Læs onsdagens business-kalender

Her er nogle af onsdagens vigtigste begivenheder i erhvervslivet.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary holder middag i anledning af Mary Fondens 10-års jubilæum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jon Olav Nesvold

ERHVERV

08:00 Norwegian med trafiktal for august
Flyselskabet Norwegian kommer i dag med trafiktal for august.

09:00 Nye tal for konkurser og tvangsauktioner
Danmarks Statistik kommer i dag med nye tal for konkurser og tvangsauktioner. Tallene dækker august, og de bliver offentliggjort klokken 9.00.

09:00 Salget af ejendomme i juni
Danmarks Statistik har opgjort, hvordan salget af fast huse, lejligheder og sommerhuse gik i juni.

14:30 Energitilsynet inviterer til debat om beskyttelse af forbrugere på elmarkedet
Onsdag afholder Energitilsynet Energiting om beskyttelse af forbrugere på elmarkedet. Myndigheder, elbranchen og interesseorganisationer gør status og debatterer forbrugerbeskyttelse godt et år efter indførelsen af engrosmodellen, den største reform af elmarkedet i de seneste år. I foråret 2017 indførte Folketinget engrosmodellen, som giver elforbrugerne nye muligheder og blandt andet fjerner barrierer for et friere valg for den enkelte forbruger. Senest har der været debat om elselskabernes investeringer, efter at det er kommet frem, at selskaber har fejlinvesteret milliarder, mens priserne på el stiger for forbrugerne.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Byggeomkostningsindeks for boliger, 2. kvt. 2017
- Ejendomssalg, juni 2017
- Konkurser, august 2017
- Tvangsauktioner, august 2017
Udland:
- 8.00: Tyskland: Fabriksordrer m/m, jul
- 9.30: Sverige: Industriproduktion y/y, jul
- 9.30: Sverige: Industriordrer y/y, jul
- 14.30: USA: Handelsbalance, jul
- 15.45: USA: PMI service (endelig), aug
- 16.00: USA: ISM service, aug
- 20.00: USA: Beige Book
Øvrigt:
- 8.00: : Norwegian - trafikdata, aug

Nordea ventes med beslutning om mulig flytning af hovedsæde
Den nordiske storbank Nordea ventes ifølge Reuters i dag at meddele, om den vil flytte sit hovedsæde fra Sveriges hovedstad, Stockholm, til enten Helsinki i Finland eller til København. Baggrunden for overvejelserne om en flytning, der har stået på siden foråret, er den svenske rød-grønne regerings planer om en kraftig forhøjelse af bankafgifterne.

KRIMINAL

09:00 Farfar har anket dom om overgreb på barnebarn
Vestre Landsret i Aarhus ventes i dag at afslutte en ankesag, hvor en 62-årig mand er tiltalt for seksuelle overgreb mod sit barnebarn. Overgrebene stod på i flere år, mente oprindeligt Retten i Aarhus, som straffede ham med fængsel i fem år. Sagen begyndte 28. august og er blevet behandlet over flere retsdage.

09:15 Retssag om skudoverfald på fængselsbetjent
​Retten i Svendborg fortsætter i dag en retssag mod to mænd, der blandt andet er anklaget for at stå bag overfald på fængselsbetjent i Nyborg. Betjenten blev skudt i benet. Den ene mand udførte ifølge anklagemyndigheden overfaldet, mens den anden er anklaget for at have foranlediget overfaldet. Sagen begyndte 4. september og fortsætter 7., 15., 19., 20., 22., 25., 26. og 28. september.

09:30 Danselærerinde anklaget for at misbruge fire piger
Københavns Byret behandler i dag en straffesag mod en danselærerinde, der anklages for at have sexmisbrugt fire piger, som hun underviste i privat regi. Den ene pige var desuden anbragt af kommunen hos kvinden. Den tiltalte nægter sig skyldig og er varetægtsfængslet. Hun anklages også for at givet et par af pigerne lussinger. I dag er der procedure og muligvis også rettens kendelse.

14:00 Fængsling udløber i sag om krigsforbrydelser i Rwanda
Retten i Hillerød skal afgøre, om en mand fra Rwanda fortsat skal være frihedsberøvet. Han er i hjemlandet tiltalt for at have deltaget i drabene på omkring 2000 mennesker på et universitet, i en kirke og andre steder samt for at have dræbt en ældre kvinde med en kølle. Han nægter sig skyldig i krigsforbrydelser ved folkemordet, der fandt sted i 1994

UDLAND

Putin og Abe mødes om ø-samarbejde
Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Japans premierminister, Shinzo Abe, mødes i dag i forbindelse med et økonomisk forum i den russiske by Vladivostok. Mødet mellem Putin og Abe ventes at omhandle samarbejdet mellem de to lande om fire øer, som ligger nær den japanske ø Hokkaido. Samarbejdet om forskellige projekter på øerne er vanskeligt, da øerne er i russisk besiddelse, mens Japan mener at øerne er en del af det japanske territorium.
De to ledere forventes også at diskutere situationen i Nordkorea.

09:30 EU-dom i strid om flygtninge
EU-Domstolen afsiger i dag dom i sag, hvor Slovakiet og Ungarn forsøger at få annulleret beslutning om omfordeling af flygtninge i EU.

10:00 EU-dom i strid om milliardbøde til Intel
EU-Domstolen afsiger i dag dom i sag, hvor den amerikanske computervirksomhed Intel har anket en på det tidspunkt rekordstor EU-bøde på 1,06 milliarder euro fra 2009 for misbrug af dominans til at holde rivaler væk fra markedet for computerchips.

INDLAND

09:00 Kursus i droner som værktøj til overvågning af naturen
Onsdag og torsdag afholdes der kursus i droner som et værktøj til naturovervågning på Aarhus Universitet. Formålet er at give deltagerne en forståelse for dronebaseret naturovervågning og gøre dem i stand til at igangsætte naturovervågning med droner. Dronerne giver mulighed for et forbedret datagrundlag til brug for forvaltningen af den danske natur, men der er stadig en række problematikker knyttet til den flyvende overvågning: lovgivning, valg af drone, håndtering, valg af sensorer, analyse og standardisering af det indsamlede billedmateriale og ekstrahering af økologisk relevante parametre. I 2016 blev der givet en bevilling på 64 millioner kroner til forskning i droneteknologi i Danmark.

10:00 62 københavnske skoleklasser skal lære at kode
Elever fra 62 københavnske folkeskoleklasser skal i det kommende år lære kodning. I dag mødes 1200 elever til kæmpe kick off på Skolen på Islands Brygge. Kodning er blevet et indsatsområde i mange danske folkeskoler og de københavnske folkeskoleklasser, der deltager i Coding Class Cph, skal blandt andet ved hjælp af kodning være med til at skabe digitale løsninger for 59 virksomheder og samarbejdspartnere i brancher fra alt til it-virksomheder, teatre, museer, byggefirmaer, start-ups og mange andre.

10:30 Ældre-OL i Svendborg
I Svendborg holder de for 10. år i træk Ældre-OL. Her skal byens ældre dyste i seks forskellige discipliner. Der er duocykelræs, petanque, stigegolf, ærteposekast, jakkolo og Bowling. Ældre-OL bliver åbnet kl. 10.30 og Herefter bæres den ”den olympiske ild” ind. Dagen slutter af med frikadeller og kold kartoffelsalat, kaffe og kage.

19:00 Kronprinsparret fejrer Mary Fondens 10 år
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary holder i dag middag i anledning af Mary Fondens 10-års jubilæum. Middagen finder sted på Amalienborg klokken 19.00, og der vil ikke være presseadgang.