Læs tirsdagens Business-kalender

Foto: Emil Hougaard. Vindmølleselskabet Vestas kommer i dag med regnskab for de første ni måneder af 2016.
Læs mere
Fold sammen

Business

08:00 Vestas med regnskab:
Vindmølleselskabet Vestas kommer i dag med regnskab for de første ni måneder af 2016.

08:00 Dong Energy med regnskab for tredje kvartal:
Dong Energy kommer i dag med regnskab for de første ni måneder af 2016.

13:00 Dansk Elbil Alliance holder årsmøde:
Under overskrifterne "nye elbiler på vej" og "nye forretningsmodeller inden for e-mobilitet" holder Dansk Elbil Alliance i dag årsmøde. Flere folketingspolitikere er blandt debattørerne til arrangementet.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber):
3. kvartal: Dong Energy, Hvidbjerg Bank, Københavns Lufthavne, Lån & Spar Bank, Møns Bank, Vestas Wind Systems (kl. 08.00), Vestas Wind Systems (kl. 08.30), AaB
4. kvartal: Ambu, Ambu
Peers: Coloplast (Endo, Q3, før børsluk), DSV (kl. 07.00, Deutsche Post, Q3), G4S (kl. 08.00, Securitas, Q3), NKT Holding (Prysmian, Q3), Scandinavian Tobacco (Imperial Brands, Q4)

Økonomi/statistik:
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Feriehusudlejning, september 2016
- Ind- og udvandringer, tredje kvartal 2016
- Befolkningens udvikling, tredje kvartal 2016
- Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem, mv., september 2016
- Nyregistrerede motorkøretøjer, oktober 2016
- Regnskabsstatistik for jordbrug 2015 (bog)

Statistiske efterretninger:
- Antal overnatninger i lystbådehavne. Foreløbig opgørelse september 2016

Udland:
- 8.00: Tyskland: Import, sep
- 10.30: Storbritannien: Industriproduktion, sep
- Kina: Handelsbalance, okt
- Kina: Eksport, okt
- Kina: Import, okt

EU

10:00 Rådsmøde i EU om økonomi og finans:
Der er i dag rådsmøde i EU omhandlende økonomi og finans.

Landspolitik

13:00 Møde i salen med statsministerens spørgetime:
Folketinget mødes i dag til lovbehandling på Christiansborg, hvor der også er spørgetime med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Derudover skal lovforslag om foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme blandt andet behandles.

14:00 Åbent samråd om besparelser i folkeskolerne:
Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) er i dag kaldt i samråd om næste års besparelser på skoleområdet i landets små og udsatte kommuner. Ministeren skal blandt andet vurdere konsekvenserne for de udsatte skoler. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Jacob Mark (SF).

14:00 Åbent samråd om beredskabets ressourcer og indsatsmuligheder:
Forsvarsminister Peter Christensen (V) er i dag kaldt i to samråd om beredskabet. I det første samråd, som begynder klokken 14.00, skal ministeren svare på, hvilke ressourcer beredskabet råder over på baggrund af udmeldinger fra tillidsfolk i både det kommunale og statslige beredskab. Det andet samråd ventes at gå i gang umiddelbart efter, omkring klokken 14.30, og her skal ministeren svare på, hvilken betydning det har for det kommunale beredskabs indsatsmuligheder, at førsteudrykningen består af færre folk, og at responstiden øges, på grund af færre økonomiske ressourcer.

14:15 Åbent samråd om genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland:
Transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt (V) er i dag kaldt i samråd om genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland. Ministeren er blevet bedt om at redegøre for regeringens planer for et genudbud. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Villum Christensen (LA).

14:30 Åbent samråd om lægers tilknytning til medicinalindustrien:
Åbent samråd med sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) om lægers tilknytning til medicinalindustrien. Ministeren skal blandt andet vurdere antallet af kurser og konferencer indenfor industrien de sidste to år (5370), og det at tre ud af 13 rådgivende læger ikke overholder deres oplysningspligt. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Flemming Møller Mortensen (S) og Peder Hvelplund (EL).

