Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Foto: KEVIN LAMARQUE. Den Amerikanske Centralbank, Federal Reserve, holder i dag og i morgen rentemøde.
Læs mere
Fold sammen

Business

06:00 Aktuelle tal for handelsaktivitet med boliger offentliggøres

Boligsiden offentliggør i dag nye tal for antal handlede villaer/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse til og med august 2016 og ser på udviklingen det seneste år.

09:00 Pressemøde om innovation og iværksætteri

I forbindelse med TechBBQ, som er et tech startup- og innovationssummit, afholdes der i dag pressemøde klokken 9.00. På pressemødet vil et panel give en status på den danske start up-scene. Panelet består af blandt andre investeringsdirektør Rolf Kjærgaard fra Vækstfonden og Christian Walther Øyrabø, formand for Dansk Iværksætterforening. Efter pressemødet begynder konferencen, hvor erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen holder åbningstalen klokken 10.00. Tilmelding til Dorte Egelund på 42 64 88 18 eller deg@startupborgen.dk.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

4. kvartal: ChemoMetec
Peers: DSV (kl. 22.15, FedEx, Q1)

Fehmarnbelt Days holdes i Hamborg

Hamborg er fra i dag og frem til torsdag vært for Fehmarnbelt Days 2016. Dagene sætter fokus på den voksende region omkring Femern Bælt, som også ser frem til en sammenkobling med en tunnel. Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) deltager i dag.
Læs mere om Fehmarnbelt Days på hjemmesiden

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- EU-harmoniseret forbrugerprisindeks august 2016
- Adoptioner 2015
Statistiske efterretninger:
- Arbejdstidsregnskabet (kvt.) 2. kvt. 2016
Udland:
- kl 8.00: Tyskland: Producentpriser, y/y, aug
- kl 14.30: USA: Påbegyndt boligbyggeri, aug
- kl 14.30: USA: Byggetilladelser, aug

Politi/ret

09:00 Rejser blev købt med stjålne kreditkort

Vestre Landsret i Aarhus behandler i dag en straffesag mod en 34-årig statsløs palæstinenser, der er tiltalt for at have bedraget flere rejsebureauer, da der blev købt eksotiske rejser med stjålne udenlandske kreditkort. I byretten blev han i januar i år idømt fængsel i to år og udvist. Han har anket. Landsrettens dom ventes ikke denne dag.

09:30 Rumænsk par anker dom for tricktyverier mod mange ældre

Østre Landsret ventes at behandle en straffesag mod et rumænsk ægtepar, som er tiltalt for tricktyverier mod mange ældre flere steder i Danmark. I alt blev der stjålet 48 dankort, som derefter blev brugt til at hæve en halv million kroner. Parret blev anholdt i Frankrig og derefter udleveret til Danmark, hvor de af Retten i Lyngby i juni blev idømt fængsel og udvist. De har anket dommen til landsretten.

11:00 Fynsk handelsfirma beskyldes for misbrug af kongekrone

Retten i Odense skal i dag behandle en sag, hvor et fynsk handelsfirma anklages for at have bruge en kongekrone i annoncer, på nettet og på skilte, da der skulle sælges gaveartikler og andre ting. Kongekronen er forbeholdt kongehuset og staten.
Sted: Odense

Udland

Den Amerikanske Centralbank, Federal Reserve, holder i dag og i morgen rentemøde.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.