Læs mandagens Business-kalender

Her kan du læse nogle af mandagens begivenheder.

Østre Landsret fortsætter mandag med en af de store banksager. Den tidligere ledelse og revisionen afkræves 250 millioner kroner i sagen om Eik Bank. Denne dag afgiver chefen for Finansiel Stabilitet forklaring, og desuden udspørges den sagsøgte bestyrelsesformand. Retssagen blev indledt 4. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ERHVERV

06:00 Nye tal for udbuddet på boligmarkedet
Boligsiden.dk offentliggør dugfriske tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. december. Tallene viser udviklingen i antallet af til salg-skilte fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villaer/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger. Få tallene for en eller flere specifikke kommuner ved forespørgsel.
Boligsiden.dk's seneste udbudsstatistik.

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Beskæftigelse for lønmodtagere (tema), Flygtninge og kommuner 3. kvt. 2017
Udland:
- 11.00: Eurozonen: Producentpriser, okt
- 16.00: USA: Fabriksordrer, okt
- 16.00: USA: Ordreindgang af varige goder, okt
Øvrigt:
- 16.00: Danmark: Valutareserve, nov

KRIMINAL

09:30 Bestyrelsesformand i bank udspørges i sag om kvart milliard
Østre Landsret fortsætter mandag med en af de store banksager. Den tidligere ledelse og revisionen afkræves 250 millioner kroner i sagen om Eik Bank. Denne dag afgiver chefen for Finansiel Stabilitet forklaring, og desuden udspørges den sagsøgte bestyrelsesformand. Retssagen blev indledt 4. september.

UDLAND

10:00 Rådsmøde i EU for transport, telekommunikation og energi
Rådet for transport, telekommunikation og energi i EU holder mandag og itirsdag møde i Bruxelles. Mandag er der fokus på telekommunikation, mens transport er på dagsordenen tirsdag.
Læs mere om rådsmødet her

11:00 Pressemøde med Natos generalsekretær
Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, holder i dag pressemøde i Natos hovedkvarter i Bruxelles. Pressemødet finder sted forud for forsvarsministermødet i Nato denne uge. Pressemødet begynder klokken 11.00.

15:00 Møde i eurogruppen
Eurogruppen holder i dag møde i Bruxelles. Gruppen består af finansministre fra de EU-lande, som har euroen som møntfod.

16:00 May og Juncker holder brexit-møde
Den britiske premierminister, Theresa May, og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, mødes mandag i Bruxelles. Målet er at få et gennembrud i exit-forhandlingerne, så topmødet senere på måneden vil give grønt lys til at tale om fremtidens forhold.

Carles Puigdemont skal møde i retten igen
Carles Puigdemont, den catalanske eksleder, og fire andre eksministre skal igen i dag møde i retten i Bruxelles. Her skal de høres i sagen om Spaniens krav om udlevering. Udleveringskravet er en følge af deres rolle i den løsrivelsesproces, som der blev banet vej for, da catalonierne 1. oktober stemte om uafhængighed.

INDLAND

11:00 Konference om Brexit og Norden
Gruppen for Nordisk Frihed i Nordisk Råd holder konference om Brexit og de nordiske lande. Formålet med konferencen er at belyse og diskutere fremtidens samarbejde og handelsrelationer mellem Norden og Storbritannien. Blandt oplægsholderne er Storbritanniens Ambassadør til Danmark Dominic Schroeder, europapolitisk chef i Dansk Industri Anders Ladefoged og det konservative britisk parlamentsmedlem Alec Shelbrooke. Konferencen slutter med en paneldebat med medlemmer i Nordisk Råd fra Danmark, Norge og Sverige. Konferencen finder sted i Fællessalen på Christiansborg mellem klokken 11.00 og 15.00.

13:55 Prinsesse uddeler priser til kvindelige forskere
Women in Science-prisen bliver uddelt af Videnskabernes Selskab, formanden for UNESCO Nationalkomite for Videnskab samt L'Oréals forskningschef. Prinsesse Marie deltager som protektor i prisoverrækkelsen, hvor tre unge kvindelige forskere modtager prisen. Formålet med prisen er at fremhæve rollemodeller blandt kvinder inden for naturvidenskabelig forskning samt at tiltrække flere kvinder til de naturvidenskabelige fag.
Læs mere om Women in Science-prisen her

19:30 Danish Music Awards Jazz 2017
I dag løber Danish Music Awards Jazz 2017 af stablen, hvor prisen Live Jazz Danmark skal uddeles til en koncertarrangør, et spillested eller en festival, som har gjort sig særligt bemærket på livejazzscenen det forløbne år. Blandt de nominerede er spillestederne Jazzhouse og La Fontaine.
Læs mere på JazzDanmarks hjemmeside

KL og lærerne forhandler om arbejdstids
Kommunernes Landsforening indleder i dag forhandlinger med Danmarks Læreforening om lærernes arbejdstid. KL repræsenteres ved forhandlingerne af chefforhandler Kristian Heuniche og fra DLF er det fomand Anders Bondo Christensen der deltager.
KL og lærernes forhandlere mødes på mandag