Læs mandagens Business-kalender

Her kan du læse om nogle af mandagens begivenheder i erhvervslivet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA) er i dag kaldt i samråd om forlængelse og fornyelse af overenskomster og aftaler for visse ansatte på det offentlige område, herunder navnlig lærere i folkeskolen Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

ERHVERV

08:30 Konference om intelligent bygningsdrift

Teknologisk Institut I Taastrup holder en konference om hvordan man skaber intelligente bygninger med data. På konferencen deltager Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) og han vil blandt andet tale om hvorfor data til optimering af energi- og ressourceforbruget er en god idé.
Information og program

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Indvandrere i Danmark, 2017
- Lønindeks, 3. kvt. 2017
- Kommunale udskrivningsprocenter, 2018
- Indvandrere i Danmark, 2017 (bog)
Udland:
-16.00: USA: Salg af nye boliger, okt

POLITIK

08:00 Åbent samråd om fornyelse af overenskomster

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA) er i dag kaldt i samråd om forlængelse og fornyelse af overenskomster og aftaler for visse ansatte på det offentlige område, herunder navnlig lærere i folkeskolen. Ministrene skal blandt andet redegøre for dele af processen op til den seneste overenskomst for lærerne. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL) og Jakob Sølvhøj (EL).

14:00 Gennemgang af Danmark og verden på energiområdet

Det Internationale Energiagentur IEA’s direktør, Fatih Birol, præsenterer i dag World Energy Outlook-rapporten ved et arrangement hos Dansk Energi. Han gennemgår også IEA's gennemsyn af Danmarks energipolitik. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) byder velkommen, mens Henrik Poulsen, adm. direktør for Ørsted, taler om 'Hvad byder fremtiden på for energiselskaber?'

Statsministeren besøger Indonesien og Singapore

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er på officielt besøg i Indonesien fra den 27.-29. november. Efterfølgende besøger han Singapore fra den 29.-30. november 2017. I Indonesien vil statsministeren mødes med landets præsident Joko ’Jokowi’ Widodo. Besøget skal styrke Danmarks partnerskab med Indonesien, fremme frihandel og dansk erhvervsliv og engagere Indonesien i initiativet P4G - Partnering for Green Growth and the Global Goals. Der vil også blive sat fokus på religiøs tolerance og den fælles kamp mod ekstremisme. Statsministeren besøger Indonesien med en erhvervsdelegation med blandt andre Vestas, Grundfos, Novozymes, Novo Nordisk og Terma.

KRIMINAL

09:00 Straffesag om bestikkelse i Atea

Retten i Glostrup fortsætter i dag den store straffesag om bestikkelse mod it-selskabet Atea og syv mænd. Det påståede udbytte var på cirka en million kroner. Blandt gaverne var rejser til et Formel 1 løb i Dubai og til Las Vegas samt middage på fornemme restauranter. De tiltalte nægter sig skyldige. Der er afsat over 30 retsmøder til sagen, som ventes at slutte i begyndelsen af februar 2018. Sagen begyndte 10. oktober.

09:00 Svindel med udbytteskat for retten

Retten i Glostrup fortsætter i dag straffesagen mod en tidligere skattemedarbejder og en dansker bosat i USA. Sagen handler om bedrageri og bestikkelse i en sag om svindel med udbytteskat. Tiltalen drejer sig om bedrageri for 37,4 millioner kroner over for Skat. Den tidligere skattemedarbejder er endvidere tiltalt for embedsmisbrug og modtagelse af bestikkelse for godt to millioner kroner. Sagen begyndte 16. november og fortsætter 29. november, samt 5. og 7. december.

UDLAND

14:30 EU's appeludvalg stemmer om glyfosat

EU's appeludvalg skal mandag stemme om, hvorvidt glyfosat, der er aktivstoffet i ukrudtsdræberen Roundup, skal have en ny forlængelse på det indre marked i EU. Spørgsmålet er havnet i appeludvalget, efter at det ikke er lykkedes EU-landene at blive enige i EU's Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foderstoffer.

Paven besøger Myanmar og Bangladesh

Pave Frans ankommer i dag til Myanmar på en rejse, der både bringer paven til Myanmar og Bangladesh, som er de to lande, der er centrale i konflikten om de muslimske rohingyaer. Pave Frans ankommer i dag til Yangon International Airport i Myanmar, hvor der er officiel velkomst. Torsdag rejser paven videre til Bangladesh.
Målet for pavens besøg i de to lande, som varer frem til 2. december, er at dæmpe konflikten omkring Myanmars muslimske mindretal, rohingya, som Myanmar har angrebet og dermed sendt dem på flugt til Bangladesh.