag i Rebild Bakker. Hovedtaleren i år er tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen