Læs onsdagens Business-kalender

Her kan du læse om onsdagens begivenheder.

Den britiske prins Harry er på sit første officielle besøg i Danmark, når han besøger København i dag og i morgen. Dagens program begynder om eftermiddagen, hvor prinsen bliver budt velkommen af dronning Margrethe. Resten af dagen skal han besøge KPH Innovation House og Game Denmark. Om aftenen besøger prins Harry Tivoli efterfulgt af en reception på Nimb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Harry How

ERHVERV

08:00 - Novozymes regnskab for tredje kvartal

Novozymes kommer i dag med regnskab for de første tre kvartaler af 2017.

Sted: København
Region: Hovedstaden

08:00 - Jyske Bank kommer med regnskab

Jyske Bank kommer i dag med regnskab for månederne juli, august og september 2017.

Sted: Silkeborg
Region: Midtjylland

13:00 - Tivoli med regnskab

Forlystelsesparken Tivoli kommer i dag med regnskab for tredje kvartal.

Sted: København
Region: Hovedstaden

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

 • Dantax (kl. 13.30)

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

 • 1. kvartal: Dantax
 • 3. kvartal: Jyske Bank, Novozymes (kl. 08.00), Ringkjøbing Landbobank, Small Cap Danmark, Tivoli
 • 4. kvartal: Chr. Hansen Holding (kl. 08.00)
 • Peers: Carlsberg (Heineken, Q3), Nordea Bank (kl. 07.00, SEB, Q3), SAS (kl. 08.00, Finnair, Q3), TDC (kl. 07.00, Telenor, Q3), William Demant (kl. 08.00, Amplifon, Q3)

Copenhagen Skills

Igen i år holdes den store uddannelses event Copenhagen Skills i Bella Centret. Uddannelsesevent blev sidste år besøgt af mere end 30.000 udskolingselever, lærere og forældre i hovedstadsregionen. Igen i år er Copenhagen Skills fyldt med aktiviteter, som de besøgende kan udforske over de to dage, messen varer.

Copenhagen Skills
Sted: København, Bella Center
Region: Hovedstaden

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:

 • Innovation i den offentlige sektor, 2016
 • Ressourceregnskab for fisk og skaldyr, 2015

Udland:

 • 10.00: Tyskland: IFO-indikator, okt
 • 10.30: Storbritannien: BNP m/m, Q3
 • 14.30: USA: Ordreindgang af varige goder, sep
 • 15.00: USA: Boligpriser, aug
 • 16.00: USA: Salg af nye boliger, sep

Øvrigt:

 • Genmab: Salgstal for Darzalex offentliggøres

POLITIK

09:30 - Høring om legalisering af cannabis

Folketingets Retsudvalg holder i dag høring om fordele og ulemper ved legalisering eller afkriminalisering af cannabis. Høringen er åben og byder på en stribe oplæg om legalisering af cannabis, heriblandt fra Københavns Politi og flere forskere på området.

Læs mere om høringen på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, Landstingssalen
Region: Hovedstaden
Kontakt: Ketty Gammelgaard, udvalgssekretær
tlf: 3337 5562
email: Ketty.Gammelgaard@ft.dk

12:15 - Åbent samråd om fejl i brugsanvisninger og montagevejledninger

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er i samråd i Beskæftigelsesudvalget om brugsanvisninger og montagevejledninger. Ministeren skal på dagens samråd blandt andet redegøre for, om ministeren finder Arbejdstilsynets praksis vedrørende brugsanvisninger tilfredsstillende? Samt hvordan ministeren vil sikre, at udenlandske arbejdere i Danmark kan forstå brugsanvisningerne? Og Hvorfor der ikke udstedes bøder ved klare brud på reglerne om brugsanvisninger. Samrådsspørgsmålene tager udgangspunkt i en artikel i 3F om virksomheder der i 2016 fik 160 påbud og besked på, at der var noget galt med deres brugsanvisninger og montagevejledninger.

