Læs mandagens Business-kalender

Her finder du nogle af mandagens begivenheder.

Arkivfoto: Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er mandag indkaldt i et samråd om skatteelementerne i Aftale om finansloven for 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

ERHVERV

10:00 C25 erstatter C20 Cap
Det er første handelsdag på fondsbørsen, hvor C25-indekset tager overfor C20 Cap. Fra nu af, dækker eliteindekset over de 25 mest handlede og største aktier i stedet for de hidtidige 20.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: Brd. Klee

Sidste frist for Nets' salg
Hellman & Friedmans købstilbud på 165 kr. per aktie i Nets udløber.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:

  • Økonomien i landbrugets produktionsgrene, 2016
  • Indikatorer for velfærd, 2017

Udland:

  • 0.50: Japan: Eksport, y/y, nov
  • 11.00: Eurozonen: Forbrugerpriser (foreløbig), nov
  • 16.00: USA: NAHB-boligindeks, dec
  • Storbritannien: Forbrugertillid, dec

POLITIK

09:00 Åbent samråd om skatteelementerne i finansloven for 2018
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er mandag indkaldt i et samråd om skatteelementerne i Aftale om finansloven for 2018. Ministeren skal redegøre for fordelingsprofilen, både hvad angår geografi og indkomst – af de respektive skattenedsættelser i finansloven, specifikt tænkes på skattefritagelse af arbejdsgiverbetalt privat telefon, afskaffelse af udligningsskatten og boligjobordningen. Ministeren skal også svare på, i hvilket omfang der for relativt lavtlønnede grupper uden arbejdsgiverbetalt privattelefoni vil være en øget økonomisk gevinst ved at komme i arbejde følge af finanslovens skattenedsættelser. Afslutningsvis skal Karsten Lauritzen også oplyse, om han mener, at centrale velfærdstilbud som ældrepleje, daginstitutioner og skoler har så god en kvalitet og er så stærkt økonomisk fremtidssikret, at det er fornuftigt først at beslutte store skattenedsættelser og lade den offentlige vækst være mindre end befolkningsudviklingen tilsiger, der er behov for. Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S).
Læs om samrådet her.

13:00 Åbent samråd om rohingyaernes situation i Myanmar og Bangladesh
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) er i dag kaldt i samråd om rohingyaernes situation i Myanmar og Bangladesh. Ministrene skal redegøre for eventuelle danske initiativer i forhold til situationen for rohingyaerne. Desuden skal ministrene også fortælle om internationale initiativer fra for eksempel EU og FN. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Mette Gjerskov (S).
Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside

14:30 Åbent samråd om dansk udviklingsbistand
Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) og finansminister Kristian Jensen (V) er i dag kaldt i samråd om den danske udviklingsbistand. Her skal ministrene redegøre for de præciserede DAC-reglers betydning for dansk udviklingsbistand. Reglerne bliver fastsat af OECD’s Udviklingskomité (DAC) og omhandler, hvor meget et land må bruge af udviklingsbistanden til at dække udgifter til flygtningemodtagelse i det pågældende land. Kristian Jensen skal oplyse, hvilke konsekvenser de præciserede DAC-regler forventes at få for dansk udviklingsbistand og oplyse, om regeringen vil følge OECDs opfordring til at lade de nye regler gælde fra oktober 2017. Ulla Tørnæs skal redegøre for, på hvilke områder indberetningen til OECD af den danske udviklingsbistand vil ændre sig som følge af de præciserede DAC-regler. Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Martin Lidegaard (R).
Læs om de nye regler her
Regeringen mistænkes for at snyde med ulandsbistanden
Læs om samrådet her.


KRIMINAL

09:30 Fører af vandscooter er tiltalt for to kvinders død
Københavns Byret indleder i dag sagen mod en 24-årig mand, der er tiltalt for uagtsomt at have dræbt to unge amerikanske kvinder med en vandscooter i Københavns Havn. Han anklages også for sammen med syv bekendte at have udsat andre for livsfare ved at ræse hensynsløst rundt i havnen. Sagen fortsætter over en stribe retsdage frem til begyndelsen af januar.

09:30 Udleveret dansker fra Venezuela får dansk straf
Københavns Byret skal i dag fastsætte en straf til en 63-årig dansk mand, der er udleveret fra Venezuela, hvor han er dømt i en sag om 349 kilo kokain. Den sydamerikanske dom på fængsel i 22 år og seks måneder skal veksles til en dansk sanktion.

UDLAND

09:30 EU-rådsmøde for transport, telekommunikation og energi
Mandag der rådsmøde for transport, telekommunikation og energi. Der ventes særligt fokus på energi på dagens møde, og derfor er det energiministrene, der er samlet i dag.
Læs mere om rådsmødet her

Belgisk domstol indleder retssag mod mand mistænkt for angreb i Paris
Mandag skal den 28-årige Salah Abdeslam for retten i Belgien tiltalt for drabsforsøg i forbindelse med et skyderi i forstaden Forest i den sydlige ende af Bruxelles i marts 2016. Han menes desuden at være den eneste overlevende af de formodede gerningsmænd bag angrebet på flere caféer, spillestedet Bataclan og Stade de France i Paris i november 2015. Han blev sammen med sin medsammensvorne Sofiane Ayari anholdt få dage efter skyderiet i Belgien i 15. marts 2016, hvor flere betjente blev såret. Begge skal for retten i dag, og der ventes dom i sagen 22. december. Det er endnu uvist, hvornår Salah Abdeslam skal fremstilles for en fransk domstol tiltalt for sin formodede medvirken i angrebene i Frankrig.
Terror suspect Salah Abdeslam wants to attend his trial in Belgium
Paris attacks anniversary: ‘No trial before at least 2020’
Belgiske medier: To militante er anholdt efter skuddrama


INDLAND

09:30 Pressevisning af Jumanji: Welcome To The Jungle
Der er mulighed for at se eventyrfilmen Jumanji: Welcome To The Jungle. I ”Jumanji” sættes fire tilpasningsudfordrede gymnasieelever til at rydde op i skolens ufatteligt rodede kælder. Her finder de det gamle, uskyldigt udseende videospilkonsol, Jumanji, men da de tænder det og vælger deres spilkarakter, suges de ind i spillets junglehandling og forvandles bogstavelig talt til de avatars, de har valgt. Da de fatter sammenhængen, går det også hurtigt op for dem, at man – som deltager – ikke bare spiller Jumanji, men først og fremmest må forsøge at overleve det. Og for at vende tilbage til den virkelige verden må de ikke alene spille hovedrollerne i deres livs farligste eventyr, men for at vinde er de også tvunget til at finde de ledetråde, som den seneste spiller efterlod for 20 år siden. Blandt andre Dwayne Johnson, Jack Black og Nick Jonas medvirker i filmen, der er instrueret af Jake Kasdan. Filmen har premiere 25. december.

15:00 Regionsrådsmøde i Region Syddanmark
Regionsrådet i Region Syddanmark holder i dag møde. Mødet begynder klokken 15.00 og finder sted i Regionsrådssalen.
Se hele regionsrådets kalender her

International dag for migranter
Mandag er det FN's internationale dag for migranter. Migration omhandler bevægelse af menneskegrupper blandt andet på grund af klimaforandringer, usikkerhed, ønsket om et bedre liv og mangel på arbejde. I år er det særlige tema for FN 'Safe Migration in a World on the Move'.
FN's hjemmeside om dagen