Læs onsdagens Business-kalender

Arkivfoto: EU-præsident Donald Tusk besøger i dag statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forud for EU-topmødet i næste uge. Senere på dagen rejser Tusk videre til både Paris og senere Berlin, hvor han skal mødes med henholdsvis Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Tysklands kansler, Angela Merkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: JULIEN WARNAND

ERHVERV

07:00 - OECD offentliggør rapport om den digitale vækst

OECD udgiver rapporten OECD Digital Economy Outlook, der har fokus på vækst, muligheder og udfordringer i den digitale økonomi. Rapporten dokumenterer, hvordan OECD-lande udnytter informations- og kommunikationsteknologier, samt hvordan landene håndterer den digitale vækst.

OECD Digital Economy Outlook 2017

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:

  • Sygehusbenyttelse, 2016
  • Udenlandsk ejede firmaer, 2015

Øvrigt:

  • 12.30: KBHL: Trakfikstatistik

POLITIK

09:00 - EU-præsident besøger Løkke

EU-præsident Donald Tusk besøger i dag statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forud for EU-topmødet i næste uge. Senere på dagen rejser Tusk videre til både Paris og senere Berlin, hvor han skal mødes med henholdsvis Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Tysklands kansler, Angela Merkel.

Se Tusks kalender her
Sted: København
Region: Hovedstaden

11:45 - Regeringen fremlægger udspil til nyt forsvarsforlig

Regeringen fremlægger i dag sit udspil til et nyt forsvarsforlig. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) håber på en aftale midt i november. De nuværende forligspartier, regeringspartierne, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale, vil umiddelbart blive indkaldt til forhandlinger. Regeringen har bebudet "et substantielt løft" af Forsvaret.

Sted: København
Region: Hovedstaden

13:00 - Høring og konference om Skats krise

HK Stat, LO og FSR, sætter fokus på redningen af Skat med en høring og konference i Folketinget: Milliarder på spil- Høring om Skats aktuelle krise og løsningsforslag til et bedre skattevæsen – råderum, ressourcer og regler. På dagen vil det uafhængige samfundsøkonomiske konsulenthus Højbjerre Brauer Schultz præsentere en ny analysere af, hvordan en nedbringelse af skattegabet konkret påvirker det finanspolitiske råderum – hvor mange penge, der er i statskassen. På konferencen deltager blandt andre skatteminister Karsten Lauritzen (V) og formand for LO Lizette Risgaard.

Milliarder på spil- Høring om Skats aktuelle krise
Program
Sted: København, Provianthuset, som er en sidefløj til Christiansborg
Region: Hovedstaden
Kontakt: Thomas Lynge Madsen / Tom Vile Jensen
tlf: 6155 4465 / 4193 3151

13:15 - Statsrevisormøde

Statsrevisorerne holder møde i dag.

Læs mere om mødet her
Sted: København, Christiansborg, lokale P2-40
Region: Hovedstaden
Kontakt: Gitte Korff, sekretariatschef
tlf: 3337 5985

UDLAND

Kronprinsparret besøger Japan

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fortsætter i dag deres besøg i Japan, som begyndte søndag og varer frem til torsdag. Under besøget vil kronprinsen blandt andet mødes med den japanske premierminister Shinzo Abe. Kronprinsparret vil stå i spidsen for en erhvervsdelegation med omkring 200 deltagere med særlig interesse for det japanske marked. Besøget indledes med en kulturel del med særligt fokus på 150 året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan. Fire ministre vil følge kronprinsparret på rejsen. Det vil være udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) samt kulturminister Mette Bock (LA).

The Crown Prince and Princess of Denmark to Visit Japan
Sted: Japan
Region: Udland
Kontakt: Lene Balleby, kommunikations- og pressechef
tlf: 3340 2529

INDLAND

14:00 - Rådgivende Ingeniørers topmøde

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, holder sit årlige branchetopmøde i Aarhus. På topmødet præsenterer de rådgivende ingeniørvirksomheders bud på scenarier for forsyningssektoren i 2035. PÅ topmødet taler blandt andre Søren Gais Kjeldsen, direktør for Miljø- og Energiforvaltning i Aalborg Kommune, direktør for Aalborg Vandkoncern og Aalborg Energikoncern samt formand for KTC og Susanne Juhl, CEO i HMN Naturgas.

Invitation og program
Sted: Aarhus, Helnan Marselis Hotel, Strandvejen 25
Region: Midtjylland
Kontakt: Tine Lautrup Christensen, FRI
tlf: 2233 2530
email: tlc@frinet.dk