Læs tirsdagens Business-kalender

Her er nogle af tirsdagens begivenheder.

Foto: LIONEL HEALING. Arkivfoto, 11. januar 2009:  Den berygtede krigsherre Bosco Ntaganda fra DR Congo vidner tirsdag over for den Den Internationale Straffedomstol (ICC). Bosco - der går under tilnavnet "The Terminator" er anklaget for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden og for blandt andet at, have stået bag drab på op mod 800 mennesker i landsbyer i det østlige DR Congo, brug af børnesoldater og kvindelige sexslaver.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

09:00 Godstransport i første kvartal fra Danmarks Statistik
Danmarks Statistik kommer med tal på, hvor meget gods der blev transporteret på de danske landeveje i de første tre måneder af 2017.

09:00 Beskæftigelsen i den offentlige forvaltning i første kvartal
Danmarks Statistik kommer med tal på, hvordan beskæftigelsen var sammensat i det offentlige i årets første kvartal.

Økonomi, Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Beskæftigelse for lønmodtagere (kvt.-revideret), 1. kvt. 2017
- Godstransport med danske lastbiler, 1. kvt. 2017
- Beskæftigelse i offentlig forvaltning og service (kvt.), 1. kvt. 2017
Udland:
- 9.30: Sverige: Forbrugerpriser, y/y, maj
- 10.30: Storbritannien: Forbrugerpriser, y/y, maj
- 11.00: Eurozonen: ZEW-forventningsindeks, jun
- 11.00: Tyskland: Zew-tillidsindeks, jun
- 11.00: Tyskland: ZEW-forventningsindeks, jun
- 14.30: USA: Producentpriser, m/m, maj
Øvrigt:
- USA: Rentemøde i Federal Reserve

POLITIK

10:30 Åbent samråd om hackerangreb mod Danmark
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er i dag kan i åbent samråd om det seneste store hackerangreb mod Danmark, der begyndte fredag den 12. maj. Ministeren skal redegøre for hackerangrebet og for beskyttelsesniveauet i såvel den offentlige som den private sektor. Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra Ida Auken (R). Tilmelding skal ske senest mandag den 12. juni klokken 11.

12:00 Anbefalinger til fremtidens voksen- og efteruddannelsessystem
Undervisningsministeriet holder pressemøde hvor ekspertgruppen for voksen-, efter- og videreuddannelse vil fremlægge sine anbefalinger til regeringen forud for de kommende trepartsforhandlinger.
Fra regeringen deltager undervisningsminister Merete Riisager (LA) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

13:00 The Road Towards Brexit
Konferencen The Road Towards Brexit afholdes på Christiansborg. Konferencen vil prøve at give et overblik over de igangværende forhandlinger om Brexit. Derudover sættes der fokus på de muligheder og udfordringer danske firmaer står overfor når englænderne forlader det indre marked. På konferencen taler blandt andet finansminister Kristian Jensen (V)

15:30 Åbent samråd om irakisk politis menneskerettighedsforbrydelser
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er i dag kan i åbent samråd om Danmarks samarbejde med irakiske styrker, efter irakisk politi rapporteres at have begået menneskerettighedsforbrydelser. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvilket forhold Danmark har til de irakiske styrker, lige som han skal svare på, hvorvidt det er holdbart, at danske styrker træner de irakiske styrker, mens de mistænkes for brud på menneskerettighederne. Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra René Gade (Å), Nikolaj Villumsen (Ø) og Holger K. Nielsen (SF). Tilmelding skal ske senest mandag klokken 11.

15:45 Åbent samråd om advokaters gaver til indsatte
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er i dag kaldt i åbent samråd om advokaters gaver til indsatte. Ministeren skal blandt andet redegøre for, om gaverne overskrider opgaverne og reglerne i forbindelse med forsvarsarbejdet. Desuden skal han svare på, om advokaternes reklametøj og merchandise bruges som alternativ til rygmærker i fængslerne, samt hvilke ændringer han eventuelt vil foretage i forhold til reglerne på området. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF).

KRIMINAL

09:00 Dom i bedragerisag om 291 millioner
Retten i Roskilde afsiger i dag dom i stor bedragerisag mod det midtsjællandske selskab Totempo. Der er rejst tiltale om 291 millioner kroner. Tidspunktet er endnu ukendt.

09:30 Bødesag mod bankchefer
Østre Landsret fortsætter en straffesag mod to chefer i en kuldsejlet bank. De anklages for at have været ansvarlige for at have eksponeret banken i unødigt omfang overfor en spekulant. I Københavns Byret blev de 26. maj 2015 idømt bødestraf på 25.000 kroner. Ankesagen fortsætter 19. juni.

UDLAND

Verdens største computerspilsmesse E3 åbner
Verdens største computerspilsmesse The Electronic Entertainment Expo også kendt som E3 åbner for publikum. Messen, der afholdes hvert år i Los Angeles, anses som den vigtigste begivenhed i computerspilsbranchen. Messen samler hvert år over 50.000 gæster, der bliver præsenteret for de nyeste spil og den nyeste teknologi.

Europæiske sundhedsministre diskuterer miljø og sundhed
Sundhedsministrene fra 53 europæiske lande mødes i Tjekkiet til møde i Verdenssundhedsorganisationen (WHO) frem til den 15. juni . Temaet for mødet er miljøskabte sundhedsproblemer. Der afholdes pressekonference i dag klokken 12.00-12.40.

Første møde for nyt britisk parlament
Det nyvalgte britiske parlament samles i dag for første gang efter valget 8. juni. Her skal politikerne vælge en såkaldt 'speaker'. Efterfølgende vil alle politikerne afsige en ed inden den officielle åbning af parlamentet den 19. juni, hvor dronning Elizabeth taler.

Den berygtede krigsherre Bosco Ntaganda vidner
Den berygtede krigsherre Bosco Ntaganda fra DR Congo vidner i dag over for den Den Internationale Straffedomstol (ICC). Bosco - der går under tilnavnet "The Terminator" er anklaget for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden og for blandt andet at, have stået bag drab på op mod 800 mennesker i landsbyer i det østlige DR Congo, brug af børnesoldater og kvindelige sexslaver.

Theresa May forhandler med nordirske DUP
Storbritanniens premierminister Theresa May mødes i dag med lederen for det nordirske unionistparti DUP, Arlene Foster, i London. De to skal diskutere en aftale som skal danne et parlamentarisk grundlag for en ny konservativ regering. Theresa May og hendes konservative parti mistede ved parlamentsvalget flertallet i det britiske parlament. Dermed har premierministeren brug for DUP's ti mandater for at få opbakning til hendes mindretalsregering.