Læs onsdagens finanskalender

Her er nogle af onsdagens erhvervsbegivenheder.

Arkivfoto. Coca-Cola fremlægger kl 15:00 regnskab for de første seks måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEORGE FREY

Erhverv

15:00 Coca-Cola præsenterer regnskab

Coca-Cola fremlægger i dag regnskabet for de første seks måneder.

20:00 Rentemøde i USA

Den amerikanske centralbank ventes at meddele, om den ændrer på renten.
Sted: USA
Region: Udland

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 09.00:
- Detailomsætningsindeks, juni 2017

Udland:
- 10.30: Storbritannien: BNP, Q2
- 16.00: USA: Salg af nye boliger, jun
- 16.30: USA: Olielagre, uge 29
- 20.00: USA: Federal Reserve-meddelelse

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

Peers: Dong Energy (EDP Renovaveis, H1 før børsåbning), FLSmidth (kl. 07.00, Lafargeholcim, Q2), NETS (kl. 22.05, Paypal, Q2), Vestas Wind Systems (kl. 13.30, Nextera, Q2), William Demant (kl. 15.00, Amplifon, H1)

Indland

Nakkefestival begynder

Danmarks største undergrundsmusikfestival, Nakkefestival, begynder i dag. Festivalen der varer frem til den 29. juli er kendt for sit fokus på undergrundsmusik. Men festivalen tilbyder også andre event såsom gøgl, digtelæsninger, foredrag med mere.
Nakkefestival
Sted: Rørvig, Søndervangsvej 43
Region: Sjælland

Udland

01:00 Trump holder rally i Ohio
USA's præsident Donald Trump holder i dag endnu et såkaldt 'rally', som normalt fungerer som vælgermøder op til en valgkamp. Han har allerede holdt flere, siden han overtog præsidentposten, blandt andet i staterne Iowa og Florida. I dag er han i Youngstown i staten Ohio, hvor arrangementet går i gang klokken 01.00 dansk tid.
Læs mere på præsidentens hjemmeside
Sted: Ohio
Region: USA

10:00 Dansk forbud mod reklamer for spil er til eksamen
Ved EU-Domstolen ventes generaladvokaten denne dag at komme med udtalelse om, hvorvidt et tidligere reklameforbud i tips- og lottoloven er i strid med EU-retten. I Danmark ligger flere straffesager mod mediehuse stille, mens man venter på afklaringen ved EU-Domstolen. Sagernes omfang er enormt. Således har Københavns Politi krævet mere end 400 millioner konfiskeret hos JP/Politikens Hus, fordi koncernen har tjent meget store beløb på annoncer for ulovligt spil.
Sted: Luxembourg
Region: Udland

10:00 EU-sag om lovlighed af PNR-register over flypassagerer
EU-Domstolen kommer i dag med afgørelse i sag om lovligheden af EU’s planlagte aftale med Canada om et såkaldt PNR-register. Det skal efter planen indeholde navne, fødselsdatoer, pasnumre, kreditkortinformationer og oplysninger om bagage og medrejsende på flypassagerer.
Sted: Luxembourg
Region: Udland

12:30 Nye EU-skridt mod Polen for brud på retsstatens principper
EU-Kommissionen holder i dag sit ugentlige møde i Bruxelles. Her er nye skridt mod Polen for brud på retsstatens principper på dagsordenen.
Underhus i Polens parlament vedtager lov om højesteret
Sted: Bruxelles
Region: Belgien

16:00 Trump Jr. og kampagnechef skal vidne i Senatet
Den amerikanske præsident Donald Trumps ældste søn, Donald Trump Jr., og præsidentens tidligere kampagnechef Paul Manafort skal i dag vidne under en åben høring i det amerikanske senat. Høringen omhandler beskyldninger om russisk indblanding i præsidentvalget i USA i 2016 samt et muligt russisk samarbejde med Trump-kampagnen, særligt for at finde smuds på modkandidaten Hillary Clinton. Alle de involverede og Donald Trump selv har indtil nu afvist, at præsidenten kendte til Trump Jr.'s møde med den russiske advokat.
Da høringen er åben, sendes den live på amerikansk tv. Høringen begynder klokken 10.00 lokal tid (16.00 dansk tid), men da Donald Trump Jr. er ikke den eneste, der skal vidne i dag, vides det ikke præcist, hvilket tidspunkt han vidner.
Se planen for høringen her
Trumps søn og svigersøn skal vidne i Rusland-sag i næste uge
Sted: Washington
Region: USA

Spansk premierminister vidner i korruptionssag
Den spanske premierminister, Mariano Rajoy, skal i dag vidne ved den spanske højesteret i en korruptionssag. Det er første gang, en siddende spansk premierminister optræder som vidne i en retssag. Rajoy optræder dog som privatperson i sagen, som kaldes 'Gürtel-sagen'. Den omhandler et netværk af virksomheder, som arbejdede i seks spanske regioner mellem 1999 og 2005. Her skulle de blandt andet have givet gaver til politikere fra Rajoys parti PP (Popular Party) for at sikre offentlige kontrakter på byggeprojekter og arrangementer.
Spanish PM will have to appear in court as witness in Gürtel case
Sted: Madrid
Region: Spanien

Personalia

Borgmester Jørn Sørensen, 75 år.
Ambassadør Gunnar Ortmann, 70 år.
Folketingsmedlem og minister Mette Bock, 60 år.
Fodboldspiller Martin Laursen, 40 år.