Læs onsdagens business-kalender

Her er nogle af onsdagens begivenheder.

Foto: Claus Fisker. 6. Juli er en traditionsrig festdag i Fredericia, hvor man fejrer en militær sejr i 1849.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Ejendomssalg (md.), april 2017
Udland:
- 9.30: Sverige: Industriproduktion y/y, maj
- 9.30: Sverige: Industriordrer y/y, maj
- 9.45: Italien: PMI Service, juni
- 9.50: Frankrig: PMI Service (endelig), juni
- 9.55: Tyskland: PMI Service (endelig), juni
- 9.55: Tyskland: PMI Samlet (endelig), juni
- 10.00: Eurozonen: PMI Service (endelig), juni
- 10.00: Eurozonen: PMI Samlet (endelig), juni
- 10.30: Storbritannien: PMI Service, juni
- 11.00: Eurozonen: Detailsalg m/m, maj
- 16.00: USA: Fabriksordrer, maj
- 16.00: USA: Ordreindgang af varige goder (endelig), maj

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
3. kvartal: Chr. Hansen Holding (kl. 08.00)

08:00 Chr. Hansen med regnskab
Chr. Hansen kommer med regnskab for tredje kvartal.

09:00 Danmarks Statistik med ejendomssalget
Danmarks Statistik kommer med tal på, hvordan ejendomssalget gik i april.

KRIMINAL

09:30 Straffesag om svindel er gået i stå
Københavns Byret ventes i dag at holde retsmøde i sagen om omfattende bedrageri og skattesvindel med udgangspunkt i entreprenørfirmaet FH Byg Aps. En af de fem tiltalte har gennem mere end 30 måneder fået lægeerklæringer om, at han ikke magter at deltage i sagen. Derfor har den såkaldte hovedforhandling været udsat.

UDLAND

09:00 Tusk og Juncker diskuterer topmøde med EU-Parlamentet
Europa-Parlamentet diskuterer i dag det seneste EU-topmøde og starten på brexit-forhandlingerne med EU-præsident Donald Tusk og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.

15:00 Skal EU-forhandlinger med Tyrkiet suspenderes?
Europa-Parlamentet diskuterer i dag, om EU’s tiltrædelsesforhandlinger med Tyrkiet skal suspenderes, hvis Tyrkiet gør alvor af planlagte ændringer af forfatningen. Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, fik i april flertal i befolkningen til at ændre forfatningen, så han selv får mere magt. I forbindelse med folkeafstemningen opstod der flere konflikter mellem europæiske lande og Tyrkiet, da tyrkiske ministre holdt omdiskuterede valgarrangementer i flere lande.

Tusk vidner i polsk ret om flystyrt
Formanden for det Europæiske Råd Donald Tusk vidner i dag ved en polsk høring om det flystyrt i 2010, som dræbte den daværende polske præsident Lech Kaczynski og 95 andre ombord. Formanden for det regerende polske parti, Lov og Retfærdighed, Jaroslaw Kaczynski, er bror til Lech Kaczynski, og han mener, at Tusk var medvirkende til flystyrtet, som tidligere blev vurderet som et uheld.

Qatars frist for at efterkomme krav fra nabolande udløber
Qatars frist på 10 dage til at efterkomme en liste med i alt 13 krav fra nabolandene Saudi-Arabien, Egypten, Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater udløber i dag. Oprindeligt udløb fristen i mandags, men nabolandende forlængede fristen med to dage. Landende har indført både økonomiske og fysiske blokader og kræver blandt andet, at Qatar lukker Al Jazeera og andre medier, at landet udlevere eftersøgte terrorister, stopper økonomisk støtte til mulige terrororganisationer, bryder båndende med Hisbollah, al-Qeada, Islamisk Stat og Al-Nusra samt indstiller det militære samarbejde med Tyskland.

Qatars udenrigminister taler i London
Sheik Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, udenrigsminister i Qatar, holder tale i den internationale tænketank Chatham House i London. Qatar er i øjeblikket i centrum i en strid, hvor flere Golflande boykotter Qatar, der beskyldes for at støtte terror.

OPCW diskuterer kemisk angreb i Syrien
En rapport fra den internationale vagthund OPCW (Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben), der undersøger kemiske våben, har bekræftet at der fandt et angreb med giftgassen sarin sted i Syrien 4. april i år. I dag skal konklusionerne fra rapporten drøftes på et møde i OPCW. Angrebet med kemiske våben skete i byen Khan Sheikhoun, der ligger i provinsen Idlib. Angrebet kostede 90 mennesker livet, deriblandt kvinder og børn. Undersøgelsen fra OPCW udpeger ikke en skyldig i angrebet 4. april. Skylden skal efterfølgende placeres i et samarbejde mellem FN og OPCW.

Trump rejser til Polen
I dag rejser den amerikanske præsident Donald Trump til Polen. Under sit besøg i Polen vil han blandt andet mødes med den polske præsident Andrzej Duda, samt holde en tale for offentligheden på Krasiński pladsen i Warszawa, hvilket ventes i morgen. Trump ankommer om aftenen til Warszawa, og han ventes kun at tilbringe 16 timer i Polen, inden han torsdag aften fortsætter videre til Hamborg, hvor han ventes at skulle mødes med Tysklands kansler, Angela Merkel.

INDLAND

12:00 Ansøgningsfrist til videregående uddannelser
I dag klokken 12.00 er der ansøgningsfrist for ansøgere til optag på kvote 1 på de videregående uddannelser. Fristen gælder ansøgere med en gymnasial eksamen. Først den 28. juli modtager ansøgerne svar på, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen.

6. Juli-Dagene fejres
Kanonerne i den gamle fæstningsby Fredericia skyder i dag 6. Juli-Dagene 2017 i gang. Til 6. Juli-Dagene markerer Fredericia det berømte og historiske slag ’Slaget om Fredericia’ den 6. juli 1849. Slaget er et af de mest berømte i de slesvigske krige, og det første angreb fra en fæstning om natten. 6. juli dagene fejres i hele byen med street food anno 1849, historiske boder, gadeteater, folkedansere og musik frem til den 8. juli.