Læs onsdagens Business-kalender

Her er nogle af onsdagens begivenheder.

Foto: Lise Nørgaard (Linda Kastrup), Jørgen Leth (Andreas Beck)
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

09:00 Danmarks Statistik med it-anvendelsen
Hvordan bruger danskerne it? Danmarks Statistik kommer med en opgørelse på, hvordan it bruges i 2017.

09:00 Rørcenterdagene
Mere end 100 virksomheder med tilknytning til vand- og afløbsbranchen viser i dag og i morgen de nyeste teknologier indenfor blandt andet klimatilpasning og skybrudssikring. Messen, som er sin største af sin art, ventes at tiltrække 4000 besøgende fra virksomheder, forsyninger og kommuner, der arbejder indenfor byernes kloakering og afvanding.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Arbejdstidsregnskabet (kvt.), 1. kvt. 2017
- It-anvendelse i befolkningen, 2017
Udland:
- 6.30: Japan: Industriproduktion (endelig), m/m, apr
- 8.00: Tyskland: Forbrugerpriser (endelig), y/y, maj
- 10.30: Storbritannien: Arbejdsløshed, maj
- 11.00: Eurozonen: Industriproduktion, m/m, apr
- 14.30: USA: Forbrugerpriser, y/y, maj
- 14.30: USA: Kerneforbrugerpriser, y/y, maj
- 14.30: USA: Detailsalg, m/m, maj
- 16.00: USA: Forretningslagre, apr
- 20.00: USA: Federal Reserve-meddelelse

POLITIK

Ny Udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi præsenteres
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) lancerer i fællesskab Regeringens nye strategi på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område.

13:00 Folketinget vedtager skærpet straf for tiggeri
Et flertal i Folketinget ventes i dag at vedtage regeringens forslag om at hæve straffen for "utryghedsskabende tiggeri". Dansk Folkeparti presser dog på for at få skærpet forslaget både i forhold til straffens længde og muligheden for udvisning. Behandlingen sker nu, da der de seneste uger har været flere historier i medierne om såkaldte roma-lejre, som særligt i København fylder meget i gadebilledet.

13:30 Justitsministeren og integrationsministeren i samråd om stramninger i terror- og udlændingelovgivningen
Åbent samråd med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) samt justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om stramninger i terror- og udlændingelovgivningen på baggrund af terrorangrebet i Manchester. Ministrene skal blandt andet svare på hvilke overvejelser regeringen gør sig på baggrund af terrorangrebet i Manchester, og hvorvidt regeringen vil iværksætte initiativer, som strammer terror- og udlændingelovgivningen. Spørgsmålene er stillet af Christian Langballe (DF)

14:15 Åbent samråd om Kystdirektoratets kendskab til SIC-forsøg
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er i dag kaldt i samråd om Kystdirektoratets kendskab til SIC-forsøg.

KRIMINAL

08:45 Landsretten behandler sag mod to ansatte fra Amagerbanken
Østre Landsret ventes i dag at fælde dom mod to ansatte fra Amagerbanken. De er tiltalt for bedrageri og brug af insiderviden. Byretten frifandt dem 27. april 2016. Anklagemyndigheden krævede 3,5 års fængsel.

09:00 Kvinde blev tvunget til prostitution
Retten i Hjørring ventes at behandle en straffesag, hvor to mænd er tiltalt for menneskehandel. De skal have tvunget en kvinde til prostitution, påstår anklagemyndigheden.

09:30 Nordjysk rengøringsboss er tiltalt for millionbedrageri
Retten i Hjørring fortsætter i dag en sag mod en rengøringsboss, der er tiltalt for bedragerier for i alt 40 millioner kroner. Sagen begyndte i starten af maj og fortsætter over adskillige retsdage frem til oktober.

10:00 Dom ved Østre Landsret i sag om erstatning til sexkrænkede søstre fra Slagelse
I dag falder der dom ved Østre Landsret i sagen om tre sexkrænkede søstre fra Slagelse, der kræver erstatning af kommunen for omsorgssvigt.

UDLAND

Amnesty med rapport om Myanmar
Amnesty udgiver i dag en rapport om Myanmar, som særligt har fokus på de to nordlige delstater Kachin og Shan. Rapporten hedder 'All the Civilians Suffer: Conflict, Displacement and Abuse in Northern Myanmar' og omhandler overgreb og krigsforbrydelser i regionen. Disse er et resultat af sammenstød mellem militæret og oprørsgrupper.

Prestigefuld litteraturpris uddeles i London
Prisen The International Man Booker Prize uddeles i dag i London. Den danske forfatter Dorthe Nors er på shortlist af nominerede for sin roman 'Spejl, skulder, blink'. Det kom frem i midten af marts, at forfatteren er på den udvalgte longlist af nominerede forfattere, som i april blev reduceret til en shortlist på seks navne.
I modsætning til den 'almindelige' Man Booker Prize gives den internationale pris til et enkelt værk, som er blevet oversat til engelsk, mens Man Booker Prize gives til et samlet livsværk.

PERSONALIA

Fødselsdage
Journalist og forfatter Lise Nørgaard, 100 år.
Sportskommentator og forfatter Jørgen Leth, 80 år.
Fodboldtræner og tidl. landsholdsspiller Lars Lundkvist, 60 år.
Borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard, 40 år.
Den amerikanske præsident Donald Trump kan i dag fejres sin 71. års fødselsdag.