Læs tirsdagens business-kalender

Foto: Bax Lindhardt.
Læs mere
Fold sammen

BUSINESS

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber):
3. kvartal: DSV (kl. 07.30), Pandora (kl. 08.00)
Peers: GN Store Nord (Plantronics, Q2), Novozymes (kl. 12.00, Archer Daniels Midland Q3)

Økonomi/statistik:
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Nyregistrerede motorkøretøjer (tillæg) elbiler 2003-2016
- Hugsten i skove og plantager 2015

Udland:
- 10.30: Storbritannien: PMI industri, okt
- 14.45: USA: PMI samlet, okt (foreløbig)
- 15.00: USA: Anlægsinvesteringer, sep

LANDSPOLITIK

14:00 Alternativet præsenterer finanslovsforslag:
Alternativet holder i dag pressemøde, hvor partiet præsenterer sit finanslovsforslag, samt et skatte- og fordelingspolitisk udspil. Det er partiets finansordfører Josephine Fock, som står for præsentationen, mens formand Uffe Elbæk blandt andre også vil være til stede.

Nordisk Råd holder fællesmøder i Danmark:
Nordisk Råd holder i dag og frem til torsdag fællesmøder samt session i Danmark. Et af hovedemnerne på årets session er, hvad Norden i fællesskab kan gøre for at indfri FN's mål for bæredygtig udvikling, som blev vedtaget i fjor.

Gruppemøder:
11.00 - 13.00 Socialistisk Folkeparti, 2-077

FØDSELSDAGE

Chefredaktør Palle Fogtdal, 85 år.
Skuespiller og forfatter Mimi Heinrich, 80 år.
Tidl. udenrigsminister, folketingsmedlem og partiformand Uffe Ellemann-Jensen, 75 år.
Professor og højesteretsdommer Jens Peter Christensen, 60 år.

POLITI/RET

09:00 Ung rocker har anket livstidsdom:
Østre Landsret ventes i dag at indlede en nævningesag om drabet på en 22-årig mand i Næstved i december 2013. Retten i Næstved idømte i december sidste år en ung mand fængsel på livstid, men han har anket til landsretten, der fortsætter med sagen 2. november og muligvis flere dage.

09:00 To drenge anklages for bombetrusler i en bus:
Retten i Odense skal i dag behandle en straffesag mod to drenge, der anklages for at have truet med en bombe i en Fynbus i januar. Politiet rykkede ud, og bussen blev evakueret.

09:00 Mand anklages for voldtægt af barn:
Retten i Aalborg behandler i dag en straffesag mod en mand, der anklages for at have begået seksuelle overgreb på et barn under 15 år flere gange ved Hadsund. Offeret blev både truet og tvunget ved den tiltaltes udnyttelse af sin fysiske og psykiske overlegenhed, hævdes det. Sagen fortsætter 2. og 4. november.

09:15 Asylansøger er tiltalt for at knivstikke betjent i Sandholmlejren:
Retten i Hillerød ventes i dag at afsige dom i en straffesag mod en 26-årig afvist asylansøger, der er anklaget for at knivstikke en betjent, imens han råbte "Allahu Akbar, die svine". Manden var angiveligt i gang med at begå indbrud i Center Sandholm i Birkerød, da han blev overrasket af betjenten. Betjenten blev stukket i halsen, i armen og i ryggen. Sagen begyndte 24. oktober.

09:30 Hjemmerøveri mod 81-årig kvinde i Rønne:
Østre Landsrets 8. afdeling fortsætter i dag en straffesag mod en mand, der er anklaget for groft hjemmerøveri mod en 81-årig kvinde i november 2015 i Rønne. Byretten idømte ham fængsel i fem år i maj 2016. Sagen begyndte 31. oktober og ventes afsluttet 4. november.

09:30 Skudsikker vest reddede livet for efterstræbt mand i København:
Østre Landsret behandler i dag en straffesag om et skyderi på Tagensvej i København i februar 2015. En mand, der flere gange er blevet forsøgt dræbt, blev ramt af fire skud, men den skudsikre vest reddede hans liv. I en efterfølgende straffesag i Københavns Byret i januar 2016 blev to brødre idømt fængsel i otte år og ni måneder og i ni år og seks måneder. De har anket til landsretten.

UDLAND

09:30 Pave Frans fortsætter besøg i Sverige:
Pave Frans fortsætter i dag sit besøg i Sverige, hvor han i går var med til at markere 500-året for reformationen i domkirken i Lund. Det er første gang siden 1989, paven besøger Skandinavien. I dag holder han messe på Swedbank Stadion i Malmø klokken 9.30.

Rentemøde i Den Amerikanske Centralbank:
Den Amerikanske Centralbank, Federal Reserve, holder i dag og i morgen rentemøde. Onsdag fremlægger de en meddelelse om den fremtidige pengepolitik.

Colombias præsident besøger Storbritannien:
Colombias præsident, Juan Manuel Santos, som netop har modtaget Nobels Fredspris, indleder i dag et officielt statsbesøg i Storbritannien. Under besøget skal han sammen med sin kone bo på Buckingham Palace, den britiske dronning Elizabeths bolig i London. Besøget varer frem til torsdag, og Santos ventes også at skulle mødes med ledende politikere i landet, deriblandt premierminister Theresa May.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.