Læs onsdagens Business-kalender

Her finder du nogle af onsdagens begivenheder.

Foto: TT NEWS AGENCY. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

08:00 Nye tal for konkurser og tvangsauktioner

Danmarks Statistik kommer i dag med nye tal for tvangsauktioner og konkurser. Tallene er for november og kan findes på Danmarks Statistiks hjemmeside klokken 08.00.

08:00 Norwegian med trafiktal for november

Flyselskabet Norwegian kommer i dag med trafiktal for november. Tallene offentliggøres klokken 08.00.

08:00 Salg af fast ejendom i september

Danmarks Statistik kommer med opgørelse på, hvordan salget af huse, lejligheder og fritidsboliger gik i september.

Sted: København
Region: Hovedstaden

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Tvangsauktioner, november 2017
- Konkurser, november 2017
- Ejendomssalg (md.), september 2017
- Ressourceregnskab for olie og gas i Nordsøen, 2016
Udland:
- 8.00: Tyskland: Fabriksordrer, m/m, okt
- 14.15: USA: ADP-jobrapport, nov
- 14.30: USA: Produktivitet (endelig), Q3
Øvrigt:
- 8.00: : Norwegian - trafikdata, nov

POLITIK

11:30 Åbent samråd om genindplacering i dagpengesystemet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er i dag kaldt i samråd om genindplacering i dagpengesystemet. Ministeren skal blandt andet svare på, om han mener, det er rimeligt, at dagpengeforsikrede kan opleve en markant lavere dagpengesats ved genindplacering i dagpengesystemet, når de lever op til dagpengeforligets målsætning om, at det skal kunne betale sig at arbejde, og at flere skal påtage sig småjob og vikariater. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL).

Sted: København, Christiansborg, lokale 2-080

Region: Hovedstaden

UDLAND

12:00 Time offentliggør årets person

Det amerikanske magasin Time offentliggør i dag navnet på den person, som magasinet mener, skal have titlen som 'årets person'. Sidste år blev USA's præsident Donald Trump årets person, mens det året før var Tysklands kansler Angela Merkel.

Sted: New York

Region: USA

12:00 Møde i EU-Kommissionen

EU-Kommissionen holder i dag sit ugentlige møde i Bruxelles. EU-Kommissionen ventes på sit ugentlige møde at tage stilling til, om der efter kommissionens mening er sket tilstrækkelige fremskridt til at gå videre til næste fase i forhandlingerne om den britiske exit fra EU. EU-Kommissionen ventes også at stille et omfattende forslag til den videre udvikling af Den Økonomiske og Monetære Union. Forslaget forventes at omfatte en reform af euro-området og den fremtidige rolle i den europæiske stabilitetsmekanisme.

Sted: Bruxelles
Region: Belgien

Dom diesel-sag mod amerikansk VW-direktør

Der ventes i dag at falde dom ved en domstol i Detroit mod Oliver Schmidt, der havde en central lederstilling i VW's amerikanske selskab. Han er tiltalt for at have forsøgt at dække over svindel med målingerne af udstødningen i dieselbiler.

Sted: Detroit
Region: USA

EU Internet Forum om kampen mod terror-indhold på nettet

EU-Kommissærerne Dimitris Avramopoulos og Julian King er i dag værter for det tredje EU Internet Forum på ministerplan. Dette forum vil samle medlemsstaterne, Europol, EU-eksperter og vigtige internetselskaber, som vil gøre status over kampen mod terroristisk indhold på internettet og diskutere, hvordan EU kan gøre mere på dette område.

Sted: Bruxelles

Region: Belgien


INDLAND

10:00 Presseseminar om kommende overenskomstforhandlinger

FAOS, Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier ved Københavns Universitet, holder i dag presseseminar om de kommende overenskomstforhandlinger i den offentlige sektor i 2018. Her præsenterer forskningsleder Mikkel Mailand og lektor Nana Wesley Hansen et optaktsnotat samt en temaside om OK18. Presseseminaret finder sted på CSS i lokale 35.3.20 fra klokken 10.00.

Sted: København, CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 35.3.20
Region: Hovedstaden

10:00 Konference om digitale oplevelser til børn og unge

Slots- og Kulturstyrelsen og Det Danske Filminstitut står i dag bag en konference, som skal inspirere biblioteker og museer til nye digitale muligheder i formidlingen til børn og unge. Kulturminister Mette Bock (LA) byder velkommen, mens en række oplæg behandler emnet; heriblandt 'Hvordan når man ud til de unge?', 'Digitale formidlingsgreb på Museum Sydøstdanmark' og de to projekter 'Lyrikporten' og 'StoryLab'.

Sted: København, Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55
Region: Hovedstaden