Læs mandagens finanskalender

Her er nogle af mandagens erhvervsnyheder

Foto: Claus Thorsted. Mandag præsenterer Danish Crwon halvårsregnskab for 2016/2017. 
Læs mere
Fold sammen

Business

09:00 Presseseminar i Nationalbanken

Nationalbanken afholder en baggrundsbriefing for journalister, hvor bankens forskelligartede lovbestemte opgaver præsenteres. På dagens baggrundsbriefing vil der være fokus på Nationalbankens rolle i forhold til fastkurspolitikken og hvordan den udføres i praksis. Et af Nationalbankens overordnede formål er stabile priser, og Nationalbanken bidrager til at sikre stabile priser ved at indrette pengepolitikken, så kronen ligger fast over for euroen.

10:00 Danish Crown gør status halvvejs i regnskabsåret

Slagterigiganten Danish Crown præsenterer halvårsregnskab for regnskabsåret 2016/2017.

16:00 Kulturby som vækstdriver

DI afholder erhvervstræf med transportminister Ole Birk Olesen (LA) om kulturbyen som vækstdriver for erhvervslivet. Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard præsenterer visionerne, og der bliver blandt andet lejlighed til at diskutere fremkommelighed med transportministeren og rådmand Kristian Würtz, Aarhus Kommune.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber):

1. kvartal: F.E.Bording
2. kvartal: Luxor

Kongelige deltager i erhvervsfremstød i Sverige

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltager i dag og i morgen i et erhvervsfremstød i Sverige. Overskriften for besøget i Stockholm er 'Liveable Scandinavia', og fokus er på tre sektorer: Intelligent healthcare, sustainable cities og modern lifestyle. Erhvervsfremstødet begyndte i går, hvor de første arrangementer fandt sted.

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

SPEAS (kl. 16.00)

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

Small Cap Danmark (kl. 10.00, København)

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Lønmodtagerorganisationernes medlemstal, 31. december 2016
- Indikatorer for velfærd, 2016
Udland:
- 10.00: Eurozonen: M3-pengemængde, y/y, apr
Øvrigt:
- USA: Helligdag - Børsen holder lukket

Politik

08:15 Forhandlinger om regionernes økonomi

Regeringen forhandler i dag med Danske Regioner om regionernes økonomi for 2018. Mødet finder sted klokken 8.15 i Finansministeriet. Der er adgang for pressen fra klokken 7.45.

09:00 Konference om digtitaliseringen af Danmmark

DI Digital, IT-branchen, IDA Tele og Teleindustrien afholder konferencen Gigabit Danmark om den den digitale omstilling. En omstilling der er helt afhængig af private investeringer i den underliggende digitale infrastruktur, som mobilmaster, kabler og datacentre. Uden den, er der ingen forbindelse til mobiltelefonen, tabletten og PC’en, ligesom der ikke vil være forbindelse til fremtidens løsninger som selvkørende biler, fuldautomatiske fabrikker og intelligente hjem. På dagens konference taler blandt andet Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), Tine Roed, direktør i DI og Mette Lundberg, direktør i IT-Branchen. Desuden vil erhvervsordføre Anders Johansen (K), teleordfører Karin Gaardsted (S), it- og teleordfører Torsten Schack Pedersen (V) diskuterer hvordan og hvor hurtigt vi får et digitalt Danmark.

10:30 Åben høring om skattely

Folketingets Skatteudvalg afholder i dag en åben høring om skattely i Landstingssalen på Christiansborg. Skatteudvalget har inviteret oplægsholdere fra andre lande for at hente inspiration udefra, herunder til hvordan rådgiverbrancherne og bankernes involvering i brugen af skattely kan modarbejdes, så der kan opnås øget regelefterlevelse og mindre tab af skatteindtægter. Der vil blandt andet være oplæg fra Lektor Niels Johannesen, Københavns Universitet, Professor og forfatter Brooke Harrington, CBS, Senior lecturer Adam Hofri, Hebrew University of Jerusalem og Director Pascal Saint-Amans, OECD.