Læs onsdagens Business-kalender

Her er nogle af onsdagens begivenheder

Foto: © Axel Schmidt / Reuters. Foto: Axel Schmidt / Reuters
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

08:00 Zalando aflægger årsregnskab
Internetgiganten Zalando aflægger i dag årsregnskab. Selskabet er danskernes mest benyttede netbutik.

09:00 Norden med regnskab for 2016
Rederiet Norden kommer med regnskab for 2016.

10:00 Sydbank med regnskab
Sydbank kommer med regnskab for 2016.

13:00 Københavns Lufthavne med regnskab for 2016
Københavns Lufthavne kommer med årsregnskab for 2016.


Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: Alm. Brand, D/S Norden (Forventes offentliggjort inden kl. 9), Københavns Lufthavne, Lollands Bank, Sydbank, Totalbanken
Peers: DSV (Kuehne + Nagel International, Q4), H+H International (kl. 08.00, CRH PLC, Q4), NKT Holding (Prysmian, Q4), Vestas Wind Systems (Nordex, Q4)


Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Jordbrugets prisforhold, 4. kvt. 2016
- Studerende ved ordinære uddannelser i Danmark, 2015/2016 studietid
- Ejendomssalg, december 2016
Udland:
- 2.00: Kina: PMI service, feb
- 9.45: Italien: PMI industri, feb
- 9.50: Frankrig: PMI Industri (endelig), feb
- 9.55: Tyskland: PMI industri (endelig), feb
- 9.55: Tyskland: Arbejdsløshed, feb
- 10.00: Eurozonen: PMI industri (endelig), feb
- 10.30: Storbritannien: PMI industri, feb
- 14.00: Tyskland: Forbrugerpriser (foreløbig), y/y, feb
- 14.30: USA: Personlig indkomst, jan
- 14.30: USA: Privatforbrug, jan
- 14.30: USA: PCE-prisdeflator, y/y, jan
- 15.45: USA: PMI industri (endelig), feb
- 16.00: USA: ISM industri, feb
- 16.00: USA: Anlægsinvesteringer, m/m, jan
- 20.00: USA: Beige Book

POLITIK

10:00 Høring om IP-kriminalitet på internettet
Retsudvalget holder i dag åben høring om kriminalitet på internettet med særligt fokus på IP-kriminalitet. Høringen skal belyse de problemer, som myndigheder og rettighedshavere oplever med denne type kriminalitet på internettet. Tilmelding til høringen skal ske senest den 28. februar. Der er et begrænset antal pladser, som vil blive fordelt efter førs-til-mølle-princippet.

PERSONALIA

Fødselsdage
Musiker, skuespiller og borgerrettighedsforkæmper Harry Belafonte, 90 år.
Musiker Jens Memphis, 70 år.

​UDLAND

02:00 Trump taler for kongressen
USA's præsident, Donald Trump, ventes i dag at tale for den amerikanske kongres. Det er han blevet inviteret til af formanden for Repræsentanternes Hus, republikaneren Paul Ryan. Alle 100 senatorer og 435 medlemmer af Repræsentanternes Hus ventes at være til stede. Talen ventes at finde sted natten mellem tirsdag og onsdag dansk tid. Denne type tale fungerer i den nyvalgte præsidents første år nogenlunde som den traditionelle 'State of the Union'-tale, hvor han kommer rundt om mange politiske emner. DPA meddeler, at talen ventes at begynde omkring klokken 20.00 lokal tid (2.00 dansk tid).

EU-Parlamentet samles i Bruxelles
I dag og i morgen afholdes der minisamling for Europa-Parlamentet i Bruxelles. På dagsorden er blandt andet en brexit-relateret debat om EU-borgernes ret til fri bevægelighed i Storbritannien samt en afstemning om gengældelsesvisum til amerikanske borgere.

Britisk overhus diskuterer brexit-lovgivning
Overhuset i det britiske parlament (House of Lords) fortsætter i dag debatten om aktivering af artikel 50, der giver EU's medlemslande mulighed for at forlade unionen. Tidligere i februar var forslaget om aktivering af artikel 50 til behandling i underhuset, og det er nødvendigt med parlamentets godkendelse, da den britiske højesteret i januar afgjorde, at Storbritanniens regering ikke kan aktivere artikel 50 uden at spørge parlamentet. Debatten begyndte i sidste uge, og overhuset ventes at stemme om forslaget 7. marts.

Juncker offentliggør rapport over EU's fremtid
Formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, ventes i dag at offentliggøre en hvidbog med visioner for EU's fremtid, herunder blandt andet i forhold til hvordan EU skal udvikles sig efter brexit.

INDLAND

09:00 Statsministeren åbner Vækstkonference
Cepos holder i dag Vækstkonference med temaet 'Skattereform, Arbejdsmarkedsreformer & Velstand'. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbner konferencen, som finder sted hos Dansk Industri på Rådhuspladsen i København.

13:30 Energiminister deltager ved indvielse af batteri i Nordhavn
Som en del af udviklings- og demonstrationsprojektet EnergyLab Nordhavn installeres et nyt batteri, som skal styrke elnettet og bidrage med viden om, hvordan belastningen af elnettet udjævnes, lige som det skal teste mulighederne for at lagre overskudsenergi fra eksempelvis lokale solceller. Installationen af det nye batteri markeres i dag med en indvielse, hvor der vil være taler ved blandt andre energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og overborgmester Frank Jensen. Der vil være mulighed for at se batteriet og anlægget, som er installeret i P-hus Lüders, der ligger overfor By & Havns Udstilling, "Himmel & Hav!", hvor indvielsesarrangementet finder sted.