Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder

Foto: jan jørgensen. ATP kommer i dag med regnskab for tredje kvartal 2016.
Læs mere
Fold sammen

BUSINESS

09:00 ATP med regnskab for tredje kvartal
ATP kommer i dag med regnskab for tredje kvartal 2016.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
1. kvartal: Dantax
3. kvartal: Danske Andelskassers Bank, Onxeo, Small Cap Danmark
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Anadarko, Q3), Danske Bank (kl. 08.30, Swedbank, Q3), DSV (Panalpina, Q3), FLSmidth (kl. 12.30, Caterpillar, Q3), Genmab (Novartis, Q3), NKT Holding (Tennant Co, Q3), Novo Nordisk (kl. 12.25, Eli Lilly & Co, Q3), Novo Nordisk (kl. 12.45, Merck & Co, Q3), Novozymes (kl. 12.00, Dupont, Q3)

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Re-Cap, Dantax

Økonomi/statistik:
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- It-anvendelse i befolkningen (tema), 2016

Udland:
- 10.00: Tyskland: Ifo-indikator, okt
- 15.00: USA: Boligpriser, aug
- 16.00: USA: Forbrugertillid, okt

LANDSPOLITIK

09:00 Høring om Rusland som stormagt:
Folketingets delegation til Natos Parlamentariske Forsamling og Atlantsammenslutningen står i dag bag høringen 'Rusland som stormagt'. Målet er at diskutere, om Rusland er på vej tilbage i en rolle som en af verdens stormagter. På programmet er blandt andet et oplæg ved udenrigsminister Kristian Jensen (V) om det dansk-russiske forhold, samt en række forskere og professorer, som fortæller om emnet fra forskellige indgangsvinkler.

12:45 Etisk kodeks mod deling af krænkende materiale:
Som en reaktion på at en række unge har fået delt nøgenbilleder og sexvideoer mod deres vilje, har en arbejdsgruppe bestående af elevrepræsentanter, lærerformænd og rektorer udarbejdet retningslinjer for, hvordan henholdsvis lærer, elever og forældre skal håndtere den slags sager. Resultatet af arbejdsgruppens arbejde, det såkaldte etiske kodeks, præsenteres i dag af Ellen Trane Nørby (V), minister for børn, undervisning og ligestilling og offentliggøres ved et doorstep i ministeriet.

13:00 Møde i salen:
Folketinget mødes i dag til lovbehandling på Christiansborg. Blandt dagens behandlinger er et forslag til beslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til EU's direktiv om databeskyttelse på retsområdet, samt en forhandling om udenrigsministerens arktiske redegørelse.

13:15 Åbent samråd om pladsmangel på kvindekrisecentre:
Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) er kaldt i samråd om pladsmangel på kvindekrisecentrene.

14:00 Åbent samråd om forringelse af skoleydelsen for produktionsskoleelever:
Ministeren for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby (V), er af børne- og undervisningsudvalget blevet kaldt i samråd om konsekvenserne af forringelser af skoleydelsen til produktionsskoleelever. Ministeren er blandt andet blevet bedt vurdere, om det er rimeligt at sammenligne SU til studerende og skoleydelsen til elever på produktionsskolerne, når produktionsskoleelever producerer varer, som efterfølgende sælges. Samrådsspørgsmålene stilles efter ønske fra Karsten Hønge (SF).

14:30 Åbent samråd om realkredit og bidragssatser:
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) er i dag kaldt i samråd om realkredit og bidragssatser. Ministeren er blandt andet blevet bedt om at redegøre for, hvor stor en del af bidragene og bidragsforhøjelserne, der kan henføres til skærpede kapitalkrav, hvorvidt ministeren mener, at der er behov for mere gennemsigtighed og skærpede dokumentationskrav for bidragsforhøjelser, samt hvor meget bidragssatserne fremadrettet kan forventes at stige.

15:00 Åbent samråd om kvalitet i landets dagtilbud:
Ellen Trane Nørby (V), minister for børn, undervisning og ligestilling, er blevet kaldt i samråd om kvaliteten i landets dagtilbud som følge af et underfinansieret demografisk træk. Det er børne- og undervisningsudvalget, som har indkaldt ministeren. Samrådsspørgsmålene stilles efter ønske fra Annette Lind (S).

15:30 Åbent samråd om integrationsydelsen:
Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) er i dag kaldt i samråd omkring integrationsydelsen.

Gruppemøder:
10.30 - 12.30 Alternativet, 2-015
11.00 - 13.00 Socialistisk Folkeparti, 2-077
11.00 - 13.00 Socialdemokratiet, S-090
11.00 - 13.00 Dansk Folkeparti, 2-083
11.30 - 13.00 Det Konservative Folkeparti, 2-016
11.30 - 13.00 Radikale Venstre, 2-009
11.30 - 13.00 Venstre, 2-090

POLITI/RET

09:00 To mænd anklages for pas-kup på bibliotek:
Retten i Aarhus fortsætter i dag en straffesag mod to mænd, der er anklaget for at have stjålet 33 pas fra Åby Bibliotek. På grund af passenes værdi er der tale om groft tyveri, mener anklagemyndigheden. Nogle pas blev forsøgt brugt til bedrageri, påstås det. Sagen begyndte 24. oktober og fortsætter 26. oktober

09:30 321 sorte millioner blev sendt gennem dansk bank:
Københavns Byret fortsætter i dag en straffesag mod en russisk mand fra Sankt Petersborg, der anklages for at have sendt i alt 321 millioner kroner gennem en dansk bank. Der var tale om hæleri, fordi pengene stammede fra lovovertrædelser, hævder Bagmandspolitiet. Manden nægter sig skyldig.

