Læs onsdagens finanskalender

Her er nogle af onsdagens begivenheder.

Foto: Linda Kastrup. Arkivfoto. Medicinalkoncernen Novo Nordisk, der har været under pres grundet det amerikanske marked, kommer i morgen kl 07:30 med regnskab for tredje kvartal.
Læs mere
Fold sammen

Erhverv

07:30 Novo Nordisk med regnskab for tredje kvartal
Medicinalkoncernen Novo Nordisk, der har været under pres grundet det amerikanske marked, kommer i dag med regnskab for tredje kvartal.
Sted: København
Region: Hovedstaden

08:00 Danmarks Statistik udkommer tidligere
Fra i dag flytter Danmarks Statistik sin udgivelsestid fra kl. 9.00 til kl. 8.00. Fremrykningen gælder opdateringer i Statistikbanken, nyhedsbrevet Nyt fra Danmarks Statistik og opdateringer af emnesider på dst.dk.
Udgivelseskalender

08:00 Salget af fast ejendom i august
Danmarks Statistik har opgjort salget af ejerlejligheder, huse og sommerhuse i august.
Sted: København
Region: Hovedstaden

10:00 Spar Nord med regnskab
Spar Nord kommer i dag med regnskab for årets tredje kvartal.
Sted: København
Region: Hovedstaden

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
3. kvartal: Novo Nordisk (Før børsåbning), Spar Nord Bank
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Transocean efter børsluk, Q3), H. Lundbeck (kl. 07.00, Takeda, H1), NKT Holding (General Mills efter børsluk, Q3)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Ejendomssalg (md.), august 2017
- Fravær, 2016
Udland:
- 02.45: Kina: Caixin PMI, okt
- 10.30: Storbritannien: PMI industri, okt
- 14.45: USA: PMI industri (endelig), okt
- 15.00: USA: ISM industri, okt
- 15.00: USA: Anlægsinvesteringer, sep
- USA: Rentemøde i Federal Reserve afsluttes

Politik

11:30 Åbent samråd om ressourceforløb
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er i dag kaldt i samråd om ressourceforløb. Ministeren skal blandt andet svare på, hvor stor en andel borgere i ressourceforløb, han synes, er acceptabelt. Desuden skal ministeren svare på, hvordan han vil sikre tidlig hjælp og en sammenhængende indsats på området. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S).
Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 1-133
Region: Hovedstaden

14:00 Åbent samråd om salget af Mærsk Olie og Gas til Total
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag kaldt i samråd om, hvilke krav regeringen vil stille forud for en godkendelse af salget af Mærsk Olie og Gas A/S til Total. Ministrene skal blandt andet svare på, hvilke konsekvenser salget har for dansk kontrol med ressourcerne i Nordsøen, og hvordan salget påvirker de eksisterende aftaler mellem staten og Mærsk Olie og Gas. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL).
Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 2-133
Region: Hovedstaden

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget besøger Kiel
Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg besøger den tyske by Kiel den 1. og 2. november. Udvalget skal her fortsætte drøftelserne om den kommende Femern Bælt-forbindelse med medlemmer af Slesvig-Holstens Erhvervs- og Transportudvalg og formanden for delstatsparlamentet, Klaus Schlie, samt transportminister Dr. Bernd Buchholz. Rasmus Prehn (S), Lennart Damsbo-Andersen (S) og Kristian Pihl Lorentzen (V) deltager.
Information og program
Sted: Kiel
Region: Tyskland

Kriminalia

09:00 Straffesag om bestikkelse i Atea
Retten i Glostrup fortsætter i dag den store straffesag om bestikkelse mod it-selskabet Atea og syv mænd. Det påståede udbytte var på cirka en million kroner. Blandt gaverne var rejser til et Formel 1 løb i Dubai og til Las Vegas samt middage på fornemme restauranter. De tiltalte nægter sig skyldige. Der er afsat over 30 retsmøder til sagen, som ventes at slutte i begyndelsen af februar 2018. Sagen begyndte 10. oktober.
OVERBLIK: Offentligt ansatte mistænkt for bestikkelse
Sted: Glostrup
Region: Hovedstaden

09:00 Sag om kursmanipulation i bank
Vestre Landsret skal efter planen i dag for anden gang behandle en straffesag, hvor Ringkjøbing Landbobank A/S er anklaget for kursmanipulation. Oprindeligt blev banken og bankens kunde samt to tiltalte personer frifundet. Men Højesteret bestemte i august 2016, at dommen skulle ophæves og sendes retur til landsretten, der havde misforstået loven. Sagen begyndte 31. oktober og fortsætter 2. november.
Bank skal på anklagebænken igen for kursfup
Sted: Viborg
Region: Midtjylland

Indland

14:00 Kronprinsen indvier DTU's nye bygningskompleks
I dag indvier kronprins Frederik Danmarks Tekniske Universitets nye bygningskompleks. Her skal universitetets forskningsmiljø inden for life science og bioengineering samles på Lyngby Campus. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) deltager også. Tilmelding senest 30. oktober hos presse@dtu.dk.
Læs mere på Kongehusets hjemmeside
Sted: Kongens Lyngby, Henrik Dams Allé, bygning 202, Biosfæren
Region: Hovedstaden
Kontakt: Christina Tækker, pressekontakt hos DTU
tlf: 24 89 83 88
email: chrit@adm.dtu.dk

17:00 Erhvervspolitisk debatmøde
Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn har inviteret de københavnske spidskandidater og det lokale erhvervsliv til debatmøde hvor der bliver sat fokus på det lokale erhvervsliv. På debat mødet skal politikerne blandt andet svare på hvordan de egentlig ser på de lokale virksomheder og hvordan vil de sikre, at folkeskolen bliver bedre til, at inspirere eleverne til at vælge en erhvervsuddannelse? Og ikke mindst, hvad de vil gøre ved trængslen og parkeringsudfordringerne i København?
Information og program
Sted: København, Moltkes Palæ, Dr. Tværgade 2
Region: Hovedstaden
Kontakt: Jakob Bo Andersen, chefkonsulent
tlf: 5190 7325
email: jakob@hvfkbh.dk

Udland

15:30 Senat-komité hører Facebook, Twitter og Google i Rusland-sag
De tre store selskaber Facebook, Twitter og Google høres i Senatets efterretningskomité i Washington i sagen om russisk indblanding i USA's præsidentvalgkamp i 2016.

Legoklodser hylder kvinder i Nasa
Lego lancerer i dag en ny serie der hylder kvindelige forskere og astronauter i Nasa. Hvert sæt består af 231 brikker og går under titlen Nasa´s kvinder.
Lego Is Finally Releasing a 'Women of NASA' Set And The Details Are Amazing NASAs kvinder

Personalia

Christian Friis Bach tiltræder som generalsekretær
Den tidligere udviklingsminister og leder af FN's Økonomiske Kommission for Europa (UNECE) Christian Friis Bach, har i dag første dag som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. Han afløser Andreas Kamm på kontoret i organisationens hovedsæde i Borgergade og bliver dermed leder af Danmarks største humanitære organisation med over 7.000 medarbejdere.