Ulovlige og farlige brugsanvisninger
Samrådets dagsorden
Sted: København, Christiansborg, lokale 1-133
Region: Hovedstaden

13:00 - Møde i salen med ministrenes spørgetid

I dag er der møde i Folketingssalen. En stribe lovforslag bliver behandlet på dagens møde, som også byder på ministrenes spørgetid, hvor de svarer på oversendte spørgsmål. Blandt lovforslagene på dagsordnen er en skærpelse af muligheden for at opnå tidsubegrænset opholdstilladelse for udlændinge, der aktivt har modarbejdet afklaringen af deres identitet. Også en ændring af registreringsafgiften behandles.

Se Folketingets ugeplan her
Sted: København, Christiansborg
Region: Hovedstaden

13:45 - Åbent samråd om situationen i Catalonien

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) er i dag kaldt i samråd om situationen i Catalonien efter folkeafstemningen om selvbestemmelse den 1. oktober 2017. Ministeren skal blandt andet forholde sig til den spanske regerings håndtering af afstemningen og anvendelsen af vold overfor vælgerne. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Nikolaj Villumsen (EL), Magni Arge (T), Aaja Chemnitz Larsen (IA), Holger K. Nielsen (SF), Martin Lidegaard (RV), Sjúrður Skaale (JF) , Rasmus Nordqvist (ALT) og Pelle Dragsted (EL).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 2-133
Region: Hovedstaden

KRIMINAL

09:15 - Anklage: Mand tvunget til skunkproduktion

Retten i Svendborg fortsætter i dag straffesagen mod tre mænd, der er tiltalt for at tvinge en person til at producere skunk. Sammen med to andre mænd er de også tiltalt for at have dyrket omkring 1500 skunkplanter og stjålet el til produktionen, der fandt sted på Langeland og på Fyn. Denne dag er der procedure og muligvis dom.

Sted: Svendborg
Region: Fyn

09:30 - Stort opgør om gebyr ved handel i netbutikker

Østre Landsret fortsætter i dag en retssag, som Nets har anlagt mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Opgøret drejer sig om det gebyr, som forbrugere pålægges, når de handler i netbutikker. Styrelsen har bestemt, at gebyret skal sættes ned, men Nets er uenig. Sagen begyndte 24. oktober og fortsætter 27. oktober.

Sted: København
Region: Hovedstaden

10:00 - Universitet kæmper imod bøde

Østre Landsret afsiger dom i en sag imod Københavns Universitet, som er blevet straffet med en bøde på 60.000 kroner for ikke i tide at have fornyet en arbejdstilladelse for en amerikansk forsker. Myndighederne gav ikke universitetet en chance for at rette op på glemsomheden, men sendte straks sagen til politiet, har Berlingske kunnet berette. Universitetet har anket byrettens dom.

Sted: København
Region: Hovedstaden

Fængsling af 11 mænd i 'Operation Greed'

Varetægtsfængslingen af 11 mænd udløber i dag. De er sigtet for omfattende momssvindel gennem en række firmaer, der hurtigt er gået ned. Beløbet er oppe på cirka 500 millioner kroner, lyder det fra politiet i sagen om 'Operation Greed'. De blev oprindeligt fængslet i København 11. oktober. Tidspunktet for et eventuelt retsmøde er endnu ukendt.

Elleve mænd i kæmpe svindelsag er varetægtsfængslet
Sted: København
Region: Hovedstaden

UDLAND

10:00 - EU-udvalg stemmer om forlængelse af Roundup

EU's Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foderstoffer ventes onsdag at stemme om, hvorvidt Roundup-midlet glyfosat skal tillades på EU's indre marked i ti år mere.

Sted: Bruxelles
Region: Belgien

INDLAND

Prins Harry besøger København

Den britiske prins Harry er på sit første officielle besøg i Danmark, når han besøger København i dag og i morgen. Dagens program begynder om eftermiddagen, hvor prinsen bliver budt velkommen af dronning Margrethe. Resten af dagen skal han besøge KPH Innovation House og Game Denmark. Om aftenen besøger prins Harry Tivoli efterfulgt af en reception på Nimb.
Besøget er sat i værk af det britiske udenrigsministerium. Prinsen vil ikke blive fulgt af andre medlemmer fra det britiske kongehus under besøget. Den 33-årige prins Harry er lillebror til den britiske prins William, og søn af afdøde prinsesse Diana og tronarving prins Charles.

Briternes prins Harry skal på officielt besøg i København
Find presseprogrammet her
Sted: København
Region: Hovedstaden