Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder.

I dag mødes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk. På mødet vil statsministeren og formanden for Det Europæiske Råd drøfte håndteringen af de udfordringer, EU står midt i - ikke mindst den fortsatte håndtering af migrationskrisen Fold sammen
Læs mere
Foto: MAX ROSSI

Business

Økonomi og statistik

Danmarks Statistik:
- Producent- og importprisindeks for varer april 2016

Udland:
- 6.30: Japan: Industriproduktion m/m
- 10.30: Storbritannien: Forbrugerpriser, y/y
- 11.00: Eurozonen: Handelsbalance
- 14.30: USA: Påbegyndt boligbyggeri
- 14.30: USA: Byggetilladelser
- 14.30: USA: Kerneforbrugerpriser
- 15.15: USA: Industriproduktion m/m
- 15.15: USA: Kapacitetsudnyttelse

EU

EU's landbrugs- og fiskeriministre mødes

I dag mødes EU's landbrugs- og fiskeriministre i Bruxelles.

Politik

10:15 Lars Løkke Rasmussen møder Donald Tusk

I dag mødes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk. På mødet vil statsministeren og formanden for Det Europæiske Råd drøfte håndteringen af de udfordringer, EU står midt i - ikke mindst den fortsatte håndtering af migrationskrisen, den økonomiske situation i Europa og Rusland/Ukraine-konflikten. Efterfølgende vil de rejse sammen til Grønland og se på konsekvenserne af klimaudfordringerne.

11:00 Det Udenrigspolitiske Nævn møder delegation fra det tibetanske eksilparlament

Det Udenrigspolitiske Nævn mødes i dag med en delegation fra det tibetanske eksilparlament.

13:00 Møde i salen

I dag er der møde i Folketingssalen, hvor der blandt andet vil være 1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en ytringsfrihedskommission.

13:00 Åbent samråd om ophør af gratis psykologhjælp til voldsramte kvinder

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) er i dag kaldt i samråd om ophør af tilbuddet om gratis psykologhjælp til voldsramte kvinder på krisecentre. Ministeren skal redegøre for, om det er korrekt at tilbuddet ophører, selv om der har været positive erfaringer med hjælpen. Ministeren skal også svare på, hvordan regeringen fremadrettet vil hjælpe kvinderne ligegyldigt deres økonomiske vilkår. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Rasmus Horn Langhoff (S). Samrådet begynder tidligst klokken 13.00.

14:00 Åbent samråd om palæstinensiske lederes retorik

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) er i dag kaldt i samråd om palæstinensiske lederes retorik. Ministeren skal blandt andet kommentere på amerikanske rapporter, som dokumenterer Fatah-bevægelsens opfordringer til terror, samt sin egen afvisning af, at en bestemt palæstinensisk politiker taler på Fatahs vegne. Desuden skal ministeren svare på, om Danmark er med til at belønne palæstinensere bag terrorangreb gennem den danske bistand. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Søren Espersen (DF).

14:00 Åbent samråd om behandling af ældre

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) er i dag kaldt i åbent samråd om behandling af ældre. Ministeren er blandt andet blevet bedt om at redegøre for sin holdning til undersøgelser fra Dansk Sygeplejeråd og Lægeforeningen om lægers kritik af de kommunale plejetilbud. Samrådsspørgsmålene er stillet af Finn Sørensen (EL).
Læs mere om samrådet her

16:30 Åbent samråd om eftersyn på videregående uddannelser

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) er i dag kaldt i samråd om ministerens styringseftersyn på de videregående uddannelser. Ministeren skal blandt andet redegøre for baggrunden for eftersynet, og potentialet for afbureaukratisering af styringen af de videregående uddannelser. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Mette Reissmann (S).

Retssager

09:00 Sag mod den første tiltalte syrienkriger

Retten i Glostrup fortsætter i dag en straffesag mod en ung mand, der anklages for terror ved at lade sig hverve af Islamisk Stat. Desuden er han tiltalt for at ville give 20.000 kroner til IS i Syrien. Sagen løber over flere dage.

09:30 Opgør om toppost på sjællandsk gods

Østre Landsret ventes i dag at behandle sagen om en bitter familiestrid om Gisselfeld Kloster. Opgøret drejer sig om, hvem der skal være overdirektør. Sagen fortsætter i morgen. Journalnummer B-1306-14.

09:30 14 er tiltalt i hashsag fra Christiania

Københavns Byret indleder i dag en stor straffesag, hvor 14 er tiltalt for handel med hash fra det område, som kaldes Gaza-striben i Christiania. Sagen vil strække sig over 45 retsdage og ventes at slutte i november.

09:30 Sag om erstatning til kendt rocker

Østre Landsret behandler i dag en sag om erstatning til rockeren Brian Sandberg, der kræver penge for at have siddet varetægtsfængslet i længere tid end den dom, han senere blev idømt. Københavns Byret tog stilling til sagen i februar 2015.

09:30 Ægtemand anklages for drab og partering af lig

Østre Landsret behandler i dag sagen om drabet på Hafida Bourouih, som blev kvalt i juli 2014. Hendes ægtemand blev i august sidste år af Retten i Glostrup idømt fængsel i 12 år. Han anklages også for at have parteret liget, som blev efterladt nær en spejderhytte på Sydsjælland. Landsretten har afsat tre dage til sagen.

09:30 Retssag mod drabstiltalt sygeplejerske

I dag behandler Retten i Nykøbing Falster retssagen mod en sygeplejerske fra det lokale sygehus, der er tiltalt for at have dræbt tre patienter og forsøgt at tage livet af en fjerde i årene 2012-2015. Retssagen ventes at strække sig over 32 retsdage.

Udland

Primærvalg i to amerikanske stater

I dag afholdes primærvalg i Kentucky (demokraterne) og Oregon.

Stormagter drøfter krigen i Syrien

I dag mødes blandt andet USAs udenrigsminister John Kerry og Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov for at drøfte den nuværende situation i Syrien og en mulig fredsaftale.

Øvrigt

Women Deliver fortsætter i København

Danmark er i disse dage vært for den internationale konference Women Deliver. I går åbnede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og kronprinsesse Mary konferencen, og i dag er den første hele dage med møder og debat.
Dagen indledes med et møde om FN's 'Sustainable Development Goals', hvor Melinda Gates, gift med Bill Gates og medstifter af Bill & Melinda Gates Foundation, er hovedtaler.
Klokken 12.30 åbner kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen (V) sammen med CEO for Women Deliver, Katja Iversen, og direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad, fotoudstillingen "Women Empover Business", som Dansk Industri står bag.
Dagens andre emner byder på kvinders rolle i sport, klimaforandringer og deres effekt på kvinders liv og en time hvor seks forskellige kvinder fortæller om deres liv og de bevægelser de har grundlagt.