Læs onsdagens business-kalender

Flügger kommer med regnskab for første kvartal 2017/18. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

ERHVERV


12:00 Flügger kommer med regnskab
Flügger kommer med regnskab for første kvartal 2017/18.

12:30 Københavns Lufthavn med trafik i august
Københavns Lufthavn kommer i dag med trafiktal for august.

12:55 Event om fordele ved brintbusser
Ballard Europe, Nel Hydrogen, Solaris, Brintbranchen og Hydrogen Valley står i dag bag brintbus-arrangementet FCB CPH17. Her vil de sætte fokus på brintbusser og muligheden for at benytte disse til grøn omstilling af transportsektoren. Arrangementet åbnes af Thomas Gyldal Petersen, som er Herlevs borgmester og formand for Movias bestyrelse. Programmet byder på oplæg fra arrangørerne om gevinsterne ved brintbusser. Det finder sted på Den Blå Planet fra klokken 12.55 og slutter af med en prøvetur i en brintbus.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Kontanthjælp, 2. kvt. 2017
- Arbejdsløsheden, juli 2017
Udland:
- 9.30: Sverige: Forbrugerpriser, aug
- 10.30: Storbritannien: Forbrugerpriser, aug
Øvrigt:
- 12.30: KBHL: Trafikstatistik


KRIMINAL


09:30 Nyt retsmøde om kuldsejlet stor straffesag
Københavns Byret holder igen retsmøde om svindelsagen om entreprenørfirmaet FH Byg Aps. Sagen har været udsat i to år og seks måneder på grund af talrige sygemeldinger fra en af de fem tiltalte. Anklagemyndigheden mener dog ikke, at han er så syg, at han ikke kan deltage i retsmøder. Derfor har man indbragt byrettens afgørelser om at skille sagen i to og om, at den sygemeldte har lovligt forfald, for landsretten.

09:30 Advokat anklaget for brud på tavshedspligt
Retten i Næstved behandler klokken 9.30 sag mod en advokat, der er anklaget for at have brudt sin tavshedspligt og videregivet oplysninger fra lukkede retsmøder.

12:00 Swaplån til bedømmelse i Højesteret
Højesteret afsiger dom i en retssag mellem den aarhusianske andelsboligforening Engskoven og Jyske Bank. Striden er en aftale om swaplån. Spørgsmålet er blandt andet, om bankens rådgivning har været mangelfuld. I Vestre Landsret blev banken frifundet.

​UDLAND


16:00 EU-Parlamentet diskuterer Nordkorea
Europa-Parlamentet og EU’s udenrigschef, Federica Mogherini, diskuterer Nordkoreas atomprøvesprængninger og missilaffyringer.

19:00 EU-Parlamentet diskuterer Tyrkiet med Mogherini
Europa-Parlamentet og EU’s udenrigschef, Federica Mogherini, diskuterer tirsdag EU’s fremtidige forhold til Tyrkiet.

Strejke i Frankrig
Den franske fagforening CGT har i dag varslet strejke og demonstrationer som reaktion på præsidentens arbejdsmarkedsreform. Frankrigs præsident Emmanuel Macron har siden valgkampen planlagt en reform af det franske arbejdsmarked, hvor han blandt andet har hentet inspiration fra Danmark, da han ønsker et mere fleksibelt arbejdsmarked.

19:00 Apple præsenterer iPhone 8 ved event
Apple holder i dag en stor lanceringsevent, hvor de blandt andet præsenterer den nye telefon iPhone 8. Telefonen er ventet at have en skærm, der fylder næste hele den ene side af telefonen, samt en fingeraftrykslæser på bagsiden. Ud over iPhone 8 ventes selskabet også at præsentere nye udgaver af iPhone 7 og 7s Plus. Eventen begynder klokken 10.00 lokal tid (19:00 dansk tid).

Bogudgivelse: 'What Happened' af Hillary Clinton
Hillary Clinton har skrevet en bog om sin valgkamp og oplevelse som den første kvindelige præsidentkandidat fra et af de store partier i USA. Bogen udkommer i dag på engelsk, og her kigger hun blandt andet på de fejl, hun begik overfor Donald Trump, betydningen af russisk indblanding og hvordan hun er kommet gennem nederlaget til Trump ved præsidentvalget i november sidste år.

INDLAND


11:00 OECD offentliggør statistik på undervisning
OECD offentliggør dette års udgave af publikationen Education at a Glance. Den årlige statistiske opgørelse over undervisning og uddannelse i OECD, indeholder en række indikatorer vedrørende uddannelse i OECD- og partnerlande. Tidligere rapporter har blandt andet vist at Danmark er blandt de dårligste til at bryde social arv i uddannelse samt vi er det land hvor skoleelever går længst tid i skole af alle i OECD-landene.

12:00 Konference om plast i danske farvande
Plast i Verdenshavene ender også på strande i Nordjylland. Frederikshavn Kommune har iværksat flere programmer, der skal hjælpe til at beskytte strandene. Et af dem er projektet Ren Kystlinje. På "Midtvejskonference Ren Kystlinje" præsenteres resultater af indsatsen. Ren Kystlinje er et grænseoverskridende samarbejde om den fælles udfordring med affald i området Øresund-Kattegat-Skagerrak.