Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder.

Foto: FRANCOIS LENOIR. Præsident for ECB, Mario Draghi.  
Læs mere
Fold sammen

Business

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Beskæftigelse for lønmodtagere (md) april 2016
- EU-harmoniseret forbrugerprisindeks maj 2016


Udland:
- 11.00: Tyskland: ZEW-tillidsindeks, jun
- 11.00: Tyskland: ZEW-forventningsindeks, jun
- 11.00: Eurozonen: ZEW-forventningsindeks, jun

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

Peers: DSV (kl. 22.15, Fedex, Q4

Politik/EU

13:00 Åbent samråd om Regeringens beskæftigelsesudspil og sammenhængen med kontanthjælsloftet

I dag er beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) kaldt i samråd om Regeringens udspil "10 nye mål for social mobilitet" og sammenhængen med kontanthjælpsloftet. Ministrene bedes blandt andet redegøre for, hvordan Regeringen har tænkt sig at sikre social mobilitet, når man vælger at indføre kontanthjælpsloftet. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Israels præsident, Reuven Rivlin, er i dag i Bruxelles. Her mødes han med EU-præsident Donald Tusk og Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg

Navne

Musiker Kasper Winding, 60 år.

Retsager

Københavns Byret ventes i dag at fortsætte med en straffesag, hvor tre forretningsmænd anklages for at ville bedrage auktionshuset Christie's i London for flere millioner kroner ved at få en kopi af Rodins skulptur Grubleren sat til salg som den ægte vare. Denne dag forventes anklager og forsvarere at procedere.

Københavns Byret afsiger i dag dom i en privat straffesag, som journalist Per Michaelsen har rejst mod Politikens tidligere chefredaktør, Bo Lidegaard. Årsagen er, at avisen i 2012 skrev, at en kendt forsker mistænkte Michaelsen for at være storspion for Stasi.

Udland

14:00 Tysk forfatningsdomstol om ECB's opkøbsprogram

Tysklands forfatningsdomstol kommer i dag med sin afgørelse i sagen om, hvorvidt Den Europæiske Centralbanks (ECB) opkøbsprogram af obligationer strider mod forfatningen.

Øvrigt

19:15 Kristian Jensen taler på fødevarekonference

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) holder i dag tale ved IFAMA's fødevarekonference i Aarhus, som varer frem til torsdag. IFAMA står for International Food and Agribusiness Management Association, og fokus for konferencen er særligt på fødevaresikkerhed. Konferencen begyndte søndag.

Første officielle grønlandske flagdag

I anledning af Grønlands nationaldag afholdes der i dag officiel flagdag i Danmark. Det betyder, at alle statslige myndigheder flager med det grønlandske flag Erfalasorput. Regeringen besluttede i marts i år at indføre officielle flagdage for både Grønland og Færøerne. Den færøske flagdag er den 29. juni, som er Færøernes nationaldag.