Læs onsdagens Business-kalender

Her er nogle af onsdagens store begivenheder.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen kommer onsdag med regnskab for første kvartal i det forskudte regnskabsår 2016/17. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Business

08:00 Chr. Hansen kommer med regnskab for første kvartal
Ingredienskoncernen Chr. Hansen kommer onsdag med regnskab for første kvartal i det forskudte regnskabsår 2016/17.

12:30 Passagerer i Københavs Lufthavne i 2016
Københavns Lufthavne kommer onsdag med passagerstatistik for 2016.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
1. kvartal: Chr. Hansen Holding (kl. 08.00)
Peers: Pandora (kl. 13.00, Signet Jewelers giver status for julesalget.)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Feriehusudlejning november 2016
- Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem mv. november 2016
- Industriens produktion og omsætning november 2016
Udland
- 10.30: Storbritannien: Industriproduktion, nov
Øvrigt:
- 12.30: KBHL: Trafikstatistik, dec

Politik

09:00 Åbent samråd om følgevirkninger af kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen
Beskæftigelsesudvalget har kaldt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i åbent samråd om følgevirkninger af kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen. Udvalget har blandt andet bedt ministrene redegøre for, hvad der er blevet gjort for at hjælpe kontanthjælpsmodtagere i Danmark, der bliver ramt af regeringens kontanthjælpsloft. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S) og Kaare Dybvad (S).

09:30 Åbent samråd om fridage for statsansatte
Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) er onsdag kaldt i samråd om inddragelse af fridage for statsansatte. Ministeren skal blandt andet redegøre for, om staten planlægger at inddrage fridage på flere arbejdspladser, og hvilken betydning inddragelsen ventes at få for samarbejdsklimaet og arbejdsmiljøet. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF).

10:00 Åbent samråd om nedsættelse af licensen
Onsdag er kulturminister Mette Bock (LA) kaldt i åbent samråd om regeringens ønske om, at der med en nedsættelse af licensen skal produceres mindre dansksproget radio, tv og andet medieindhold. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Mogens Jensen (S).
Ny kulturminister vil sætte licensen ned med 25 procent

11:00 Åbent samråd om privatisering af TV 2
Onsdag er kulturminister Mette Bock (LA) kaldt i åbent samråd om regeringens ønske om at privatisere TV 2. Ministeren skal også redegøre for, hvorvidt TV 2 ved et eventuelt salg stadig skal have public service-forpligtelser. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Mogens Jensen (S).

Politi og ret

09:30 Direktør anklages for kursmanipulation
Københavns Byret ventes at fortsætte med Bagmandspolitiets sag mod et selskab og direktør, som er anklaget for kursmanipulation med aktier. Selskabet tjente cirka 400.000 kroner. Denne dag samt 13. januar ventes anklageren og forsvarerne at procedere.

12:00 Momssvindler vil undgå fængsel
Højesteret ventes at afgøre en principiel sag om straffen i en sag om moms- og skattesnyd for cirka 1,2 millioner kroner. Ejeren af et rengøringsfirma er blevet idømt ubetinget fængsel i et år af Østre Landsret - men kræver en helt eller delvist betinget dom.

Global

11:00 Pressemøde med Juncker og Maltas premierminister
Jean-Claude Juncker, formand for EU-Kommissionen, og Joseph Muscat, Maltas premierminister, holder onsdag fælles pressemøde i anledning af, at EU-kommissærerne onsdag besøger Malta. Det lille land i Middelhavet har EU-formandskabet og besøget er en tradition i forbindelse med overtagelsen, som officielt fandt sted 1. januar. Pressemødet finder sted klokken 11.00.

17:00 Trump holder sit første pressemøde
USA's tiltrædende præsident, Donald Trump, har på Twitter meddelt, at han onsdag vil holde sit første deciderede pressemøde. Pressemødet ventes holdt klokken 11.00 lokal tid (17.00 dansk tid) i New York. Trump har siden valget afgivet sporadiske interviews og holdt taler for sine tilhængere, men har altså ikke - som traditionen ellers foreskriver for nyvalgte præsidenter - afholdt en egentlig pressekonference for offentligheden og medierne. Pressemødet var i første omgang planlagt til den 15. december, men blev dengang udsat på ubestemt tid. Her var planen dog, at Trump ville redegøre for, hvordan han ville forhindre interessekonflikter mellem hans forretningsimperium og sit nye erhverv i Det Hvide Hus. Flere kommentatorer i USA mener, at pressemødet skal distrahere fra de høringer, der foregår i disse dage med Trumps ønskede topfolk.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid og Sted.