Læs tirsdagens Business-kalender

Her er nogle af tirsdagens begivenheder

Arkivfoto. Tirsdag offentliggør Pandora deres årsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Erhverv

08:00 Pandora offentliggør årsregnskab.
I dag offentliggør Pandora deres årsrapport for 2016.
Se deres finanskalender her

11:00 Rejsende med SAS i januar
Luftfartsselskabet SAS kommer i dag med trafiktal for januar.
Sted: København
Region: Hovedstaden

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
1. kvartal: Gabriel Holding
4. kvartal: ALK (Regnskabet offentliggøres senest kl. 9. Telekonference kl. 13.30), DFDS (kl. 08.00), Pandora (kl. 08.00), Össur (Efter børsluk)
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Statoil, FY), A.P. Møller - Mærsk (DP World, FY), Dong Energy (kl. 09.00, Vattenfall, Q4), G4S (kl. 13.00, Securitas, FY), ISS (Aramark, Q1), Novozymes (kl. 13.00, Archer Daniels Midland, Q4)

OK2017: Frist for ny aftale, opsigelse og konfliktvarsel

Overenskomstforhandlingerne for 2017 er i gang, og i dag udløber den første frist, som Dansk Industri og C-industri har givet sig selv for at nå en ny aftale. Det er også frist for at opsige overenskomsterne rettidigt og for at sende første konfliktvarsel. Datoen er ifølge LO også et signal til forligsmanden om, hvornår han kan komme i spil.
Læs LO's leksikon om overneskomstforhandlinger her
Læs mere om forhanslingsspillet for OK2017 her

Økonomi/statistik:

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Feriehusudlejning, december 2016
- Scenekunst, 2015/2016
- Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem mv., december 2016
- Industriens produktion og omsætning, december 2016
Udland:
- 2.45: Kina: PMI (Samlet), jan
- 2.45: Kina: PMI (Service), jan
- 8.00: Tyskland: Industriproduktion, m/m, dec
- 14.30: USA: Handelsbalance, dec
Øvrigt:
- 11.00: SAS: Trafiktal, jan

Politik

10:00 Åbent samråd om ny prisportal for boliglån
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er i dag kaldt i samråd om en ny prisportal, som ministeren lancerede den 7. januar 2017, hvor boligejerne skal kunne sammenligne priserne på boliglån. Ministeren skal redegøre for test af portalen i forbindelse med en artikel, som beskriver fejl i portalen. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S).
Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside

13:00 Møde i salen
Der er i dag møde i Folketingssalen, hvor der er flere lovbehandlinger på dagsordenen. Derudover er der en forhandling foreslået af Martin Henriksen (DF), hvor regeringen skal forholde sig til, at der i Brøndby Strand bor flere med indvandrerbaggrund end med dansk baggrund.
Se Folketingets ugeplan her

14:00 Åbent samråd om bedrageri og svindel på nettet
Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i åbent samråd om bedrageri og svindel på internettet. Her skal ministeren blandt andet redegøre for, hvilke initiativer regeringen vil iværksætte for at bekæmpe bedrageri på internettet. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Trine Bramsen (S).
Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside her

15:00 Åbent samråd om arbejdsudbudsreformer
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er i dag kaldt i samråd om arbejdsudbudsreformer. Ministeren skal svare på, om topøkonomers meldinger om, at arbejdsudbudsreformer er ved at have udtømt deres potentiale, har ændret regeringens planer om at fortsætte med at sænke ydelserne for at øge arbejdsudbuddet. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S).
Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside

Europaudvalget besøger Canada
Som en del af arbejdet med frihandelsaftalen mellem EU og Canada (CETA) besøger Folketingets Europaudvalg fra i dag Canada. Turen går først til Ottawa, hvor de blandt andet skal mødes med den canadiske chefforhandler. Den 9. februar fortsætter udvalget til Toronto, hvor de blandt andet skal mødes med delstaten Ontarios handelsminister. Besøget i Canada slutter 10. februar.
Læs mere om turen og se hvem der skal med her

Kriminal

09:00 Eks-chef i Finanstilsynet udspørges om Roskilde Bank
Østre Landsret fortsætter i dag med den store retssag om tab i Roskilde Bank. Finansiel Stabilitet forlanger en milliard kroner af bestyrelsen, direktionen og revisionen. Denne dag ventes det, at den tidligere chef for Finanstilsynet, Henrik Bjerre-Nielsen, bliver udspurgt. Han er siden blevet direktør i Finansiel Stabilitet.
Dommere tvinger tilsyn til at tale om Roskilde Bank

12:00 Uens grundskyld i Højesteret
Højesteret afsiger i dag dom i en sag indbragt af en kvinde, der i 2010 sammen med fem andre købte grunde udstykket fra Charlottenlund Travbane. Hun havde regnet med, at de alle skulle betale det samme i grundskyld, men da regningen kom, lød hendes på dobbelt så meget som naboernes.
Ny regering vil fastfryse grundskyld

Udland

Global dag for større sikkerhed på internettet
I dag er det 'Safer Internet Day 2017', hvor der sættes fokus på større sikkerhed på internettet. Temaet i år er 'Be the change: unite for a better internet'.
Gå til hjemmesiden

Personalia

Fødselsdage
Mor til tidligere amerikansk præsidentkandidat John McCain Roberta Wright McCain, 105 år.
Fransk sanger og skuespiller Juliette Gréco, 90 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.