Læs tirsdagens business-kalender

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder.

Foto: MARK RALSTON. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Business

Økonomi/statistik
Udland:
- 14.30: USA: Ordreindgang af varige goder
- 16.00: USA: Forbugertillid

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
1. kvartal: Exiqon, Grønlandsbanken
Peers: FLSmidth (kl. 11.00, Atlas, Q1), Nordea Bank (kl. 07.00, Swedbank, Q1), Novo Nordisk (Eli Lilly, Q1, før børsåbning), Novozymes (Dupont, Q1, før børsåbning), Novozymes (kl. 07.15, Koninklijke DSM, Q1)

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Expedit, FirstFarms, Scandinavian Brake Systems (kl. 14.00), Scandinavian Tobacco (kl. 16.30, København), TK Development (kl. 15.00, Aalborg)

Landspolitik

I dag er der møde i Folketingssalen. En række lovforslag skal behandles på dagens møde, blandt andet 1. behandles et forslag om indførelse af kædeansvar til bekæmpelse af løndumping.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) er i dag kaldt i samråd om Ravn Bane og Banedanmark. Ministeren skal blandt andet svare på, hvor Jesper Ravn får erstatning, og hvorfor Banedanmark ikke vil give dispensation til Ravns nye firma i forhold til dets prækvalifikation. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Kim Christiansen (DF).

Politi/Ret

Københavns Byret behandler i dag den første i en stribe sager mod Uber-chauffører. I november 2014 anmeldte Trafikstyrelsen kørselstjenesten Uber til politiet for ulovlig taxikørsel. Siden er flere end 20 chauffører blevet sigtet af politiet for at have overtrådt taxilovgivningen.

Retten i Glostrup afsiger i dag dom i en sag mod 12 mænd med tilknytning til rockergruppen No Surrender, der er tiltalt for et groft overfald på to tyrkiske fætre i Ishøj. Der var angiveligt tale om et opgør om hashmarkedet.

Vestre Landsrets 12. afdeling i Viborg fortsætter i dag en sag mod en mand, der i byretten fik fængsel i tre år og tre måneder for blandt andet vold mod sin invalide mor og voldtægter mod tidligere kærester. Sagen begyndte mandag og fortsætter til og med torsdag.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.