Læs tirsdagens Business-kalender

Her er nogle af tirsdagens begivenheder

Danmarks største koncern, A.P. Møller-Mærsk, holder tirsdag generalforsamling i Bella Center. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maersk Oil

ERHVERV

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

A.P. Møller - Mærsk (kl. 10.30, i Bella Center, København.), Genmab (kl. 14.00), Grønlandsbanken (klokken 16 i Nuuk)

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

4. kvartal: Andersen & Martini, FirstFarms

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Domme for kriminalitet, 2016
- Omsorg for voksne med handicap, 4. kvt. 2016
Udland:
- 9.30: Sverige: Detailsalg, y/y, feb
- 14.30: USA: Engroslagre, m/m, feb
- 15.45: USA: PMI Service (foreløbig), mar
- 15.45: USA: PMI samlet (foreløbig), mar
- 16.00: USA: Forbrugertillid, mar

POLITIK

11:50 Møde mellem udenrigsministeren og den belgiske udenrigsminister

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) mødes med den belgiske vicepremier- og udenrigsminister Didier Reynders. Umiddelbart efter mødet vil der være doorstep. Efterfølgende er Anders Samuelsen vært for en frokost i forbindelse med det belgiske statsbesøg, hvor Didier Reynders, samt dele af den kommercielle og akademiske delegation deltager.
Mødet finder sted i forbindelse med det belgiske kongepars statsbesøg.

13:00 Møde i salen med forhandling om børnecheck til EU-borgere

Der er i dag møde i Folketingssalen, hvor flere lovforslag behandles. Det gælder blandt andet forslag om folkeskolen, hvor der skal være krav om en antimobbestrategi, samt handlingsplaner ved problemer med det psykiske undervisningsmiljø. Desuden er der forespørgsel efter ønske fra Peter Hummelgaard Thomsen (S) og Leif Lahn Jensen (S) om løftet fra Liberal Alliance, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti om at få indført optjeningsprincipper for børne- og ungeydelsen (børnechecken) for EU-borgere.

16:15 Åbent samråd om nedskæringer på pædagoguddannelsen

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) er i dag kaldt i samråd om nedskæringer på pædagoguddannelsen. Ministeren skal forholde sig til, at professionshøjskolen UCC har fået den dårligste måling af alle professionshøjskoler i en netop offentliggjort kvalitetsmåling, og at de studerende ikke føler, de er ordentligt forberedt på de opgaver, de skal løse i jobbet efterfølgende. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Bruno Jerup (EL).

UDLAND

IPCC holder møde i Mexico

FN's klimapanel, IPCC, mødes fra i dag og de kommende dage frem i Mexico.

Østeuropæisk innovation og Visegrad-ledermøde

Central Eastern Europe Innovators Summit finder i dag sted i den polske hovedstad Warszawa. Mødet fokuserer på innovation og start-up-virksomheder i de fire Visegrad-lande: Polen, Ungarn, Slovakiet og Tjekkiet. På dagens konference taler blandt andre YouTubes direktør Susan Wojcicki. Ved siden af konferencen mødes lederne af Visegradlandene, Polens premierminister Beata Szydlo, Ungarns premierminister Victor Orban, Slovakiets premierminister Robert Fico og Tjekkiets premierminister Bohuslav Sobotka.

EU diskuterer logning

EUs Justitsministre mødes i dag for blandt andet at diskutere regler for logning af data. EU-domstolen har tidligere underkendt den danske praksis med at pålægge teleselskaber at logge alt brugerdata og gemme det i flere år.

Dommen fra EU-domstolen
EU-Domstol: Massiv dataindsamling er ulovlig

INDLAND

09:00 Konference om bygge- og anlægsaffald

Dakofa holder i dag konference med overskriften 'Bygge- og anlægsaffald - Når genbrug og genanvendelse lykkes'. Konferencen finder sted i samarbejde med Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald, og her vil nogle af succeshistorierne indenfor området blive fremlagt, så deres løsninger måske kan bruges andre steder.

13:00 Konference om cyberkriminalitet

Fællessalen på Christiansborg danner i dag ramme om konferencen "Truslen fra cyberkriminelle. Hvordan forebygger vi den?” Her vil der blandt andet være oplæg og taler fra de tidligere justitsministre Lars Barfoed og Morten Bødskov, Forsvarets Efterretningstjeneste, DONG, Mærsk m.fl.

Program og tilmelding
PRM / Rapport: Mængden af såkaldte DDOS-angreb er nu så stor, at hele lande risikerer at stå uden internet

14:00 A.P. Møller-Mærsk holder generalforsamling

Danmarks største koncern, A.P. Møller-Mærsk, holder i dag generalforsamling i Bella Center.