Læs mandagens finanskalender

Her er nogle af mandagens erhvervsbegivenheder.

Retten i Horsens indleder en straffesag, hvor en revisor er tiltalt for skattesvig. Sagen fortsætter 2. og 4. august. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Erhverv

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Vestjysk Bank (kl. 15.00, Christinelystvej 8, Lemvig), Zealand Pharma (kl. 08.00, Amerika Plads 37, København)

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
Peers: A.P. Møller - Mærsk (kl. 05.00, Mitsui OSK Lines, Q1), Carlsberg (Heineken, Q2), H. Lundbeck (kl. 07.00, Mochida Pharmaceuticals, Q1), Novo Nordisk (kl. 07.30, Sanofi, Q2)

Økonomi/statistik
Udland:
- 1.50: Japan: Industriproduktion, juni
- 3.00: Kina: PMI industri, juli
- 3.00: Kina: PMI service, juli
- 9.55: Tyskland: Arbejdsløshed, juli
- 10.00: Italien: Ledighed (foreløbig), juni
- 11.00: Eurozonen: Arbejdsløshed, juni
- 11.00: Eurozonen: Forbrugerprisestimat, juli
- 15.45: USA: Chicago PMI, juli

Indland

09:00 Revisor er tiltalt for skattesvig
Retten i Horsens indleder en straffesag, hvor en revisor er tiltalt for skattesvig. Sagen fortsætter 2. og 4. august.

13:00 Dansk humanitærorganisation fylder 110 år
En af Danmarks ældste humanitære organisationer - Dansk Folkehjælp - fylder i dag 110 år. Det markeres med en fødselsdagsfest på Rådhuspladsen i København, hvor temaet bliver førstehjælp, og besøgende kan derfor teste sin viden om livreddende førstehjælp og få et kig ind i en gammel WV-ambulance. Tivoli Garden vil underholde, mens KIF Kolding København spiller bold med de yngste, og ambassadørkokken Claus Holm vil være konferencier og lave mad i køkkenteltet. Samtidig udgives bogen "Syv Fantastiske Folkehjælpere", der indeholder historier fra frivillige.

Udland

16:00 Den svenske statsminister mødes med præsident Macron
Den svenske statsminister Stefan Löfven mødes med præsident Emmanuel Macron og premierminister Edouard Philippe. På dagsordenen er det svensk-franske samarbejde, EU's fremtid, migration og sikkerhed samt job og vækst.

Ronaldo skal for retten
Real Madrids fodboldstjerne Cristiano Ronaldo skal i dag for retten i Madrid i en sag om mulig skattesnyd. Portugiseren er af den spanske anklagemyndighed mistænkt for skattesvindel for sammenlagt 14,7 millioner euro fra 2011 til 2014. Anklagemyndigheden mener, at han har etableret en forretningsstruktur, hvormed han har kunnet skjule sin indtægter fra kommercielle rettigheder. Ronaldo har selv udtalt, at han har en "ren samvittighed", men over for den spanske tv-station TVE har han alligevel fortalt, at han vil betale pengene tilbage.

Sidste frist for at byde ind på britiske EU-institutioner
I dag er det sidste frist for EU-landene til at byde ind på værtsskabet for to EU-institutioner, der i dag ligger i London, men som skal omplaceres som konsekvens af brexit. Det drejer sig om Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), som den danske regering arbejder på at få til Danmark, og Det Europæiske Bankagentur (EBA)