Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder

Foto: Jens Astrup. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag kaldt i samråd om skattelettelserne i regeringens udspil "Et stærkere Danmark - Jobreform". Ministeren skal svare på, om regeringen indfrier sit tidligere løfte om, at tildele de største skattelettelser til de lavest lønnede.
Læs mere
Fold sammen

Business

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
3. kvartal: Tryg (kl. 07.30, Telekonference kl. 10)

Økonomi/statistik
Udland:
- 1.50: Japan: Betalingsbalance, aug
- 9.30: Sverige: Forbrugerpriser, okt
- 11.00: Tyskland: ZEW-forventningsindeks, okt

EU

Finansministrene for EU-landene mødes i dag i Luxembourg.

EU-Domstolen i Luxembourg afsiger i dag dom i Søndagsavisens sag mod EU-Kommissionen. Gratisavisen vil have underkendt den danske mediestøtte, som, den mener, er ulovlig statsstøtte efter EU-reglerne.

Landspolitik

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) skal i dag i åbent såmråd og redegøre for, hvordan han vil sikre, at forbrugerbeskyttelsen i forhold til betalingsdata ikke forringes i forbindelse med, at betalingstjenesteloven inden 2018 skal justeres grundet et nyt EU-direktiv.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag kaldt i samråd om skattelettelserne i regeringens udspil "Et stærkere Danmark - Jobreform". Ministeren skal svare på, om regeringen indfrier sit tidligere løfte om, at tildele de største skattelettelser til de lavest lønnede.

Ellen Trane Nørby (V), minister for børn, undervisning og ligestilling er sammen med justitsminister Søren Pind (V) i dag kaldt i samråd om ufrivillig berøring i nattelivet.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) er i dag kaldt i samråd og skal her redegøre for, hvordan ministeren vil sikre patientsikkerheden for børn og unge, der får udskrevet sovemidler indeholdende melatonin til behandling af søvnløshed, selv om det ikke er godkendt til deres aldersgruppe.

Politi/Ret

Retten i Glostrup indleder en straffesag mod en 20-årig mand, der er tiltalt for uagtsomt manddrab. I marts kørte han angiveligt over for rødt, imens han var påvirket af kokain, og ramte en 86-årig pensionist, der kom cyklende.

Retten i Næstved behandler i dag en straffesag mod to mænd og to kvinder. De er tiltalt for at have ligget inde med 1,8 kilo amfetamin og 900 ecstasypiller i landsbyen Fjenneslev.

Østre Landsrets 19. afdeling har denne dag og den 12. oktober retsmøder i en sag, som handler om, at myndighederne har fortrudt at have givet Radio24Syv aktindsigt i oplysninger om hemmelige fangetransporter.

Retten i Svendborg afsiger i dag dom i en straffesag mod et homoseksuelt par – lokale musicalstjerner - der anklages for voldtægt og andre seksuelle krænkelser af otte drenge i Nyborg-området.

Navne

Skuespiller Ann Hjort, 60 år, marketingschef og tidl. badmintonspiller Steen Fladberg, 60 år og professor Peter Kurrild-Klitgaard, 50 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.