Læs onsdagens Business-kalender

Her er nogle af onsdagens begivenheder

Foto: AFP PHOTO / JUNG Yeon-Je. Arkivfoto. Verdens største producent af smartphones, koreanske Samsung, er klar med sin første nye smartphone efter skandalen med de eksploderende Galaxy Note-telefoner i fjor.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

09:00 Morgenmøde om finansiering af forsyningssektoren

Dansk Fjernvarme arrangerer i dag det første morgenmøde i serien 'Energi på toppen', og i dag er temaet finansiering i forsyningssektoren. Målet med møderne er at styrke fagligheden på området og skabe netværk i sektoren. Finansieringen sker blandt andet gennem kommunegaranterede lån, hvilket blandt andet skal debatteres af en stribe ordførere på området til sidst i mødet, deriblandt Martin Lidegaard (Rad. V), Rene Christensen (DF) og Jens Joel (S).

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

4. kvartal: Arkil Holding, Atlantic Petroleum, Comendo (Network Capital Group), Greentech Energy Systems, TK Development
Peers: ALK (Stallergenes Greer, FY)

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

Lollands Bank (kl. 18.00, Maribo), Sanistål (kl. 14.00, Comwell Hvide Hus, Aalborg.), SimCorp (kl. 15.00, København)

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

IC Companys (kl. 13.00)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Ejendomssalg, 4. kvt. 2016
- Motorparken (tillæg), 1. januar 2017
Udland:
- 1.50: Japan: Detailsalg, m/m, feb
- 16.00: USA: Igangværende bolighandler, feb

Ecco præsenterer årsregnskab

Skoselskabet Ecco kommer med årsregnskab for 2016.

POLITIK

13:30 Møde i Europaudvalget

Europaudvalget mødes i dag, hvor emnet er det uformelle EU-topmøde, som fandt sted i weekenden. Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som afrapporterer om mødet.

14:00 Åbent samråd om maritime virkemidler

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er i dag kaldt i samråd om L 111, maritime virkemidler. Ministeren skal redegøre for, om han kan garantere at de kompenserende virkemidler kan sikre det miljømæssige råderum, som udvidelsen af havbrugsproduktionen nødvendiggør. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Maria Reumert Gjerding (EL), Christian Poll (ALT), Trine torp (SF) og Sanne Bjørn (RV).

KRIMINAL

09:30 Forsinket svindelsag går i gang

Københavns Byret ventes i dag at holde retsmøde i en straffesag om bedragerier for 76 millioner kroner og om unddragelse af moms og skat for cirka 11 millioner kroner i firmaet FH Byg Aps. Fem er tiltalt. Sygemeldinger fra den ene har betydet mange udsættelser. Oprindeligt var det planen, at sagen skulle indledes i januar 2015.

UDLAND

20:00 Samsung præsenterer afløseren for skandale-telefon

Verdens største producent af smartphones, koreanske Samsung, er klar med sin første nye smartphone efter skandalen med de eksploderende Galaxy Note-telefoner i fjor. Telefonen, der skal genskabe selskabets troværdighed, bliver præsenteret på et pressemøde i London i dag.

Briterne igangsætter udmeldelse af EU

Storbritanniens premierminister, Theresa May, vil i dag sende et brev til EU, hvor hun indleder exit-processen, også kaldet brexit. Gennem mere end en måned har det britiske parlaments overhus og underhus debatteret lovforslaget om udmeldelse, som regeringen har forfattet. Dette forslag blev i midten af marts underskrevet af Storbritanniens dronning Elizabeth.
Theresa May har hele tiden sat slutningen af marts som deadline for aktivering af artikel 50, som giver EU-landene mulighed for at forlade unionen. At Storbritannien forlader EU blev afgjort ved en folkeafstemning 23. juni sidste år.

INDLAND

Europabevægelsen holder landsmøde

Belgisk statsbesøg i Danmark

Kong Philippe og dronning Mathilde af Belgien fortsætter i dag deres besøg i Danmark. Statsbesøget begyndte i går og varer frem til torsdag.
Kronprins Frederik og kong Philippe deltager i dag i åbningen af et belgisk-dansk erhvervsforum hos Dansk Industri, som begynder klokken 10.00.
Dronningen og kronprinsesse Mary besøger i dag en skole, hvor Mary Fondens 'Fri for Mobberi'-projekt fremvises, og senere på dagen besøger de to sammen FN-Byen.
Det er kongeparrets første statsbesøg i Danmark, da kong Philippe overtog tronen i Belgien i 2013. Det royale par vil desuden få følgeskab af syv ministre og en erhvervsdelegation bestående af 37 belgiske virksomheder. Fokus for besøget vil blandt andet være på bæredygtig udvikling, vedvarende energi og smart city løsninger.