Læs onsdagens Business-kalender

Her er nogle af onsdagens begivenheder i erhvervslivet.

Foto: JOHN G MABANGLO. Et år efter Googles præsentation af den meget roste smartphone Pixel, er selskabet nu klar med efterfølgeren.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

09:00 B&O med kvartalsregskab

Bang og Olufsen kommer med regnskab for de første tre måneder af regnskabsåret 2017/18.

09:00 Salg af ejendomme i juli

Danmarks Statistik har set på, hvor mange huse, lejligheder og sommerhuse, der blev solgt i juli. Tallene offentliggøres i dag klokken 9.00.

12:30 Rådgiverdagen 2017

Dansk Erhverv holder i dag Rådgiverdagen, hvor blandt andre økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) taler. Derudover præsenterer Tænketanken for fremtidens rådgivning de nyeste tendenser og perspektiver for fremtidens rådgivere og stiller skarpt på værdien af privat rådgivning i en tid, hvor nye forretningsmodeller vinder frem, og den globale konkurrence er større end nogensinde.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Bang & Olufsen (kl. 08.00)
Peers: Novozymes (Monsanto, Q4)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Ejendomssalg, juli 2017
- Tilbagefald til kriminalitet, 2013-2015
Udland:
- 9.45: Italien: PMI service, sep
- 9.50: Frankrig: PMI service, sep, endelig
- 9.50: Frankrig: PMI samlet, sep, endelig
- 9.55: Tyskland: PMI samlet, sep, endelig
- 9.55: Tyskland: PMI service, sep, endelig
- 10.00: Eurozonen: PMI service, sep, endelig
- 10.00: Eurozonen: PMI samlet, sep, endelig
- 10.30: Storbritannien: PMI service, sep
- 11.00: Eurozonen: Detailsalg, m/m, aug
- 14.15: USA: ADP-jobrapport, sep
- 15.45: USA: PMI-service, sep, endelig
- 15.45: USA: PMI samlet, sep, endelig
- 16.00: USA: ISM service, sep

POLITIK

07:45 Åbent samråd om gule fagforeninger

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er i dag kaldt i samråd om 'gule fagforeninger'. Ministrene skal blandt andet svare på spørgsmål om fagforeningernes markedsføring, som i samrådsspørgsmålene beskrives som usand og aggressiv. Ministrene skal også svare på, hvad de vil gøre ved denne markedsføring. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Bjarne Laustsen (S) og Karsten Hønge (SF).

10:00 Fagbevægelsen samles mod regeringens skatteudspil

Under parolen "Danmark for velfærd" samles over 3.000 tillidsrepræsentanter til stormøde i Odense som en reaktion på regeringens seneste udspil med skattelettelser for milliarder af kroner. Stormødets formål er at diskutere og planlægge aktiviteter frem mod regions- og kommunalvalget i november. Bag initiativet til et stormøde for tillidsfolk står blandt andet 3F, HK, FOA, Danmarks Lærerforening, Bupl, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Magisterforening, Prosa og LO's sektioner i landets store byer.

KRIMINAL

09:30 Nordjysk rengøringsboss er tiltalt for millionbedrageri

Retten i Hjørring fortsætter i dag en sag mod en rengøringsboss, der er tiltalt for bedragerier for i alt 40 millioner kroner. Sagen begyndte i starten af maj og fortsætter over adskillige retsdage frem til oktober, hvor sagen behandles i dag samt 30. og 31. oktober.

14:30 Seks tiltalt i sag om underslæb

Retten på Frederiksberg ventes i dag at afsige dom i en straffesag mod en mand, som er tiltalt for databedrageri. Som bankrådgiver skal han have flyttet penge fra en kundes konto til konti tilhørende medgerningsmænd, der er tiltalt for hæleri. Pengeoverførslen skete under dække af at være mellemfinansiering af en ejendomshandel. I alt seks mænd er tiltalt i sagen.

UDLAND

11:45 Nobelprisen i kemi uddeles

Modtageren af Nobelprisen i kemi udpeges i dag. Det sker på Kungl. Vetenskapsakademien i Stockholm, hvor offentliggørelsen af modtageren finder sted tidligst klokken 11.45. I den forbindelse bliver det muligt at følge pressekonferencen på Nobelprisens hjemmeside samtidig med at materiale om modtageren udsendes som pressemeddelelse.
Tidligere modtagere af prisen er blandt andre Marie Curie, Ernest Rutherford og Linus Pauling.

18:00 Google præsenterer ny smartphone

Præcis på årsdagen for Googles præsentation af selskabets seneste smartphone, den meget roste Pixel, er selskabet nu klar med efterfølgeren. Pixel 2 bliver præsenteret på et pressemøde i dag i San Francisco klokken 9.00 lokal tid (18.00 dansk tid).

OECDs Afrika Forum

For syttende gang holder OECD et internationalt topmøde om Afrika med titlen Africa Forum. På mødet sættes der fokus på industrialiseringen af Afrika.