Læs mandagens Business-kalender

Her er nogle af mandagens vigtigste erhvervsrelaterede nyheder.

Danmarks Statistik kommer i dag med tal for nyregistrerede biler. Tallene er for juni, og de offentliggøres på Danmarks Statistiks hjemmeside klokken 08.00. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann

Erhverv


Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Betalingsbalancen over for udlandet, maj 2018
- Feriehusudlejning, maj 2018
- Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem mv., maj 2018
- Nyregistrerede motorkøretøjer, juni 2018
- Udenrigshandel med varer (md), maj 2018
Udland:
- 1.50: Japan: Betalingsbalance, maj
- 8.00: Tyskland: Eksport, maj

Nyregistrerede biler i juni
Danmarks Statistik kommer i dag med tal for nyregistrerede biler. Tallene er for juni, og de offentliggøres på Danmarks Statistiks hjemmeside klokken 08.00.

Udland


Trump udnævner ny højesteretsdommer
USA's præsident, Donald Trump, ventes i dag at udnævne en ny højesteretsdommer, efter at den 81-årige dommer Anthony Kennedy i juni meddelte, at han vil træde tilbage og gå på pension. Mange liberale i USA har udtalt bekymring for, at Trump vil benytte lejligheden til med udnævnelsen at trække flertallet i den amerikanske højesteret til højre. Anthony Kennedy har været kendt som en "svingdommer", der nogle gange har medvirket til at sikre liberale afgørelser, og andre gange har lagt sit lod i en mere højreorienteret vægtskål.

Kinas øverste lovgivere drøfter forurening
Det formelt øverste lovgivende organ i Kina, Folkekongressens Stående Komite, indleder to dages møde. Komiteen skal væsentligst, på basis af en ny rapport, drøfte mulige indsatser mod den grasserende luftforurening i landets store byer og industriområder.

Kinas premierminister besøger Berlin
Kinas premierminister, Li Keqiang, besøger i dag Berlin. Han skal blandt andet mødes med kansler Angela Merkel klokken 11.00. De deltager begge klokken 12.00 i et tysk-kinesisk erhvervs- og teknologiforum. Klokken 15.00 underskriver de formelle papirer om en aftale efter forummet, hvor der også er pressemøde med Merkel og Keqiang.
Keqiang besøger også slottet Bellevue, hvor han skal mødes med Tysklands præsident, Frank-Walter Steinmeier. Dette møde finder sted klokken 16.30.

EU og Ukraine holder topmøde
EU og Ukraine holder mandag topmøde i Bruxelles med deltagelse af EU-præsident Donald Tusk, EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og Ukraines præsident, Petro Porosjenko.