Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens begivenheder.

ARKIVFOTO.Materialistkæden Matas kommer tirsdag med regnskab for 2016/17. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

ERHVERV

08:00 Matas med regnskab

Materialistkæden Matas kommer tirsdag med regnskab for 2016/17.

13:30 Cleans årsmøde

De danske clean tech virksomheder afholder i dag årsmøde. Temaet for Cleans årsmøde er »Internationalisering af danske løsninger«, samt hvordan kan man øge den danske markedsandel inden for global cleantech og bringe flere løsninger i spil ude i verden.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Nordic Tankers
4. kvartal: Matas (kl. 08.00)

Kongelige deltager i erhvervsfremstød i Sverige

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltager i dag i et erhvervsfremstød i Sverige. Det begyndte søndag, mens de kongelige ankom i går. Overskriften for besøget i Stockholm er 'Liveable Scandinavia', og fokus er på tre sektorer: Intelligent healthcare, sustainable cities og modern lifestyle.

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

Nordea Bank (kl. 09.00)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Konjunkturbarometer for bygge og anlæg, maj 2017
- Konjunkturbarometer for detailhandel, maj 2017
- Konjunkturbarometer for industri, maj 2017
- Lønindeks, 1. kvt. 2017
- Konjunkturbarometer for serviceerhverv, maj 2017
Udland:
- 1.30: Japan: Arbejdsløshed, apr
- 1.50: Japan: Detailsalg, m/m, apr
- 8.45: Frankrig: BNP-vækst (foreløbig), Q1
- 9.30: Sverige: BNP-vækst, Q1
- 11.00: Eurozonen: Økonomisk tillid, maj
- 11.00: Eurozonen: Forretningsklima, maj
- 11.00: Eurozonen: Industritillid, maj
- 11.00: Eurozonen: Servicetillid, maj
- 11.00: Eurozonen: Forbrugertillid (endelig), maj
- 14.00: Tyskland: Forbrugerpriser (foreløbig), y/y, maj
- 14.30: USA: Personlig indkomst, apr
- 14.30: USA: Privatforbrug, apr
- 14.30: USA: PCE-prisdeflator, y/y, apr
- 16.00: USA: Forbrugertillid, maj

POLITIK

10:00 De nordiske statsministre lancerer Nordiske løsninger til globale udfordringer

De nordiske statsministres initiativ Nordic Solutions to Global Challenges lanceres i dag. Til lancering vil alle fem statsministre fra de nordiske lande være til stede. Lanceringen sker ved Institute of Marine Research i Austevoll, Bergen, og finder sted som en del af af det to dages nordiske ministermøde der startede i går.

10:30 Åbent samråd om effekter af LAG-indsatsen

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er i dag kaldt i samråd om beskæftigelseseffekter af LAG-indsatsen. LAG er lokale aktionsgrupper, som skal være med til at skabe udvikling i lokalsamfund ved at tildele tilskud til relevante projekter. Ministeren skal på samrådet redegøre for beskæftigelseseffekter af grupperne fra 2007-2013. Desuden skal han svare på, om det er hensigtsmæssigt at regeringen sparer på midlerne til aktionsgrupperne. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Magnus Heunicke (S).

12:00 Vismandsrapport om dansk økonomi

I dag kommer De Økonomiske Råds formandskab med vismandsrapporten 'Dansk økonomi, forår 2017' til Det Økonomiske Råd. Rapporten forventes at indeholde emnerne: konjunkturvurdering, offentlige finanser, offentlige udgifter og udenlandsk arbejdskraft. Rapporten vil blive diskuteret på et møde i Det Økonomiske Råd klokken 9.30. Den offentliggøres klokken 12.00 med kommentarer fra rådsmedlemmerne, herefter præsenteres den på et pressemøde klokken 12.30.

15:30 Åbent samråd om skattely

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag kaldt i samråd om skattely. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvad United International Enterprises' motivation var for at have deres selskab registreret på Bahamas, hvis den ikke var af skattespekulativ karakter. Desuden skal ministeren fortælle om sin holdning til skattely. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Christian Juhl (EL).
Samrådet er sat til at begynde 15.30, men dette kan godt blive senere, da det først begynder, når afstemningerne i Folketingssalen er afsluttet.

KRIMINAL

09:30 Nordjysk rengøringsboss er tiltalt for millionbedrageri

Retten i Hjørring fortsætter i dag en sag mod en rengøringsboss, der er tiltalt for bedragerier for i alt 40 millioner kroner. Sagen begyndte i starten af maj og fortsætter over adskillige retsdage frem til oktober.

09:30 Bankfolk anklages for bedrageri

Østre Landsret ventes i 22. afd. at holde det sidste retsmøde i en straffesag, som Bagmandspolitiet har rejst mod to ansatte i Amagerbanken. Der er rejst tiltale om bedrageri og brug af insiderviden. I Københavns Byret endte var der krav om fængsel i tre år og seks måneder, men retten frifandt de tiltalte i april 2016. Bagmandspolitiet har anket. Landsretten ventes dog ikke at afsige dom denne dag,

UDLAND

EU's konkurrenceministre mødes

EU's konkurrenceministre mødes i dag i Bruxelles. Rådsmødet omhandler forskning og rummet, mens ministrene mødtes i går om det indre marked og industri.