Læs onsdagens business-kalender

Her er nogle af onsdagens store begivenheder.

Foto: Mikkel Møller Jørgensen. Det tidligere grønttorv i Valby åbner nu officielt i Høje Taastrup under navnet Copenhagen Markets.
Læs mere
Fold sammen

Business


Nyt grønttorv åbnes i Taastrup
Det tidligere grønttorv i Valby åbner nu officielt i Høje Taastrup under navnet Copenhagen Markets. Åbningen markeres af blandt andre direktøren for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, som klipper snoren over til de moderne faciliteter. Også Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, og Copenhagen Markets direktør, Jens Faarup, er til stede ved åbningen.
http://www.pressport.com/pressrelease/22430/invitation
Sted: Opsamling ved Porthuset Litauen Alle 13

Pelsfirma holder reception for ny og afgående direktør
Kopenhagen Fur holder i dag kombineret velkomsts- og afskedsreception, da der netop har været direktørskifte i virksomheden. Torben Nielsen, den afgående administrerende direktør, går på pension, mens Jesper Uggerhøj overtager stillingen.
http://www.kopenhagenfur.com/da/nyheder/2016/marts/farvel-og-goddag-reception-den-13-april
Sted: Langagervej 60

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Beskæftigede ved bygge og anlæg 1. kvt. 2016
- Firmaernes køb og salg februar 2016
- Byopgørelsen 1. januar 2016
Udland
- 11.00: Eurozonen: Industriproduktionen, m/m, feb
- 14.30: USA: Detailsalg, m/m, mar
- 14.30: USA: Producentpriser, mar
- 16.00: USA: Forretningslagre, feb
- 20.00: USA: Beige Book
- Kina: Handelsbalance, mar
- Kina: Import, y/y, mar
- Kina: Eksport, y/y, mar

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Greentech Energy Systems

EU


Europaparlamentet følger op på Tyrkiet-aftale
EU's aftalen om at sende flygtninge og migranter tilbage til Tyrkiet, som blev nået på topmødet i marts, debatteres i dag af Europaparlamentet i Strasbourg og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, samt EU-præsident Donald Tusk.

Landspolitik

Høring om skattely
Folketingets Skatteudvalg holder i dag høring om skattely. Høringen er hasteindkaldt efter ønske fra oppositionen efter afsløringerne fra Panama Papers-lækagen. Både Nordea og Jyske Bank er nævnt i papirerne og er blevet bedt om at deltage ved høringen. Derudover ventes det at høringen bredes ud og både eksperter og resten af den danske bank-verden vil være repræsenteret ved høringen.

Åbent samråd om udgifterne til boligydelsespakken
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er i dag kaldt i samråd om nedskæring af boligydelsen til pensionister. Ministrene skal svare på, hvorfor det i boligydelsespakken blev fremstillet som om, at udgifterne til boligydelsen var løbet løbsk og der derfor skulle skæres drastisk i ydelsen til pensionister. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL).

Navne

Stand-up-komiker Uffe Holm, 40 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.