Læs tirsdagens Business-kalender

Her er nogen af tirsdagens begivenheder

Tirsdag forsætter en straffesag mod en tidligere fodboldspiller, der anklages for omfattende bedrageri involverende 150 telefoner til en værdi af over 800.000 kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAELA REHLE

ERHVERV

Økonomi/statistik

Udland:
- 2.30: Kina: Forbrugerpriser, y/y, jan
- 2.30: Kina: Producentpriser, y/y, jan
- 5.30: Japan: Industriproduktion (endelig), m/m, dec
- 8.00: Norge: BNP-vækst, Q4
- 8.00: Tyskland: BNP-vækst (foreløbig), q/q, Q4
- 8.00: Tyskland: BNP-vækst (foreløbig), y/y, Q4
- 8.00: Tyskland: Forbrugerpriser (endelig), y/y, jan
- 10.00: Italien: BNP-vækst (foreløbig), Q4
- 10.30: Storbritannien: Forbrugerpriser, y/y, jan
- 11.00: Tyskland: ZEW-tillidsindeks, feb
- 11.00: Tyskland: ZEW-forventningsindeks, feb
- 11.00: Eurozonen: Industriproduktion, m/m, dec
- 11.00: Eurozonen: BNP-vækst (2. opgørelse), Q4
- 11.00: Eurozonen: ZEW-forventningsindeks, feb
- 14.30: USA: Producentpriser, m/m, jan

KRIMINAL

09:30 Svindel med over 150 mobiltelefoner

Retten på Frederiksberg fortsætter en straffesag mod en tidligere fodboldspiller, der anklages for omfattende bedrageri. Ved hjælp af falske fuldmagter og falske kørekortnumre skal han have svindlet sig til mere end 150 telefoner til en værdi af over 800.000 kroner. Desuden anklages han for underslæb med hensyn til en bil til en kvart million. Sagen fortsætter 15., 23., 24. samt 28. februar.

UDLAND

11:00 Natos generalsekretær holder pressemøde om forsvarsministermøde

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg holder i dag pressemøde forud for de kommende to dages møde med Natos forsvarsministre. Pressemødet finder sted klokken 11.00 i Natos hovedkvarter i Bruxelles. Mødet, som begynder i morgen, er første gang USA's nye forsvarsminister James Mattis deltager i et Natomøde.

11:30 Østrigs nye præsident taler i EU-Parlamentet

Østrigs præsident Alexander Van der Bellen taler i dag i EU-Parlamentet. Bellen vandt i begyndelsen af december sidste år præsidentvalget i Østrig foran den højreorienterede Norbert Hofer fra Frihedspartiet. Van der Bellen er selv fra det grønne parti. Valget i Østrig blev særligt spændende, da landet måtte ud i et omvalg efter Hofers parti klagede over optællingen ved det første valg.
I år vil der også være en stribe valg i Europa, hvor landene står foran en mulig højredrejning. Ved det hollandske parlamentsvalg kæmper Islamkritiker Geert Wilders om pladser i parlamentet i marts, mens Marine Le Pen fra det højreorienterede franske Front National ser ud til at være en af topkandidaterne til den franske præsidentpost, når der stemmes i april og maj. Også i Tyskland ser Alternative für Deutschland til at få et godt valg, når der skal stemmes i september.

14:45 Litauens premierminister besøger Nato

Litauens premierminister, Saulius Skvernelis, og landets forsvarsminister, Raimundas Karoblis, besøger i dag Nato, hvor de skal mødes med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg. Der er pressemøde med premierministeren og Stoltenberg klokken 14.45. Litauen er et af de baltiske lande, som har udtrykt bekymring over en mulig svækkelse af Nato overfor Rusland.

Plenarmøde i Strasbourg

EU-Parlamentet samles i dag og frem til 16. februar. til plenarmøde i Strasbourg. Her skal parlamentet blandt andet diskutere fremtiden for EU.

INDLAND

15:00 Forening holder konference og uddeler pris og legater på årsdag for drab

Finn Nørgaard Foreningen holder i dag konference og uddeler deres pris og en række arbejdslegater på toårs-dagen for Finn Nørgaards død. Han blev dræbt under angrebet på Kulturhuset Krudttønden for to år siden, hvor også Dan Usan mistede livet om aftenen ved synagogen i København. I år er det organisationer, der gør noget for socialt udsatte unge, som står til at modtage donationer.