Læs onsdagens business-kalender

Her er nogle af onsdagens begivenheder.

Foto: Marie Hald. Retten i Glostrup ventes i dag at fortsætte de første sager om offentligt ansatte, der anklages for at have modtaget bestikkelse fra Atea.
Læs mere
Fold sammen

Business

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber):
3. kvartal: Arkil Holding, Investea German High

Økonomi/statistik:
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Ejendomssalg (md.), september 2016
- Arbejdsløsheden (md.), oktober 2016
- Kvartalsvist nationalregnskab, 3. kvt. 2016

Udland:
- 0.50: Japan: Industriproduktionen (foreløbig), okt
- 9.55: Tyskland: Arbejdsløshed, nov
- 11.00: Tyskland: Forbrugerpriserestimat, y/y, nov
- 14.15: USA: ADP-jobrapport, nov
- 14.30: USA: Personlig indkomst, okt
- 14.30: USA: Privatforbrug, okt
- 14.30: USA: PCE-prisdeflator, y/y, okt
- 15.45: USA: Chicago PMI, okt
- 16.00: USA: Igangværende bolighandler, m/m, okt
- 20.00: USA: Beige Book

EU

10:00 Samling i Europaparlamentet:
Europaparlamentet holder samling i Bruxelles fra onsdag den 30. november til torsdag den 1. december.

12:00 Møde i EU-Kommissionen:
EU-Kommissionen holder i dag sit ugentlige møde i Bruxelles.

12:00 EU-Kommissionen fremlægger energipakke:
EU-Kommissionen fremlægger i dag et forlag til udvikling af vedvarende energi og energieffektivitet.
EU: Mindre afhængig af gas fra Rusland

Landspolitik

12:30 Høring om skifergas og fracking:
Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg står bag dagens høring om skifergas med spørgsmålet 'Er der plads til fracking i Danmark?' Prøveboringen i Nordjylland medførte stor debat, og derfor er flere eksperter, Frederikshavn Kommune og en borger, som oplevede boringen ved Dybvad, inviteret til at fortælle om skifergas og fracking.

13:00 Møde i salen:
Folketinget mødes i dag til lovbehandling og spørgetid med ministrene på Christiansborg.

13:50 Åbent samråd om pladsmangel på kvindekrisecentre:
Ligestillingsudvalget har kaldt social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i samråd om, hvor ofte de enkelte kvindekrisecentre må afvis voldsramte kvinder grundet pladsmangel. Ellemann skal blandt andet redegøre for, hvordan udviklingen har været i 2016 i forhold til afvisninger, lige som ministeren er blevet bedt om at svare på, hvad hun vil gøre for at sikre, at der er tilstrækkeligt med pladser.

Gruppemøder:
10.30 - 12.30 Alternativet, 2-015
10.30 - 12.30 Socialistisk Folkeparti, 2-077
11.30 - 13.00 Det Konservative Folkeparti, 2-016
11.30 - 13.00 Radikale Venstre, 2-009
12.00 - 13.00 Venstre, 2-090

Fødselsdage

Tidl. chefredaktør Bjarne Lønborg, 70 år.
Landsstyreformand Kim Kielsen, 50 år.


Politi/Ret

09:00 Offentligt ansatte anklages for bestikkelse:
Retten i Glostrup ventes i dag at fortsætte de første sager om offentligt ansatte, der anklages for at have modtaget bestikkelse fra Atea.
Her er forløbet i bestikkelsessagen

Udland

10:00 Er privat brug af internettet i arbejdstiden en menneskeret:
Menneskeretsdomstolen i Strasbourg afsiger i dag kendelse i en sag om privat brug af internettet i arbejdstiden. Sagen har sin rod i Rumænien, hvor en mand blev fyret fordi han brugte internettet til at klare forskellige private gøremål mens han var på arbejde. Sagen Mihaila versus Rumænien har sagsnummeret 27129/14, og afgørelsen bliver offentliggjort i domstolens database.

18:00 Berømt fransk revolver på auktion:
Den mest berømte revolver i fransk litteraturliv bliver i dag sat på auktion hos auktionshuset Christies. Der er tale om den revolver, som forfatteren Paul Verlaine om morgenen den 10. juli 1873 købte hos en våbenhandler i Bruxelles for samme eftermiddag at forsøge dræbe sin elsker Arthur Rimbaud på Hotel Liege. Nogen mesterskytte var han tydeligvis ikke. Rimbaud blev ramt i den ene ankel og måtte ti dage på hospitalet. Verlaine blev senere idømt to års fængsel. Revolveren ventes at kunne indbringe mellem 430.000 og 600.000 kroner.

19:00 Debat om dansk-tysk samarbejde:
Hvordan er den aktuelle udvikling i det dansk-tyske samarbejde, og hvor skal der gøres en større indsats? Det vil SSW og Slesvigsk parti diskutere på et fællesmøde i aften kl. 19 i Flensborghus (Lille sal) Ud over de to partiformænd, Flemming Meyer (SSW) og Carsten Schmidt (SP) deltager den slesvig-holstenske europaminister Anke Spoorendonk (SSW), koordinator for det dansk-tyske samarbejde i europaministeriet Stefan Seidler og Jan Diedrichsen, leder af det tyske mindretals sekretariat i København.

22:00 Sikkerhedsrådet stemmer oim sanktioner mod Nordkorea:
FN's Sikkerhedsråd skal i aften dansk tid stemme om nye sanktioner mod Nordkorea ovenpå landets prøvesprængninger af missiler, der kan bære atomvåben, i september. Den nordkoreanske sprængning i september var landets femte. Den blev fordømt af både FN og en række stormagter. Ifølge nyhedsbureauet Reuters Reuters skal de fem permanente medlemmer af Sikkerhedsrådet - USA, Kina, Rusland, Frankrig og Storbritannien - være blevet enige om nye sanktioner. De fem lande har alle mulighed for at nedlægge veto. Det kræver derfor enighed blandt de fem, hvis sanktioner skal vedtages. Eksakt tidspunkt for afstemningen er uvist.

OPEC søger påny enighed om indgreb mod faldende oliepris:
De olieproducerende landes organisation, OPEC, skal på et møde i dag i Østrig igen forsøge at blive enige om at begrænse produktionen, for dermed at søge at stabilisere de faldende oliepriser. Et møde i oktober sluttede uden enighed. I samme måned producerede de 14 medlemmer af organisationen tilsammen 33,64 millioner tønder olie om dagen, en stigning på 240.000 tønder siden måneden før. OPEC sendte ellers oliepriserne op fra historiske lavpunkter efter foreningen tidligere på året meldte, at man arbejdede på at mindske produktionen for at øge priserne. Men det er altså ikke sket endnu. Olieprisen lå i et godt stykke tid efter finanskrisen stabilt over 100 dollar. Men den boomende amerikanske produktion af skiferolie samt Irans tilbagevenden til oliemarkedet sendte fra sommeren 2014 til begyndelse af 2016 prisen ned til under 30 dollar.

Hollande besøger Tjekkiet:
Den franske præsident, Francois Hollande, besøger i dag Tjekkiet. Her skal han blandt andre mødes med sin tjekkiske kollega, præsident Milos Zeman, for at drøfte sikkerhedssituationen i Europa og EU efter Brexit. Besøget skulle have været sket i juli, men dengang aflyste Hollande på grund af terrorangrebet i Nice.