15:00 Åbent samråd om statstilskud til efterskoler:
Ministeren for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby (V), er af Folketingets børne- og undervisningsudvalg kaldt i samråd om statstilskud til efterskoler. Udvalget har bedt ministeren redegøre for konsekvenserne af regeringens forslag om, at efterskolerne fremover kun kan få statstilskud til 41 skoleuger, jf. regeringens forslag til finanslov for finansåret 2017.

15:00 Åbent samråd om forældremyndighed ved forældredrab:
Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) er i dag kaldt i samråd om myndigheders tildeling af forældremyndighed ved forældredrab. Ministeren skal svare på, hvordan den nye lovgivning på området er blevet administreret, og om dette har bragt barnets tarv i fokus, hvilket var hensigten bag den nye lovgivning.

19:45 Udenrigsministeren markerer den amerikanske valgnat:
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) deltager i dag ved tre arrangementer i anledning af det amerikanske præsidentvalg. Klokken 19.45 er han til valgarrangement i Politikens Hus, klokken 20.40 besøger han VU Furesø, Marie Kruse Skole, og klokken 21.30 er han til valgfest hos Socialdemokratiet i Vega i København.

Gruppemøder:
10.30 - 12.30 Alternativet, 2-015
11.00 - 13.00 Socialdemokratiet, S-090
11.00 - 13.00 Danske Folkeparti, 2-083
11.00 - 13.00 Socialistisk Folkeparti, 2-077
11.30 - 13.00 Det Konservative Folkeparti, 2-016
11.30 - 13.00 Radikale Venstre, 2-009
11.30 - 13.00 Venstre, 2-090

Fødselsdage

Forfatter og journalist Jane Aamund, 80 år.
Formand Lauritz B. Holm-Nielsen, 70 år.
Forsker Bente Klarlund Pedersen, 60 år.
Engelsk kok Gordon Ramsay, 50 år.

Politi/Ret

09:00 65-årig taxichauffør dræbt under røveri:
Østre Landsrets 16. afdeling indleder i dag ankesagen mod to unge mænd, der i Retten på Frederiksberg blev idømt hver otte års fængsel for at have tæsket en 65-årig taxichauffør ihjel i Brønshøj kort efter midnat 31. oktober 2014.

09:00 Import af dadler fra Iran har udløst millionbøde:
Vestre Landsret fortsætter i dag med en straffesag mod en forretningsmand og hans firma fra Hammel. Anklagemyndigheden påstår, at han i strid med FNs sanktioner importerede dadler fra Iran tilbage i 2010. Retten i Viborg idømte firmaet en bøde på 1,2 millioner kroner, men dommen er anket til landsretten. Det er uvist, om dommen afsiges denne dag.

09:00 Ankesag om hashhandel i Herning:
Vestre Landsret 16. afdeling i Viborg behandler en ankesag mod to personer for organiseret hashhandel jyske byer. Der er tale om to af i alt ni mænd med tilknytning til banden Black Army, der i januar i Retten i Herning blev idømt mellem ni måneders og et år og fire måneders fængsel. Sagen handler blandt andet om salg af hash i hashklubber i Herning, Ikast og Brande. Til klubberne hørte også mobil udbringning ved såkaldte brune bude.

09:30 91 politikere blev eksponeret på nettet:
Københavns Byret fortsætter i dag en straffesag mod to mænd, der anklages for hacking mod SF og for brud på persondataloven. Angrebet medførte, at i alt 91 medlemmer af Folketinget fik lækket deres cpr-numre på nettet, mener anklagemyndigheden, som hævder, at der lå et politisk motiv bag handlingen.

09:30 Kvinder tiltalt for at hjælpe person til at søge asyl:
Københavns Byret, retssal 32, ventes i dag at afslutte straffesagen mod to kvinder, der er tiltalt for at overtræde udlændingeloven ved at hjælpe en mand fra Uganda med at få visum, så han kunne komme til Danmark og søge asyl.

