Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder

Foto: Henning Bagger

Business

Struervirksomheden Bang & Olufsen kommer i dag med regnskab for første kvartal 2016/17. Selskabet har flere gange været sat i forbindelse med salg og opkøb - men endnu er der ikke bekræftet noget fra virksomheden selv.

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 09.00:
- Sociale udgifter 2015
Udland:
- Eurozonen: Producentpriser, y/y
Øvrigt:
- Kina: Helligdag - børsen holder lukket

Landspolitik

I dag åbner Folketinget. Åbningen, der samtidig er begyndelsen på et nyt folketingsår, skal ifølge Grundloven altid finde sted første tirsdag i oktober.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er kaldt i åbent samråd om pesticidrester i børns og deres mødres urin.

Politi/Ret

Retten i Svendborg har procedure i en straffesag mod to mænd, der anklages for voldtægt og andre seksuelle krænkelser af otte drenge i Nyborg-området.

Retten i Næstved behandler en straffesag mod to mænd og to kvinder. De er tiltalt for at have ligget inde med 1,8 kilo amfetamin og 900 ecstasypiller i landsbyen Fjenneslev.

Retten i Glostrup skal i dag afgøre, om to mænd fortsat skal være varetægtsfængslet. De sigtes i sagen om en 25-årig rocker fra gruppen Satudarah, hvis lig blev fundet i flere poser i et skovområde i Albertslund 6. september.

Navne

Professor og adm. direktør Eva Steiness, 75 år, tidl. amerikansk forsvarsminister Chuck Hagel, 70 år, amerikansk skuespiller Susan Sarandon, 70 år. og amerikansk skuespiller Christoph Waltz, 60 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.