Læs tirsdagens Business-kalender

Her får du et indblik i tirsdagens begivenheder.

Tirsdag afholdes det årlige World Economic Forum i Davos-Klosters i Schweiz.  Fold sammen
Læs mere
Foto: RUBEN SPRICH

Business

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber):

RTX

Økonomi/statistik:

Udland:
- 5.30: Japan: Industriproduktion, nov
- 10.30: Storbritannien: Forbrugerpriser, dec
- 11.00: Tyskland: ZEW-forventningsindeks, jan
- 11.00: Tyskland: ZEW-tillidsindeks, jan
- 11.00: Eurozonen: ZEW-forventningsindeks, jan
- 14.30: USA: Empire Manufacturing, jan

Politik

14:30 Åbent samråd om pressens vilkår

Kulturminister Mette Bock (LA) er i dag kaldt i samråd om pressens vilkår i Danmark. Ministeren skal blandt andet svare på, om medierne er tilstrækkeligt i stand til at modstå spin, og om medierne skal styrkes, så man undgår mikrofonholderi. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Rasmus Nordqvist (ALT).

16:00 Åbent samråd om social dumping

Transport-, bygning- og boligudvalget har kaldt transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i åbent samråd. Ministeren er blevet bedt redegøre for sit syn på social dumping i lyset af udtalelser fra en række af ministerens partifæller. Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF).

Ny formand for Europa-Parlamentet skal vælges

Der skal i dag vælges ny formand for Europa-Parlamentet, da Martin Schulz har sagt farvel til EU-politik for at vende tilbage til national politik i Tyskland. Kandidaterne til den prestigefulde post er næstformand i Europa Parlamentet Antonio Tajani fra den konservative EPP-gruppe og Gianna Pittella, formand for den socialdemokratiske S&D-gruppe. Der er endnu ikke en officiel kandidat fra den liberale Alde-gruppe, som dog ventes at nominere formand Guy Verhofstadt.

Fødselsdage

Amerikansk skuespiller Betty White, 95 år.
Folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil, 40 år.
Direktør, tidl. rektor Anne-Marie Dohm, 50 år.
Tidligere folketingsmedlem og minister, journalist Karen Jespersen, 70 år

Politi/ret

09:30 Svindel med pantmærker på sodavand

Østre Landsret indleder behandlingen af en ankesag om svindel med falske pantetiketter og unddragelse af moms og afgifter i forbindelse med sodavand. Retten i Glostrup idømte en forretningsmand fra Slagelse fængsel i to år og tre måneder 31. august 2016, men han har anket til landsretten, der fortsætter 18. og 19. januar.

09:30 Brite og kineser kræver erstatning - blev beskyldt for falskmøntneri

Københavns Byret skal afgøre, om en britisk mand og en kinesisk kvinde skal have erstatning, fordi de blev anklaget for falskmøntneri. De afleverede skrotmønter i Nationalbanken. Det viste sig, at de ikke havde gjort noget strafbart. Erstatningssagen fortsætter 18. og 19. januar.

Ventet dom mod svindeltiltalt slikgrossist

Retten i Næstved ventes i dag at afsige dom i sag mod en sjællandsk slikgrossist, der er anklaget for svindel med moms og slikafgift for sammenlagt 36 millioner kroner.

 

Udland

World Economic Forum i Davos

Det årlige World Economic Forum, som afholdes i Davos-Klosters i Schweiz, begynder i dag og varer frem til 20. januar. Kinas præsident Xoi Jinping er blandt de deltagende statsledere.
Læs mere om mødet her

Storbritanniens premierminister taler om Brexit

Storbritanniens premierminister, Theresa May, holder i dag tale om de britiske planer om at forlade EU. Hun ventes at fremlægge detaljer om forhandlingerne med EU. Storbritannien ventes i foråret at aktivere den såkaldte artikel 50, som giver EU's medlemsstater mulighed for at forlade unionen.
Theresa May to deliver long-awaited Brexit speech on Tuesday