09:30 Tre forretningsmænd i it-branchen er tiltalt i stor momssag:
Østre Landsrets 22. afdeling fortsætter med en straffesag mod tre forretningsmænd fra it-branchen. De anklages for momssvindel med næsten 42 millioner. De har anket for at blive frifundet. I dag og i morgen er der procedure fra anklager og forsvarere.

09:30 Voldtægt af 14-årig pige:
Retten på Frederiksberg ventes at afsige dom i en sag, hvor en 18-årig mand er tiltalt for voldtægt af en 14-årig pige.

15:30 Stort komplot om svindel med import af kyllingekød:
Københavns Byret afsiger i dag kendelse i en sag om svindel med moms og skat for 72 millioner kroner. Kriminaliteten skal være sket ved import af kyllingekød, hævder anklagemyndigheden. Noget af udbyttet skal være gemt af vejen i Dubai og Tyrkiet. Syv mænd og en kvinde er tiltalt. Denne dag afgør retten spørgsmål om skyld. I november skal eventuel straf fastlægges.

Mand tiltalt for særlig farlig voldtægt:
Retten på Frederiksberg indleder i dag en sag mod en mand, der anklages for voldtægt af særlig farlig karakter. Offeret, en kvinde, blev angiveligt pisket med ledning og stukket med kniv. Sagen fortsætter 26. oktober.

UDLAND

09:00 EU diskuterer årligt demokratisk tjek af alle medlemslande:
Europaparlamentet diskuterer i dag, om der hvert år skal gennemføres en egentlig vurdering af tilstanden for demokratiet, retsstaten og de grundlæggende rettigheder i alle EU-lande.

10:00 Koalition mod Islamisk Stat mødes til stormøde i Paris:
Frankrig er i dag vært for et møde i koalitionen, der bekæmper den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat. Islamisk Stat er på det seneste blevet presset tilbage, og en koalition har indledt angrebet på byen Mosul.
Koalitionen mod IS er foran planen efter dag ét i Mosul

11:00 Stoltenberg holder pressekonference før Nato-møde:
NATO’s generalsekretær, Jens Stoltenberg, holder i dag pressekonference forud for alliancens forsvarsministermøde.

15:00 Status på kampen mod terror:
Europa-Parlamentet diskuterer i dag, hvordan det går i kampen mod terror.

15:00 Møde i EU-Kommissionen:
EU-Kommissionen holder i dag i Strasbourg sit ugentlige møde.

Filippinernes præsident besøger Japan:
Filippinernes kontroversielle præsident, Rodrigo Duterte, indleder i dag et besøg i Japan. Under det tre dage lange besøg er det blandt andet meningen, at han skal mødes med landets premierminister, Shinzo Abe, og kejser Akihito. På dagsordenen er blandt andet konflikten i det Sydkinesiske Hav, hvor Kina forsøger at udvide sit territorium, mens regionens andre lande kritiserer landets handlinger, deriblandt Filippinerne og Japan.

Afstemning om ensartet kontrol af fiskere:
Europa-Parlamentet stemmer i dag om, hvorvidt der skal kræves ensartet kontrol af fiskere og harmonisering af straffen for overtrædelser, så alle fiskere i EU bliver behandlet efter de samme regler.

ØVRIGT

08:00 Prins Henrik holder jagt:
Glusted Plantage er lokationen for den jagt, som Prins Henrik tirsdag morgen afholder.

09:30 Konference om brugerinddragelse:
Danske Patienter, ViBIS, Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner og KL holder i dag konference om brugerinddragelse. Konferencen vil blandt andet fokusere på konkrete resultater og erfaringer med brugerinddragelse, og hvordan det kan bruges mere fremover.

11:00 Kronprinsessen indvier akutbyggeri:
Kronprinsesse Mary forestår indvielse af akutbyggeri på Regionshospitalet Randers.

15:00 Tine Bryld Prisen uddeles til en ildsjæl:
Tine Bryld Prisen uddeles i dag i DR Koncerthuset. Det er fjerde år prisen uddeles, og den hylder ildsjæle, som gennem frivilligt, socialt arbejde har hjulpet udsatte eller marginaliserede mennesker i Danmark. Prisen består, ud over hæderen, af en statuette og en pengesum på 50.000 kroner, samt muligheden for at få yderligere 500.000 kroner til at fortsætte sin indsats.

19:30 Dronningen er vært ved Danish Maritime Forum-reception:
Dronning Margrethe er vært ved en reception. Anledningen er Danish Maritime Forum. Desuden deltager også kronprinsesse Mary.

NAVNE

Direktør Peter Asschenfeldt, 60 år.
Direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond Dorrit Vanglo, 60 år.