Læs mandagens finanskalender

Her er nogle af mandagens begivenheder.

Foto: LAURENT GILLIERON. Arkivfoto. Den internationale arbejdsorganisation ILO lancerer på mandag en ny global ekspertkommission, som i løbet af de næste par år skal analysere fremtidens arbejdsmarked - især med fokus på, hvordan det kan indrettes, sådan at det kan honorere værdier som bl.a. social retfærdighed. Sveriges socialdemokratiske statsminister, Stefan Löfven, står sammen med Mauritius' præsident, Ameenah Gurib-Fakim, i spidsen for kommissionen. Ved lanceringen i dag deltager også ILO's generaldirektør, Guy Ryder.
Læs mere
Fold sammen

Erhverv

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

2. kvartal: Sparekassen Himmerland, Møns Bank, Royal Unibrew, U.I.E.

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 09.00:

  • Beskæftigelse for lønmodtagere (md), juni 2017
  • Kursister ved voksen- og efteruddannelse, AMU, 2016

Kriminal

09:30 Skat kommer med oplysninger i sag mod Uber-chauffører
Københavns Byret fortsætter i dag med straffesagerne mod fire chauffører i Uber. De afkræves bøder på mellem 590.000 og 45.000 kroner for overtrædelse af taxiloven. Sagerne er rejst på baggrund af materiale fra Ubers hovedkvarter i Holland. Retsmøder i juli måtte afbrydes på grund af tvivl om oplysninger fra Skat, men nu har Skat givet nye oplysninger.
Uber-chauffører vil ikke afgive forklaring i byretten
Sted: København
Region: Hovedstaden

Indland

09:00 Deleøkonomisk Folkemøde i Aarhus
Deleøkonomisk Folkemøde 2017 løber i dag af stablen i Aarhus. Folkemødet indledes med en konference fra 9.00 til 13.00, som efterfølges af et åbent program med debatter, musik og fælles aktiviteter. Hele dagen har udelukkende fokus på deleøkonomi, og hvordan deleøkonomien kan indgå i samfundet og bidrage til vækst og udvikling. Konferencen åbnes af erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), mens programmet byder på forskellige oplæg. Aarhus er i 2017 forsøgsby for deleøkonomi.
Se programmet for folkemødet her
Læs mere om Deleøkonomisk Folkemøde her

Sted: Aarhus
Region: Midtjylland

15:00 Statsministeren taler ved FN-innovationsarrangement
FN's innovationslaboratorium Unleash har siden sidste weekend arbejdet med FN's bæredygtighedsmål i både København og Aarhus. I dag afsluttes arbejdet med 'Unleash Awards', hvor priser uddeles til de unge deltageres bedste forslag. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler også for deltagerne. Prisuddelingen finder sted fra klokken 15.00 i Musikhuset i Aarhus. Kronprinsesse Mary deltager også i dagens arrangementer ved Unleash.
Se programmet her
Læs mere i Kongehusets kalender
Sted: Aarhus, Musikhuset
Region: Midtjylland

Udland

15:00 Kommission skal analysere fremtidens arbejdsmarked
Den internationale arbejdsorganisation ILO lancerer i dag en ny global ekspertkommission, som i løbet af de næste par år skal analysere fremtidens arbejdsmarked - især med fokus på, hvordan det kan indrettes, sådan at det kan honorere værdier som bl.a. social retfærdighed. Sveriges socialdemokratiske statsminister, Stefan Löfven, står sammen med Mauritius' præsident, Ameenah Gurib-Fakim, i spidsen for kommissionen. Ved lanceringen i dag deltager også ILO's generaldirektør, Guy Ryder.
Læs mere om den ny arbejdskommission her:
Sted: Genève
Region: Schweiz
Kontakt: ILO presserum
email: newsroom@ilo.org

Udarbejdet i  samarbejde med Ritzau Tid & Sted