10:00 Radio24syv tager opgør i landsretten:
Østre Landsrets 19. afdeling afgør i dag klokken 10.00 sag om, at myndighederne har fortrudt at have givet Radio24Syv aktindsigt i oplysninger om hemmelige fangetransporter. Nu skal landsretten afgøre, om en udleveret USB-nøgle skal beslaglægges, og om nyhedsmediet skal forbydes at offentliggøre oplysninger om embedsmænd involveret i sagen.

Tysk fodboldspiller risikerer fem års fængsel:
I dag begynder en retssag mod en professionel tysk fodboldspiller ved navn Deniz Naki. Han er anklaget for på Twitter og Facebook at have spredt propaganda for det forbudte kurdiske parti PKK. Naki benægter. Deniz Naki har blandt andet spillet for FC St. Pauli og SC Paderborn.

Udland

USA vælger ny præsident:
Amerikanerne går i dag til stemmeurnerne for at vælge landets næste præsident. Barack Obama har siddet i to perioder af fire år, og den nye præsident overtager posten i januar.
Trumps fremgang skaber uro på markeder i hele verden

Forfatningsændring i Ungarn:
Parlamentet i Ungarn stemmer om forfatningsændring, som skal bane vejen for at afvise omfordeling af migranter. Det sker, efter at de ungarske vælgere ved en folkeafstemning har afvist EU's fordelingskvoter af migranter. Stemmedeltagelsen ved folkeafstemningen var dog så lav, at afstemningen formelt ikke er gyldig.

Retssag mod familie til San Bernardino-terrorister begynder:
Retssagen mod tre personer, som er relateret til dem, som 2. december sidste år ved et terrorangreb dræbte 14 i San Bernardino i Californien, ventes i dag at begynde i Los Angeles. Retssagen er et resultat af den efterforskning, som myndighederne i USA igangsatte efter angrebet, hvor også 22 blev såret på et regionalt sundhedscenter. De tiltalte er storebroren til den ene af terroristerne, hans kone og hendes søster, og sagen er ikke relateret til terrorisme, men derimod blandt andet bedrageri med ægteskabspapirer for søsteren og hendes mand.

Tysk-nordisk udenrigsministermøde i Berlin:
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) deltager i dag ved tysk-nordisk udenrigsministermøde, som finder sted i Berlin.

Øvrigt

10:15 Pressen orienteres om lukning af seddel- og møntproduktion i Danmark:
Nationalbanken inviterer i dag til orientering og fremvisning i forbindelse med den snarlige lukning af seddel- og møntproduktionen i Danmark. Nationalbankens interne produktion af sedler og mønter stopper ved udgangen af 2016, hvor de danske kroner fremover skal produceres i Finland.

11:30 Kronprinsessen deltager i Kærlig Talt-konference:
I dag deltager kronprinsesse Mary i Mary Fondens "Kærlig Talt"-konference. Hans Pilgaard er konferencier. Tanken bag konferencen er, at hvis man allerede som ung øver sig i at reagere på de svære følelser med respekt for egne og andres grænser, så det bliver lettere at bevare og skabe sunde relationer til både venner og kærester gennem hele livet.
email: kk@maryfonden.dk

16:00 Prins Henrik indvier egen skulptur:
I dag indvier prins Henrik sin egen skulptur i Aalborg.

20:00 Socialdemokratiet holder amerikansk valgfest hele natten:
Socialdemokratiet holder i dag (og hele natten) valgfest i Store Vega. Under overskriften 'Democratic Election Night Party 2016' holder partiet fest i forbindelse med at den nye amerikanske præsident skal findes, og de håber på at fejre demokraternes kandidat Hillary Clinton som vinder, inden festen slutter i morgen tidlig klokken 9.00. Blandt aften og nattens talere er Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, udenrigsminister Kristian Jensen (V) og forfatter til 'Amerikanske Billeder' Jacob Holdt.