Læs onsdagens Business-kalender

Her er nogle af onsdagens begivenheder

Læs mere
Fold sammen

Erhverv

08:00 ISS med regnskab for første kvartal
Servicegiganten ISS kommer i dag med regnskab for første kvartal 2017. Tidligere på året viste ISS' årsregnskab for 2016 stabil økonomi i det store selskab.

09:00 Danfoss kommer med regnskab
Danfoss kommer i dag med regnskab for første kvartal. Firmaet meddelte i marts, at de skal have ny koncernchef, da Niels B. Christiansen træder tilbage. Fremover bliver det driftsdirektør Kim Fausing, der skal føre virksomhedens strategi ud i livet. Chefskiftet træder først i kraft 1. juli.

12:30 Københavns Lufthavn med trafikstatistik
Københavns Lufthavne kommer i dag med trafikstatistik for april. Tallet viser, hvor mange passagerer fløj fra Kastrup.

13:00 Den International Valutafond vurderer den danske økonomi
Den International Valutafond, IMF har været på besøg i Danmark for at gennemføre den årlige vurdering af den økonomiske og finansielle udvikling i Danmark. Den såkaldte Artikel IV-konsultation er en del af IMF's løbende vurdering af medlemslandenes finansielle sektor og økonomier. Som afslutning på besøget afholder IMF i dag pressemøde. På mødet vil IMF præsentere de umiddelbare konklusioner fra besøget i Danmark

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
1. kvartal: DFDS, Djurslands Bank, Euroinvestor, Genmab, H. Lundbeck, Højgaard Holding B. (kl. 15.00), ISS (kl. 08.00), Lollands Bank, Monberg & Thorsen, Prime Office, Sparekassen Sjælland
Peers: FLSmidth (HeidelbergCement Q1), H. Lundbeck (kl. 08.00, Takeda Pharmaceuticals Q4), ISS (Compass H1), NKT Holding (Prysmian Q1), Novo Nordisk (Mannkind Q1), Vestas Wind Systems (Gamesa Q1)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Befolkningsfremskrivninger, 2017-2060
- Detailomsætningen af økologiske fødevarer, 2016
- Forbruger- og nettoprisindeks, april 2017
Udland:
- 3.30: Kina: Forbrugerpriser, apr
- 3.30: Kina: Producentpriser, apr
- 14.30: USA: Importpriser, m/m, apr
Øvrigt:
- 12.30: KBHL: Trafikstatistik, apr

Politik

09:00 Åben høring om ligeløn
​Ligestillingsudvalget afholder en åben høring om ligeløn. Høringen vil tage udgangspunkt i SFI’s rapport om lønforskellene mellem mænd og kvinder i Danmark, som udkom i maj 2016. Rapporten giver bl.a. et overblik over kønsfordelingen i de forskellige brancher og stillingsniveauer, og beskriver også kønsopdelingen i uddannelsessystemet. Det vil under høringen blive belyst, hvilke forklaringer og konsekvenser der kan være for den fortsatte kønsopdeling på arbejdsmarkedet. På høringen taler blandt andre beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (V) og Karen Sjørup, forsker i arbejdsmarked, køn og ligestilling ved RUC.

13:00 Høring om religionsfrygt
Hvor bange er vi for religion? Og: Er det stadig muligt at formulere en særlig ”dansk model” for sekularisering, der både giver frihed til og fra religion? Det er temaerne for dagens høring. Blandt deltagerne er forfatter og journalist Kristian Ditlev Jensen, politikerne Jan E. Jørgensen (V) Yildiz Akdogan (S) Alex Ahrendtsen (DF) Naser Khader (KF) Daniel Toft Jakobsen (S) samt en række eksperter og interesseorganisationer.

Kriminal

09:30 Pige for retten i Kundby-sagen med nye beviser
Retten i Holbæk fortsætter i dag sagen, hvor en pige på nu 17 år anklages for at ville sprænge bomber på to skoler. Sagen skulle egentlig have været afsluttet i dag, men anklageren har fået lov til at fremvise nye beviser, blandt andet breve mellem pigen og en dømt Syrienskriger. Det sker selv om der allerede har været procedurer i sagen, og der kun manglede skyldkendelsen og den eventuelle strafudmåling.
En mand var også varetægtsfængslet i sagen, men er i mellemtiden blevet løsladt og er ikke tiltalt i sagen. Pigen er tiltalt for forsøg på terror ved at have forberedt fremstilling af sprængstoffer til brug ved bombeangreb på Sydskolen i Fårevejle og den jødiske Carolineskolen i København.

09:30 Bedrageri med falsk Rodin-skulptur
Østre Landsrets 6. afdeling ventes at indlede en ankesag, hvor tre mænd anklages for bedrageri med en falsk skulptur, Grubleren, af Auguste Rodin. Anklagemyndigheden påstår, at de ville føre Christie's bag lyset. Københavns Byret frifandt de tiltalte i juli 2016, men anklagemyndigheden har anket.

Udland

09:00 EU-Domstolen har høring i strid om flygtningekvoter
EU-Domstolen har i dag høring i sagen, hvor Ungarn og Slovakiet vil have EU’s omstridte kvoter til omfordeling af flygtninge kendt ulovlig.

Indland

09:00 Finale i Science Cup
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) kårer i dag vinderen blandt de ti finaledeltagere af Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence, Science Cup. Science Cup er en opfinderkonkurrence i biologi, kemi, fysik, teknologi og naturgeografi for gymnasieelever i 2. g i stx og htx, der har fundet et behov eller problem, og herefter udviklet innovative løsninger på problemer ved hjælp af faglighed inden for de naturvidenskabelige fag.

15:00 Carlsbergfondets Portrætpris afsløres
Vinderen af PORTRÆT NU! Carlsbergfondets Portrætpris afsløres i dag på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. I år har flere end 1000 værker og samtidskunstnere fra Norden og Kina deltaget i konkurrencen, der afgøres af en international jury. 130 værker er udvalgt til særudstillingen PORTRÆT NU! på Det Nationalhistoriske Museum. Udstillingen har til formål at stimulere interessen for portrættet både blandt kunstnere og publikum, og kunstnerne er blevet direkte opfordret til både at udfordre og give nye bud på genren.