Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder.

The World Economic Forum præsenterer tirsdag programmet og deltagerlisten til årets udgave af organisations møde i Davos, Schweiz, hvor toppen af verdens politiske og økonomiske ledere mødes for at ordne verdenssituationen. Selve mødet foregår i dagene 17.-20. januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: RUBEN SPRICH

Business


Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Forbruger- og nettoprisindeks december 2016
Udland
- 2.30: Kina: Forbrugerpriser, dec
- 2.30: Kina: Producentpriser, dec
- 6.00: Japan: Forbrugertillid, dec
- 16.00: USA: Engroslagre (foreløbig), m/m, nov

Politik

13:30 Åbent samråd om markedsføringsloven
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er tirsdag kaldt i samråd om L 40, markedsføringsloven. Ministeren skal svare på, hvad der ligger bag beslutningen om at svække forbrugerbeskyttelsen med forslaget om at udvide området for forretningsdrivendes reklamemails til forbrugerne. Ministeren skal også vurdere, om den nye lovgivning vil give flere klager til Forbrugerombudsmanden, når det bliver de erhvervsdrivende, der definerer, hvilke reklamer de må sende til forbrugerne. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Karin Gaardsted (S).

Politi og ret

09:30 Direktør anklages for kursmanipulation
Københavns Byret ventes at fortsætte med Bagmandspolitiets sag mod et selskab og direktør, som er anklaget for kursmanipulation med aktier. Selskabet tjente cirka 400.000 kroner. Denne dag samt 11. og 13. januar ventes anklageren og forsvarerne at procedere.

Global

Obama holder afskedstale i Chicago
Chicago er stedet, hvor det hele begyndte, og det bliver nu også stedet, hvor det hele ender for USA's præsident, Barack Obama. Hans politiske karriere udsprang fra hans hjemby og han har således valgt dette sted til tirsdag at holde afskedstale, hvor han vil se tilbage på sin tid i Det Hvide Hus samt takke sine tilhængere.

Pressemøde om programmet for årets Davos-møde
The World Economic Forum præsenterer tirsdag programmet og deltagerlisten til årets udgave af organisations møde i Davos, Schweiz, hvor toppen af verdens politiske og økonomiske ledere mødes for at ordne verdenssituationen. Selve mødet foregår i dagene 17.-20. januar.

Fødselsdage

Folketingsmedlem Carsten Mogens Hansen, 60 år.
Modemand Uffe Buchard, 50 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid og Sted.